Torbjørn Broks Pettersen var teknisk delegert i König Ludwig Lauf søndag. Her som rennleder for verdenscupen på Sjusjøen i 2011. Foto: Geir Nilsen/Langrenn.com.

Torbjørn Broks Pettersen var teknisk delegert i König Ludwig Lauf søndag. Her som rennleder for verdenscupen på Sjusjøen i 2011. Foto: Geir Nilsen/Langrenn.com.

König-TD til Østensen: - Hva var alternativet?

Simen Østensen slaktet arrangøren i det TV2-sendte intervjuet etter målgang i König Ludwig Lauf søndag. Nå kommer teknisk delegert i rennet med motsvar. - Simen går mye skirenn, men han har lite erfaring med å arrangere dem, uttaler Torbjørn Broks Pedersen til Langrenn.com.

Tips en venn  Skriv ut
Annonse

- Jeg tenker som så at, hva var alternativet? Simen går mye skirenn, men har lite erfaring med å arrangere dem, sier teknisk delegert Torbjørn Broks Pedersen til Langrenn.com søndag ettermiddag.

Bakgrunnen er at Simen Østensen rettet tung skyts mot arrangøren når han blant annet kalte König Ludwig Lauf et drittløp. Flere andre løpere påpekte at det til tider var kaotisk når de måtte manøvrere seg forbi store mengder mosjonister som ble tatt igjen med én runde.

TV-sending viktig for teamene
- Jeg skal ærlig medgi at König Ludwig Lauf ikke er den flinkeste arrangøren i verden, men de har jobba dag og natt i ti dager nå for å få til en 23 kilometer trasé. Man må på en måte gi dem for innsatsen. De jobber og sliter, og lager en trasé som gjør at Ski Classics kan få gjennomført et TV-sendt skirenn, sier Broks Pedersen og fortsetter:

- Den TV-sendinga er svært viktig for Simen Østensen og teamet hans. Alternativet hadde vært å avlyse hele rennet.

For mange turister
- Samtidig er jeg enig med han i at det var for mye turister de siste kilometerne. Men hva skulle arrangøren ha gjort? Det er veldig mange hensyn å ta.

Broks Pedersen forklarer at det ble vurdert å kun sende avgårde utøverne som er rangert blant de 100 beste, men setter spørsmål til hvor spennende sendingen da hadde blitt, og hvordan de som er rangert like utenfor topp 100 ville ha reagert. Flere av dem var inne blant topp 30 søndag.

Gir skryt
- Det positive er at vi får arrangert rennet og at vi får laget den tv-sendingen som er så viktig for alle teamene. Så synes jeg at Ski Classics-guttene skal ha kreditt for at de går så bra på ski tross de vanskelige forholdene. Det skal de ha skryt for.

Det ble nemlig sett nøye på bruken av skøyting i den tekniske kontrollen under løpet søndag. Broks Pedersen forteller at i alt 10 løpere ble diskvalifisert for ulovlige skøytetak, men ingen av disse var blant de aller beste.

---
Les også saken "Simen Østensen raste mot König-arrangøren".


* LANGRENN PLUSS (+): Tid for å bli abonnent - Full tilgang på alle de gode sakene

Tips en venn  Skriv ut
Annonse


blog comments powered by Disqus


Annonse


Annonse