-->
Foto: Thomas Furuheim

Foto: Thomas Furuheim

Østensen går La Sgambeda

Simen Østensen går til helgen FIS Marathon cup i Italia.
Tips en venn  Skriv ut

Uleselig tekst

Bli abonnent – Full tilgang til alt det gode stoffet!


Allerede abonnent?
* Klikk her for å logge inn

Få hele Langrenn Pluss (+)
Velg abonnement*
Abonnementsvilkår*

Du gir med dette godkjennelse til at Langrenn.com AS automatisk fornyer ditt abonnement frem til du selv sier dette opp. Komplette vilkår er tilgjengelig her.

Uleselig tekst
Landslagsløper Simen Håkon Østensen får ikke gå verdenscuprennene i Rybinsk i helgen. Derfor velger han isteden å gå det 42 kilometer lange langdistanserennet La Sgambeda.

Bra akklimatisert
- Jeg hadde ikke planer om å gå noen andre renn den nærmeste tiden så dette passet bra. I tillegg er det bare halvannen times kjøretur fra her jeg er nå i Davos. Jeg har vært lenge i høyden nå og er bra akklimatisert så det kan bli en bra gjennomkjøring, sier Simen Håkon Østensen til langrenn.com.

Østensen har tidligere gått Vasaloppet og Birkebeinerrennet, men har aldri tidligere gått så lange skøyterenn. Han håper imidlertid å kunne blande seg inn i tetstriden.

- Det var første gang jeg gikk ordentlige renn i høyden nå i Davos og det fungerte veldig bra. Jeg er optimistisk og håper å kunne henge med teten, det burde jeg i hvert fall. Det er helt klart en fordel at jeg nå har vært i høyden i to uker og jeg tenker ikke lenger over at jeg bor mye høyere enn vanlig, uttaler han.

 Foto: Trond Harald Sand

Annen atmosfære
Østensen synes det er moro å gå langløp og kan godt tenke seg å stille opp i flere renn utover sesongen om sjansen byr seg.

- Jeg har ikke tenkt så mye over det enda. Det spørs litt hvordan det klaffer med terminlisten, men det har gått bra før og det er moro å slenge seg med på noen turrenn.

Det er stor forskjell for Østensen å gå langløp kontra verdenscup.

- Det er en helt annen atmosfære med mye mosjonister. Jeg har nok et mer avslappet forhold til slike renn enn til verdenscup. Det er imidlertid artig å ikke bare gå korte runder, som vi ofte gjør i verdenscupen, forklarer landslagsløperen, som reiser til Italia i morgen ettermiddag.

Med to gode verdenscuprenn sist helg i Davos seiler Østensen opp som en av favorittene til årets La Sgambeda. Søndag drar han hjem til Lillehammer for julefeiring og hardtrening frem mot Tour de Ski hvor han ble nummer tre i fjor.
* Langrenn Pluss (+): Trening, teknikk, utstyr + +
Tips en venn  Skriv ut