SNARVEIER mellom nyhet 2 og 3| NORGESCUP SENIOR: FREDAG: Sprint: Finale: Kvinner- Menn| Prolog: Kvinner- Menn| SISTE VM-RESULTATER: FREDAG: Stafett: Menn| TORSDAG: Stafett: Kvinner| ONSDAG: 15 km: Menn| TIRSDAG: 10 km: Kvinner| 800 GULLARTIKLER| SKIPLUKKER'N SVARER
Ola Vigen Hattestad takker skiene etter å ha vunnet sprinten i Düsseldorf 2011. Foto: Hemmersbach/NordicFocus.

Ola Vigen Hattestad takker skiene etter å ha vunnet sprinten i Düsseldorf 2011. Foto: Hemmersbach/NordicFocus.

Hattestad - Årets kaospartikkel

Ola Vigen Hattestad blir i NTB sitt skråblikk på idrettsåret hentet frem som årets kaospartikkel, mens årets folkefest bør det for Langrenn.com sitt publikum være relativt enkelt å gjette seg frem til hva var.
Tips en venn  Skriv ut
Annonse

Årets norske høydepunkt
Alexander Dale Oen var tilbake i slag etter et brudd i ryggen, men forberedelsene til 100 meter fri i Shanghai-VM ble rammet av sjokk og sorg over terrorhandlingene hjemme. I finalen utklasset han konkurrentene «med hjertet, ikke hodet», og under seiersseremonien gråt Norges første verdensmester i svømming for terrorofrene.

Årets lykkeboble
Midt inne i norsk fotballs helvetesår levde Molde Fotballklubb og tilhengerne i en boble av glede. Ole Gunnar Solskjærs debutsesong som trener i norsk toppfotball ble kronet med klubbens aller første seriegull, og moldenserne vokter seg vel for å klype seg i armen.

Årets kupp
Det er 198 deltakere i Tour de France. På den 16. etappen i årets ritt kom de to eneste nordmennene først til mål. Thor Hushovd vant foran Edvald Boasson Hagen, og til overmål ble norskættede Ryder Hesjedal nummer tre. Hushovd og Boasson vant to etapper hver, og Hushovd hadde ledertrøya en uke.

Årets folkefest
Ski-VM i Oslo ble en ellevill publikumssuksess. 600.000 mennesker så rennene enten på tribuneplass i Holmenkollen eller ute langs løypene i Nordmarka, mens hele 650.000 flokket til medaljeseremoniene på Universitetsplassen. Etter en første helg med tåke og transportkaos var det mye å juble for. Norge var beste nasjon og vant dobbelt så mange medaljer som noe annet land, anført av Marit Bjørgen (fire gull, ett sølv) og Petter Northug (tre gull, to sølv).

Årets fryktløse
Som 16-åring skadet han seg så stygt i et fall at legene rådet ham til å slutte med skihopping, men Johan Remen Evensen ga seg ikke. I februar temmet han den nye monsterbakken i Vikersund og hoppet tre ganger over den gamle verdensrekorden. I det lengste svevet landet han først på 246,5 meter.

Årets (ikke lenger levende) legende
Golfsporten mistet sin aller største da Nord-Koreas leder Kim Jong-il døde rett før jul. Han greide som kjent 11 hull-i-ett på sin aller første golfrunde i 1994, og brukte bare 38 slag på de 18 hullene. Det bekreftet alle de 17 sikkerhetsvaktene som fulgte ham rundt banen i Pyongyang. - Nå rykker vi alle opp på verdensrankingen, og omsider er Luke Donald virkelig nummer en, tvitret sarkastiske golfstjerner.

Årets forklaringsproblem
Stabæk og Vålerenge hevder at klubbene ikke gjorde noe galt da Vålerenga hentet Veigar Pall Gunnarsson langt under markedspris og betalte det firedobbelte for en opsjon på en 15-åring. Men om du har lovet bort halvparten av salgssummen på huset ditt så blir det et problem å forklare at du selger huset for én million og snøskuffa i garasjen for fire.

Årets komiske Ali
- Krise, hvilken krise? Dette er ingen krise, bedyret FIFA-president Sepp Blatter da korrupsjonsbeskyldningene mot hans styre haglet, og den ene alvorlige avsløringen av ukultur avløste den andre. Senere overgikk han dette da han etter flere tilfeller av rasisme på banen erklærte at rasisme ikke finnes i fotballen og at eventuelle uoverensstemmelser kan gjøres opp med et håndtrykk.

Årets idrettstragedie
44 av de 45 om bord mistet livet da flyet som skulle frakte det russiske ishockeylaget Lokomotiv Jaroslavl til sesongens første KHL-kamp forulykket ved avgang. Blant de døde var den svenske målvakten Stefan Liv. Klubben hadde intet annet valg enn å trekke seg fra hele sesongen.

Årets utgjorte

Da Manchester City omsider vant sin første tittel siden 1976, med 1-0-seier over Stoke i FA-cupfinalen, skjedde det på samme dag som byrival United tok sin 19. serietittel og passerte Liverpool som mestvinnende engelske klubb. Altså var ikke Citys Wembley-triumf engang den største tittel vunnet av et Manchester-lag den dagen...!

Årets rødeste
Den argentinske fotballdommeren Damian Rubino ble rød i toppen da kampen mellom Claypole og Victoriano Arenas utartet i et masseslagsmål. Resolutt dro han opp det røde kortet og viste det til samtlige spillere og innbyttere på begge lag. 36 utvisninger i en kamp er en notering som blir vanskelig å slå. Etter å ha brukt opp riset bak speilet måtte Rubino ha politiets hjelp da slagsmålet fortsatte etter kampen.

Årets lingvist
Fabio Capello tilbakeviste antydninger om at han ikke er god nok i engelsk til å være Englands landslagssjef i fotball. - Jeg behøver ikke så mange ord for å snakke om fotballtaktikk. 100 ord er mer enn nok, sa italieneren til BBC, som regnet ut at hans årslønn tilsvarer en halv million kroner per ord. Men spørsmålet er om Capellos 100 ord er de samme 100 som Wayne Rooney kan?

Årets påliteligste

NTNUIs kvinnelag i volleyball gjennomførte en perfekt sesong, om enn med negativt fortegn. Ikke bare tapte laget alle sine 20 eliteseriekamper, det unngikk å vinne et eneste sett. 20-25 mot Stod var det nærmeste statistikken var å ryke. Totalt vant NTNUI 858 poeng mot 1490 for motstanderne, men settforskjellen ble 0-60.

Årets kaospartikkel
Ola Vigen Hattestad vant verdenscupsprinten i fri teknikk i Düsseldorf første helg i desember. En uke senere var det ny skøytesprint i Davos, og da endte Hattestad på 53.-plass i prologen og ble utslått. En uke senere var han i finale igjen i Rogla og ble nummer fem.

Årets verbale selvmål
Som forsvarer for Jerry Saundusky, trener i amerikansk fotball som er tiltalt for voldtekt og andre seksuelle overgrep mot barn, prøvde Joseph Amendola å være vittig på anklagernes bekostning. Han anbefalte dem som tror på ofrenes framstilling å ringe «1-800-REALITY». Da noen faktisk prøvde å ringe det nummeret, viste det seg å være en sextelefon for homoseksuelle.

Årets facebooknisse
Stijn Stijnen, tidligere belgisk landslagskeeper i fotball, fikk sparken i Brugge da det ble kjent at han sammen med slektninger hadde fylt supporterklubbens diskusjonssider på internett ikke bare med skryt av seg selv, men med ondsinnede angrep på Brugges øvrige målvakter og klubbledelsen.

Årets diss
New Zealands rugbyfans ble gjennom en reklamekampanje oppfordret til å avstå fra sex som tegn på sin støtte til landslaget i VM på hjemmebane, men kampanjen ble stoppet da det viste seg at 92 prosent avviste kyskhetsløftet. - Synd for sauene, var den knusktørre kommentaren på et supporternettsted hos VM-rival Sør-Afrika.

Årets mest håpløse protest
Sør-Afrikas fotballforbund leverte protest etter at landslaget spilte for uavgjort mot Sierra Leone og jublet for plass i afrikamesterskapet etter 0-0-kampen, bare for å oppdage at innbyrdes oppgjør gikk foran målforskjell slik at Niger ble gruppevinner. Sørafrikanerne protesterte altså mot at ingen hadde forklart dem reglene de hadde plikt til å lese.

Årets mest hårete bot
Tuala Matthew Vaea, trener for Samoas VM-lag i rugby, ble av landets statsminister ilagt en bot på 100 griser for ikke å ha tatt turneringen alvorlig nok. Det var landslagskaptein Mahonri Schwalger som leverte klage på Vaea. Treneren skal ha betraktet VM som ferie og brukte mer tid på bar med venner enn på treningsfeltet med laget.

Årets forvirrede
Ukrainske feminister reagerte med sinne da president Viktor Janukovitsj sa at vakre, lettkledde kvinner er en av de gode grunnene til å besøke landet under fotball-EM til sommeren. De valgte å skape blest om sin kampanje mot sexturisme ved å stille toppløse da UEFA-president Michel Platini besøkte Kiev, og da bildene gikk verden rundt begynte de kanskje å lure på om det var det rette budskapet som nådde fram.

Årets pokalglipp
Real Madrid har måttet se mange trofeer glippe i senere år, men ikke så bokstavelig som den pokalen klubben faktisk vant da Barcelona ble slått i cupfinalen i april. Under seiersparaden i Madrid mistet Sergio Ramos pokalen fra taket på bussen og så den forsvinne under hjulene.


SNARVEIER

* VM JUNIOR VUOKATTI
Program| Norges Tropp| Smøretips| Startlister| Resultater
--- ---
* VM U23 VUOKATTI
Program| Norges Tropp| Smøretips| Startlister| Resultater
--- ---
* VM POKLJUKA - SKISKYTING
Program| TV-tider| Norges Tropp| Medaljeoversikt| Startlister| Resultater
--- ---
* NORGESCUP FØRDE - SENIOR
Program| Smøretips| Startlister| Resultater

* LANGRENN PLUSS (+): Tid for å bli abonnent - Full tilgang på alle de gode sakene

Tips en venn  Skriv ut


blog comments powered by Disqus