Plakat for Årefjällsloppets stakekonkurranse - 24h.

Plakat for Årefjällsloppets stakekonkurranse - 24h.

Stakekonkurranse i Årefjällsloppet 24h

- Det blir spennende å teste kroppens grenser og det vil bli en utfordring både psykisk og fysisk, sier Erik Wickström i forkant av Årefjällsloppets spesialkonkurranse og verdensrekordforsøk på 24 timer staking.

Tips en venn  Skriv ut

Uleselig tekst

Bli abonnent – Full tilgang til alt det gode stoffet!


Allerede abonnent?
* Klikk her for å logge inn

Få hele Langrenn Pluss (+)
Velg abonnement*
Abonnementsvilkår*

Du gir med dette godkjennelse til at Langrenn.com AS automatisk fornyer ditt abonnement frem til du selv sier dette opp. Komplette vilkår er tilgjengelig her.

Uleselig tekst


Världsrekordförsök på Åresjön - Årefjällsloppet 24h!
Hur långt kan du staka under 24h?

Det nuvarande världsrekordet i längdskidåkning är 433km och hålls av finländaren Teemu Virtanen.

Årefjällsloppet 24h ett världsrekordförsök där Teemu ska försöka förbättra sitt rekord och utmanas samtidigt av den svenska längdskidåkaren Erik Wickström.

- Det blir spännande att testa kroppens gränser och det kommer bli en utmaning både psykiskt och fysiskt, säger skidkonnessören Erik Wickström, som har slutat 25a i Vasaloppet och vunnit Engelbrektsloppet.

Världsrekordförsöket kommer att starta kl 10.00 den 27e mars och avslutas kl 10.00 den 28e mars på en enkilometerslinga på Åresjön. De första åkarna i Årefjällsloppet 7.5 går i mål ca 1145.

- Ultratävlingar har vuxit fort inom löpning och jag tror det här kan vara ett startskott för liknande tävlingar inom längdskidor. Världsrekordet beror mycket på vädret och om vi lyckas hålla mentalt fokus, fortsätter Erik.

Teemu Virtanen innehar det nuvarande världsrekordet och vet vad som väntar.

- I en sån här tävling lär du dig väldigt mycket om dig sälv. Hur mycket du klarar av och hur mycket du kan pressa dig själv. När du tror att du ska dö, är du bara halvvägs till målet. Du kan pressa dig så otroligt mycket mer än vad du tror och det är verkligen något jag har lärt mig genom 24h, 433km är riktigt långt, som fem Vasalopp efter varandra... säger Teemu.

Håll ögonen öppna för mer information om världsrekordförsöket! Om du inte deltar i Årefjällsloppet, kom ihåg att besöka Åresjön och heja på Teemu och Erik under deras jag mot rekordet!

Ps! Utmanare från fler länder kan tillkomma...

Fakta
Datum: 27-28 Mars 2015
Tid: 24 timmar 10.00 - 10.00
Deltagare: Teemu Virtanen FIN och Erik Wickström SWE ev fler
Distans att slå: 433459m (433,459km)
Teknik: Klassisk teknik
Plats: Åresjön, Åre Sverige

För mer information om Årefjällsloppet 24h besök www.arefjallsloppet.se


* Langrenn Pluss (+): Trening, teknikk, utstyr + +
Tips en venn  Skriv ut


blog comments powered by Disqus