-->
Eirik Kurland Olsen underveis i den nasjonale sesongåpningens 15 km klassisk i Beitosprinten 2012. Foto: Geir Nilsen/Langrenn.com.

Eirik Kurland Olsen underveis i den nasjonale sesongåpningens 15 km klassisk i Beitosprinten 2012. Foto: Geir Nilsen/Langrenn.com.

Kurland Olsen raskest i Åsenrennet

- Opptur for meg dette, etter slik det har gått så langt denne sesongen! Det er Eirik Kurland Olsen som sier dette til Langrenn.com etter å ha vunnet det 10 km lange Åsenrennet 2. juledag med 13 sekunders margin. Thomas Alsgaard var også inne på resultatlistas øvre del.
Tips en venn  Skriv ut

Uleselig tekst

Bli abonnent – Full tilgang til alt det gode stoffet!


Allerede abonnent?
* Klikk her for å logge inn

Få hele Langrenn Pluss (+)
Velg abonnement*
Abonnementsvilkår*

Du gir med dette godkjennelse til at Langrenn.com AS automatisk fornyer ditt abonnement frem til du selv sier dette opp. Komplette vilkår er tilgjengelig her.

Uleselig tekst

- Jeg har trent hardt og godt og det er litt kalkulert dette, men jeg hadde håpet at det skulle gå litt bedre enn det har gjort så langt denne sesongen, sier Eirik Kurland Olsen.

For det er ingen tvil, titter vi i resultatlistene både fra sesongåpningen på Beitostølen og også Skandinavisk Cup på Sjusjøen forrige helg, ja, da ser vi at løperen fra Lillehammer Skiklub og Team Coop Talent har vært i overkant snill mot konkurrentene. Plassiffrene er fra 40-tallet og utover.

- Det har gått mildt sagt begredelig, vedgår Eirik når vi snakker med ham onsdag ettermiddag.

- Seieren i dag var en opptur for meg, slik jeg har hatt det denne sesongen, selv om rennet i dag ikke var helt rått.

En seier er en seier, men med rått tenker 25-åringen blant annet på det å holdet "trøkket" og farten oppe over bakketoppene og den gode følelsen det er når det gnistrer i skisporet.

- Det var ikke den spruten i dag, men løperne bak meg på resultatlista har slått meg før i år, og i dag gikk jeg vesentlig bedre på ski enn jeg har gjort før denne sesongen.

Eirik Kurland Olsen håper at det nå begynner å løsne for alvor fremover, dette henger også sammen med at det er først nå han slipper opp på treningsbelastningen.

Første viktige for deg nå er kanskje Skandinavisk Cup i Östersund?

Ja, det stemmer. Vi reiser til Sverige rett etter nyttår. Jeg håper å vise tenner der, avrunder dagens mann på Nannestad og i Åsenrennet 2012, Eirik Kurland Olsen.

Flott vinterdag
Åsenrennet er et solid trekkplaster i romjula. Slik var det også i år med rundt regnet 600 løpere i startlistene.

- Hvordan har det vært hos dere i dag?

- Det har vært skikkelig vinterstemning her i dag, sier rennleder Kai Sørum i forbindelse med at Åsen IL arrangerte Åsenrennet 2012 i dag, 2. juledag.

- I dag tidlig, ved cirka halv 7 til halv 8, snødde det kraftig og også på ettermiddagen fikk vi nytt snøvær, sier Sørum og legger til at dette kan ha gjort at blant annet noen av juniorklassene kan ha fått tyngre forhold enn seniorene.

- Jeg så det var noen som prøvde seg på rubbeski utover dagen, legger rennlederen til om denne flotte og snørike vinterdagene bare et par solide steinkast vest for Oslo Lufthavn Gardermoen.

---

Åsenrennet
Nannestad, Akershus - 26. desember 2012

Menn - 10 km klassisk

1. Eirik Kurland Olsen, Lillehammer Skiklub/Team Coop Talent 27:28
2. Mads Eek Strøm, Bærums Verk IF 27:41
3. Øyvind Moen Fjeld, Kjelsås IL/Team NTNU 27:46
4. Thomas Alsgaard, Eidsvold Værks Skiklub/Team United Bakeries 27:50
5. Øyvind Gløersen, Rustad IL 27:59
6. Thomas Henriksen, Fossum IF/ Team United Bakeries 28:13

Menn 19/20 år - 10 km klassisk
1. Magne Haga, Åsen IL 29:02
2. Mathias Borgnes, IL Heming 29:13
3. Johan Hoel, Åsen IL 29:35

Komplette resultater


* Langrenn Pluss (+): Trening, teknikk, utstyr + +
Tips en venn  Skriv ut


blog comments powered by Disqus