-->
Fra Årefjällsloppet 2011. Foto: Magnus Östh.

Fra Årefjällsloppet 2011. Foto: Magnus Östh.

Årefjällsloppet er reddet

Swix Ski Classics - Årefjällsloppet

Det er ikke lenger noen fare for gjennomføringen av Årefjällsloppet 28.-29. mars. - Nå ser det endelig bra ut, snømengden holder til å gjennomføre Årefjällsloppets tre distanser i de ordinære løypene, sier løypesjef Latti Östlund.

Tips en venn  Skriv ut

Uleselig tekst

Bli abonnent – Full tilgang til alt det gode stoffet!


Allerede abonnent?
* Klikk her for å logge inn

Få hele Langrenn Pluss (+)
Velg abonnement*
Abonnementsvilkår*

Du gir med dette godkjennelse til at Langrenn.com AS automatisk fornyer ditt abonnement frem til du selv sier dette opp. Komplette vilkår er tilgjengelig her.

Uleselig tekst

De senaste dagarna har det snöat kraftigt i hela området omkring Årefjällsloppet och byarna har gått man ur huse för att rädda Årefjällsloppets tre klasser 75, 35 och 11 km 28-29 mars 2014. Alla tre klasser kan nu genomföras på ordinarie bansträckningar.

- Nu ser det äntligen bra ut, snömängden räcker till för att genomföra Årefjällsloppets alla tre distanser på ordinarie bansträckningar. Det har snöat rejält den sista tiden och det arbetas hårt med att ta hand om snön som fallit. Väderprognosen visar mer snö den kommande veckan, säger Årefjällsloppets banchef Latti Östlund.

- Fantastiskt roligt att vi kan ge klartecken för årets olika Årefjällslopp, efter en bedrövlig vinter. Det har varit en fantastisk uppslutning och arbetsinsats från byarna runt loppet. Nu fokuserar vi för fullt på alla håll för att leverera bästa möjliga arrangemang 28-29 mars, säger David Nilsson Årefjällsloppet.

På grund av arbetet med tävlingsbanan är det idag endast delarna som går på Vålådalens och Edsåsdalens ordinarie spårsystem som är öppet för träning. Senaste nytt om spåret presenteras löpande på Årefjällsloppets Facebooksida och hemsida www.arefjallsloppet.se.

Andra upplagan av Årefjällsloppet genomförs den 28-29 mars 2014. Välj mellan 75km, 35km eller 11km, samtliga klasser genomförs i klassisk teknik med gemensam start. Årefjällsloppets 75km klass är även final i Swix Ski Classics.

Än finns det startplatser kvar till Årefjällsloppet, anmäl dig du med och få en oförglömlig skidupplevelse i vacker natur. Ta sista chansen att seeda dig till Vasaloppet 2015 redan i år, då 75 km klassen är seedningsgrundande. Änmäl dig på www.arefjallsloppet.se!

---
Resultater, omtaler, værvarsel og bilder på denne direktelinken.


* Langrenn Pluss (+): Trening, teknikk, utstyr + +
Tips en venn  Skriv ut


blog comments powered by Disqus