Petter Eliassen om lag en skisko foran Tore Bjørseth Berdal over målstreken i König Ludwig Lauf 2015. Foto: Magnus Östh/Swix Ski Classics.

Petter Eliassen om lag en skisko foran Tore Bjørseth Berdal over målstreken i König Ludwig Lauf 2015. Foto: Magnus Östh/Swix Ski Classics.

Spurtseier til Petter Eliassen i König Ludwig Lauf

Swix Ski Classics - König Ludwig Lauf

Petter Eliassen tok sin første seier i langløpscupen Swix Ski Classics på det 46 kilometer lange König Ludwig Lauf i Tyskland søndag. - Jeg er helt sjokkert, sa Team LeasePlan Go-løperen.

Tips en venn  Skriv ut
Annonse

Petter Eliassen overrasket seg selv og alle andre da han søndag vant spurten i König Ludwig Lauf mot Tore Bjørseth Berdal og Tord Asle Gjerdalen.

Den tidligere landslagsløperen imponerte med en sterk spurt. Med fem kilometer igjen av det 50 kilometer lange Ski Classics-løpet var det hele 20 løpere med i teten. Eliassen var sterkest på oppløpet, noe som overrasket han selv.

– Jeg er helt sjokkert. Jeg forventet at jeg skulle ble nedrent av raske menn i trikoter på slutten. Da Tore kom forbi meg på oppløpet, tenkte jeg at jeg har trent litt med ham før og at han er litt raskere meg, men jeg skulle nå prøve. Jeg skjønner det ikke helt selv, sa Eliassen til TV 2 etter målgang.

29-åringen vant foran tre andre nordmenn. Berdal og Gjerdalen tok de resterende pallplassene, mens Anders Aukland ble nummer fire.

– Jeg er ikke den beste spurteren, så jeg presset alt jeg kunne de siste fem kilometerne for å slite ut de andre, sa Eliassen.

Sammenlagt i Ski Classics leder Aukland med 720 poeng. Det er 50 poeng foran nestemann på listen, Eliassen, som rykket opp fra fjerdeplass etter søndagens løp.

---

Marcialonga - Swix Ski Classics renn 6 av 9
Ettal til Oberammergau, Tyskland - 1. februar 2015

Menn - 46 km, klassisk

1. Petter Eliassen, Team LeasePlan Go 01:59:42.90
2. Tore Bjørseth Berdal, Team United Bakeries 01:59:43.00
3. Tord Asle Gjerdalen, Team Santander 01:59:44.60
4. Anders Aukland, Team Santander 01:59:45.10
5. Sergey Turyshev, Russian Marathon Team 01:59:46.30
6. Jerry Ahrlin, Team Santander 01:59:46.80

Komplette resultater


* LANGRENN PLUSS (+): Tid for å bli abonnent - Full tilgang på alle de gode sakene

Tips en venn  Skriv ut
Annonse


blog comments powered by Disqus


Annonse


Annonse