Jenny Grip (tidligere Hansson) blir ny sjef for Årefjällsloppet. Her fotografert på samling i Seiser Alm ved inngangen til 2013. Foto: Petter Soleng Skinstad/Langrenn.com.

Jenny Grip (tidligere Hansson) blir ny sjef for Årefjällsloppet. Her fotografert på samling i Seiser Alm ved inngangen til 2013. Foto: Petter Soleng Skinstad/Langrenn.com.

Tidligere storløper blir sjef i Årefjällsloppet

Jenny Grip (tidligere Hansson), som kan vise til en imponerende merittliste innen langløp, er ansatt som daglig leder for Årefjällsloppet. - Jeg tror Årefjällsloppet har potensiale til å bli et av de virkelig store langløpene i Sverige for både eliteløpere og mosjonister, sier hun.

Tips en venn  Skriv ut

Uleselig tekst

Bli abonnent – Full tilgang til alt det gode stoffet!


Allerede abonnent?
* Klikk her for å logge inn

Få hele Langrenn Pluss (+)
Velg abonnement*
Abonnementsvilkår*

Du gir med dette godkjennelse til at Langrenn.com AS automatisk fornyer ditt abonnement frem til du selv sier dette opp. Komplette vilkår er tilgjengelig her.

Uleselig tekst

Det snabbt växande långloppet i längdskidor Årefjällsloppet har utsett Jenny Grip till ny VD och tävlingschef.

I unik fjällmiljö arrangeras Årefjällsloppet för tredje gången den 27-28 mars 2015 över 75, 35 och 11 kilometer. Alla klasser har gemensamt mål i centrala Åre och erbjuder skidupplevelser som få tidigare har haft möjlighet att uppleva i fjällnära terräng för alla kategorier av skidåkare, unga som gamla, erfarna såväl som nybörjare.

Årefjällsloppet har vuxit snabbt sedan starten 2013. Årefjällsloppets huvudklass över 75 kilometer är dessutom final i den internationella långloppscupen Swix Ski Classics, där lopp som Marcialonga och Vasaloppet ingår, och direktsänds i Sverige av TV4. Nu vässas organisationen för Årefjällsloppet för att möta de krav som ställs på ett internationellt lopp i Swix Ski Classics.

Jenny Grip var under många år Sveriges bästa längdskidåkare inom långlopp med vinster i de flesta Swix Ski Classics-loppen, inklusive Vasaloppet och Marcialonga, under dåvarande efternamnet Hansson.

- Vi är väldigt glada att lyckas knyta en så erfaren och kompetent person som Jenny till Årefjällsloppet. Hon har en lång bakgrund inom långloppsskidåkning och därtill har hon bott i Vålådalen under ett stort antal år, så hon känner väl till de fantastiska omgivningarna i södra Årefjällen, säger David Nilsson en av grundarna till Årefjällsloppet.

- Det känns fantastiskt roligt att kunna visa upp Årefjällen från sin allra vackraste sida för alla längdskidåkare. Årefjällsloppet är något unikt, många delar av banans sträckning har tidigare aldrig varit tillgängliga för skidåkare. Jag tror verkligen att Årefjällsloppet har potential att bli ett av de riktigt stora motionsloppen i Sverige för både elit och motionär. Det är något magiskt med att få uppleva fjällmiljön i de här spåren, säger Jenny Grip VD Årefjällsloppet.

FAKTA OM JENNY GRIP
Namn: Jenny Grip (fd Hansson)
Bor: Vålådalen, Jämtland, och Stockholm
Bland meriterna: Totalsegrare i Ski Classics 2012, tvåa i Ski Classics 2013, damsegrare i Vasaloppet 2011, vann FIS Marathon Cup 2009 och 2010, Marcialonga 2008 och 2010. Sexa med lag AXA-Adidas i Ecomotion/Pro Adventure Race 2013 (världens mest krävande multisporttävling).
Fritidsintressen: Fjällen och naturen i alla former. Att jobba vid Stureplan i Stockholm är en ytterlighet som Jenny ser som en spännande utmaning.

FAKTA OM ÅREFJÄLLSLOPPET
Distanser: 75, 35 eller 11km
Plats: Starter i Vallbo, Edsåsdalen och Duved, mål i Åre Jämtland
Tid: 27-28 Mars 2015
Tidigare vinnare:
2014 Charlotte Kalla och Daniel Rickardsson
2013 Serina Boner, Schweiz och bröderna Jörgen och Anders Aukland,Norge. (Bröderna korsade mållinjen samtidigt och delade segern)
Övrigt: 75km klassen är final i den internationella långloppstouren Swix Ski Classics som direktsänds av TV4. Touren består 2014/2015 av 9 event inkl Vasaloppet, Marcialonga och Birkebeinerrennet. Euro 200.000 i prispengar delas ut under finalbanketten efter loppet till tourens vinnare.

För mer information och anmälan se: www.arefjallsloppet.se.


* Langrenn Pluss (+): Trening, teknikk, utstyr + +
Tips en venn  Skriv ut


blog comments powered by Disqus