-->
BLINK direktelinker rett under nyhet nr. 2
RESULTATER: Meråker Mountain Challenge| Andre konkurranser

Nå er Simen Østensen distanseløper igjen

Med videointervju

Etter noen år med satsing på langløp er det verdenscupen og VM i Falun som får all fokus fra Simen Østensen denne sesongen. 30-åringen vil være med å kjempe om pallplasser i verdenscupen allerede fra start av.

Tips en venn  Skriv ut

Uleselig tekst

Bli abonnent – Full tilgang til alt det gode stoffet!


Allerede abonnent?
* Klikk her for å logge inn

Få hele Langrenn Pluss (+)
Velg abonnement*
Abonnementsvilkår*

Du gir med dette godkjennelse til at Langrenn.com AS automatisk fornyer ditt abonnement frem til du selv sier dette opp. Komplette vilkår er tilgjengelig her.

Uleselig tekst

val-senales-nsf-samling-stort-14-01-f-birk-eirik-fjeld.jpg
Simen Østensen på samling med skilandslaget i Italia og Val Senales. Foto: Birk Eirik Fjeld.

- Det er jo noen løp før jul som bør passe meg ganske bra.

Simen Østensen snakker om de første verdenscuphelgene som alle innholder løp i hans favorittstilart. 15 kilometer klassisk i Kuusamo, 10 kilometer klassisk jaktstart på Lillehammer og 30 kilometer klassisk i Davos.

Kalenderen ser bra ut for en regjerende vinner av Skandinavisk cup med fribillett til verdenscuprenn før jul.

- Jeg tror jeg skal være kapabel til å være med å kjempe om pallplasser. Nå får jeg litt flere muligheter som landslagsløper også, så jeg håper å være med å kjempe om topplasseringer, sier Fossum-løperen.

Han har tatt steget over fra langløpslaget Team Centric tilbake på landslaget som han sist var på i 2009. Men treninga er likevel ikke endret drastisk, forteller han.

- Endringene i opplegget har ikke vært alt for store fra i fjor. Det har blitt mer innslag av skøyting naturlig nok og samlingene er litt annerledes lagt opp i år. Men jeg trente mye tradisjonelt i fjor også, så de store radikale endringene er det ikke.

- Er du nå en ren distanseløper, eller kommer du til å gå renn i Ski Classics i tillegg?

- Nå er det fokus på distanse. Det er det jeg konsentrerer meg om. Sånn det ser ut nå kommer jeg ikke til å gå langløp. Hvis det dukker opp en mulighet, er det noe jeg heller må se på, sier landslagsløperen.

Nå er han fornøyd med å være tilbake på landslaget.

- Det har vært veldig bra, jeg stortrives på landslaget nå. Vi er en veldig bra gjeng som fungerer godt sammen både på trening og sosialt.

- Er det annerledes å være på landslaget nå enn da du var der sist i 2009?

- Man merker at langrenn bare har blitt mer og mer populært. Når du ser på organisasjonen og økonomien er ting litt annerledes nå enn tidligere.

- Ikke minst er trykket fra media større, sånn som i dag. Men det er jo egentlig bare positivt, slår Simen Østensen fast, og tenker på alle journalistene rundt oss som alle sikrer seg viktige minutt med landslagsløperne i Val Senales.

Se videointervjuet med Simen Østensen fra Nord-Italia under, og hør blant annet hva som skal til for at han kan reise fornøyd hjem fra Falun i mars.
Film fra Langrenn.com - LangrennsTV på YouTube. Foto/redigering: Gjermund Midtbø.


* Langrenn Pluss (+): Trening, teknikk, utstyr + +
Tips en venn  Skriv ut


blog comments powered by Disqus