WC Lillehammer: Program| Startlister| Sprint F: Kvinner| Menn| 10/15 km F: Kvinner| Menn| IBU WC Østersund: Program| Resultater| Øvrige resultater nedenfor nyhet 4| Helgens TV-program| Sesonginformasjonen 2021/22| Langrenn Pluss| Uttak landslag og team| Podkast - Ski(d)nytt med Elin & Øyvind
Uflaks igjen for Peter Larsson, som fikk brist i to ribbein under trening i Davos. På bildet puster han ut etter kvalifiseringen, der han ikke gikk videre.

Uflaks igjen for Peter Larsson, som fikk brist i to ribbein under trening i Davos. På bildet puster han ut etter kvalifiseringen, der han ikke gikk videre. Foto: Stefan Kaufmann

Har ”Düsseldorfekspressen” sporet av allerede?

”Düsseldorfekspressen” kalles han etter sine mange seire i den tyske byen. Spørsmålet er om ekspressen har sporet av allerede før helgens verdenscup.
-Jeg har brist i to ribbein og er usikker, sier Peter Larsson, etter et fall i 70 km/t i Davos!
Tips en venn  Skriv ut
Annonse


En kan også kalle Peter Larsson skiverdens ”ulykkesfugl”. Få
har hatt så mye motgang som 30-åringen fra Hudiksvalls IF.
- Det stemmer, og det har ikke gått helt perfekt i år heller. Tirsdag i forrige uke falt jeg i stor fart under trening i Davos og da jeg kom hjem konstaterte legen brist i to ribbein, sier Peter, som har konstant smerte.
- Jeg går nå til laserbehandling for å få det til å gro fortere. I tillegg så ”taper” jeg området for å lindre smerten. På torsdag bestemmer jeg meg om det blir noen tur til Düsseldorf i det hele tatt.
Tøffingen Peter konkurrerte altså i Davos med skaden.
- Ja, i ettertid skjønner jeg jo hvorfor jeg ikke hadde mulighet til å gå videre. Det påvirket selvfølgelig prestasjonen min i Davos, men jeg var ikke inne tanke om å stå over. Jeg var så tent at ingenting kunne stoppe meg..
Peter konkurrerte med en god dose smertestillende innabords, før han dro hjem på mandag.
- Hjemme i Östersund har jeg vært til lege, og får nå behandling. Men jeg har problemer med å få sove om natten og det gjør vondt når jeg snur meg. Jeg kan gå rolig i fri stil, men klassisk er ikke noe særlig, sier han.

Nedover

- Ulykken var ute da han trente med Anders Södergren och Daniel Rickardsson.
Vi kom till en lang nedoverbakke og ville ”kjøre på” for å bli litt råere nedover.
Peter forteller at det var ganske flatt og ufarlig der det skjedde.
- Jeg slappet av litt etter det bratteste partiet og tok en titt på pulsklokken. Plutselig kom det en liten dump som jeg var uoppmerksom på. Jeg klarte ikke kompensere og ble liggende med en ski i sporet og en utenfor. Rett etterpå lo jeg og synes nesten det var litt morsomt, men så kjente jeg at det begynte å gjøre vondt i ribbeinet.
Dagen etter kjente Peter nesten ingenting, men fra og med deg tre tiltok smertene og det har ikke blitt bedre.

Synd med tanke på VM
- Jeg er realist, har passert 30 nå og innser at ikke alt går som planlagt. Nå ser det ikke så positvit ut., men jeg gir ikke opp. På torsdag bestemmer jeg meg angående Düsseldorf, for vi drar på fredag og reserven må eventuelt få en sjanse til å summe seg.
Peter sier også at dette ikke var positivt for hans VM-planer.
- Nei, det hjelper jo ikke akkurat. Målet mitt er fremdeles å ta VM medalje, og å vinne minst en verdenscupkonkurranse hvert år.
Den seieren pleier å komme i nettopp Düsseldorf.
- Selvfølgelig lengter jeg etter å komme ned til den herlige stemningen og miljøet der nede som jeg er så glad i. Det er imidlertid så tøft i toppen på sprint nå om dagen at en ikke kan forvente å prestere hvis en ikke er 100 prosent frisk!


* LANGRENN PLUSS (+): Tid for å bli abonnent - Full tilgang på alle de gode sakene

Tips en venn  Skriv ut


Vidar Løfshus

- Helt åpent

Assistenttrener for herrelaget Vidar Løfshus:

Åge Skinstad

- Har aldri hørt om liknende

Åge Skinstad raser:

Tor Arne Hetland

Hetland back in business

Ella Gjømle kommenterer Tour de Ski:

30 km, Bjrgen jubel 01_500x374

Bjørgen to i prologen

Langrenn.com følger Tour de ski

Therese Johaug

Går for pallen i klassisk

Therese Johaug sikter høyere:

Odd-Bjørn Hjelmeset

Det er nå det begynner

Odd-Bjørn Hjelmeset kommenterer Tour de Ski for langrenn.com: