Petter Eliassen underveis i König Ludwig Lauf 2015, der han tok sin første seier i langløpscupen Swix Ski Classics. Foto: Magnust Östh/Swix Ski Classics.

Petter Eliassen underveis i König Ludwig Lauf 2015, der han tok sin første seier i langløpscupen Swix Ski Classics. Foto: Magnust Östh/Swix Ski Classics.

Petter Eliassen: - König ble slik jeg hadde sett for meg, bortsett fra finishen

Team LeasePlan Go-løperen overrasket både seg selv og andre i helgens tyske bidrag til Swix Ski Classics. Den ellers så beskjedne trønderen, var alt annet enn nettopp det sist helg i det 46 km lange König Ludwig Lauf. 

Tips en venn  Skriv ut
Annonse


Hvordan opplevde du rennet?

- Rennet ble litt slik vi så for oss på forhånd, bortsett fra at jeg ikke hadde sett for meg at jeg skulle vinne, begynner tigeren ydmykt.

- Det ble bra kjør i hovedfeltet de siste kilometerne for å komme seg inn på brua først. Men underveis var det mer eller mindre sjanseløst å komme seg unna i snøværet, jeg klarte det i hvert fall ikke. Det var flere som prøvde.

- For meg var det helt overveldende å vinne, tenk at jeg vant et renn på oppløpet.

Hva betyr en slik seier for deg?

- Det var veldig artig å få full klaff. Dette betyr mye for laget, både for oss løpere og støtteapparatet. Det gjør blant annet at vi blir tryggere i det vi gjør og får enda mer tro på det vi gjør.

- Jeg er for øvrig veldig glad for å være med i Team LeasePlan Go. Jeg gleder meg hver gang til å dra på tur med den gjengen, både for det sportslige, men også med tanke på det sosiale aspektet.

- Det er en alle tiders gjeng med masse erfaring og kunnskap som dessuten evner å være seriøse når det kreves, roser 29-åringen.

Hva tenker du om resten av sesongen? Det neste rennet i Swix Ski Classics er Vasaloppet 8. mars, hvordan tror du det passer for deg?

- Vasaloppet er det viktigste og største rennet i Swix Ski Classics. Selv er jeg veldig spent på det rennet, jeg har aldri gått det tidligere.

- Vasaloppet er ikke akkurat en tradisjonell kapasitetsløype. Det er mer et rent stakeløp som fort kan ende i spurt, og de aspektene er ikke til min fordel slik ting er akkurat nå.

- Jeg har ikke gått så mange og lange renn, så det blir spennende å se. Jeg gleder meg veldig, og er ikke redd for å ikke stå distansen.

Hvordan har overgangen fra distanse til langløp vært for deg med tanke på trening og motivasjon?

- Overgangen til langløp har gått overraskende bra, selv om jeg ikke er noe naturtalent i staking. Jeg har måttet jobbe hardt, samtidig passer det meg generelt bedre med lange løp.

- Motivasjonsmessig har det vært litt tungt å trene så mye tung staking, det er slitsom trening. Men det går veldig fint, jeg er glad i å trene, så det er ikke synd på meg, forteller Eliassen optimistisk.

Du har nå bykset opp fra fjerde- til andreplass i kampen om den gule trøya, er den et realistisk mål?

- Målet mitt har hele veien vært å kjempe om topp 3 sammenlagt, og nå er jeg definitivt på skuddhold. Vi får se hvordan de siste rennene passer meg, undrer løperen fra Tverrelvdalen Idrettslag. 

Februar er en konkurransefri måned i Swix Ski Classics, hvordan ser måneden ut for deg?

- Etter mange uker med masse reising tenker jeg nå å ta det rolig et par uker. Det blir i hvert fall ikke noen konkurranser de neste helgene. Og så får vi se etter det.

- Vi skal uansett ha en samling med laget senere i måneden, kanskje drar vi et par dager til vasaloppsporet i tillegg til det som er planlagt på Sjusjøen. Det gleder jeg meg til, avslutter Petter Eliassen. 


* LANGRENN PLUSS (+): Tid for å bli abonnent - Full tilgang på alle de gode sakene

Tips en venn  Skriv ut
Annonse


blog comments powered by Disqus


Annonse


Annonse