Ingvild Flugstad Østberg koster på mot 2. plass på 15 km fristil under verdenscupen i Davos 2015. Foto: Felgenhauer/NordicFocus.

Ingvild Flugstad Østberg koster på mot 2. plass på 15 km fristil under verdenscupen i Davos 2015. Foto: Felgenhauer/NordicFocus.

Ingvild Flugstad Østberg: - Kun meg selv, skiene og løypa

Dritkult, stråler Ingvild Flugstad Østberg etter sitt fenomenale løp på 15-kilometeren i Davos lørdag.

Tips en venn  Skriv ut

Uleselig tekst

Bli abonnent – Full tilgang til alt det gode stoffet!


Allerede abonnent?
* Klikk her for å logge inn

Få hele Langrenn Pluss (+)
Velg abonnement*
Abonnementsvilkår*

Du gir med dette godkjennelse til at Langrenn.com AS automatisk fornyer ditt abonnement frem til du selv sier dette opp. Komplette vilkår er tilgjengelig her.

Uleselig tekst

Øvelse gjør mester. Få har blitt mast mer på enn Ingvild Flugstad Østberg (25), og lørdag kom endelig det definitive internasjonale gjennombruddet i langrennssporet.

Riktignok kom hun på 3.-plass sammenlagt i minitouren i Kuusamo for to uker siden, men lørdagens 2.-plass på den individuelle 15-kilometeren i fri teknikk var hennes første pallplass i et enkeltrenn på distanse i langrennsverdenscupen.

Attpåtil skjedde det i høyden i Davos, og attpåtil skjedde det i fri teknikk på løperen som fram til nå har vært mest kjent som en sterk klassiskløper.

Kun overlegne Therese Johaug var bedre denne gangen.

Norske løpere ble nummer 1, 2, 3, 4, 5 og 8.

– Dritkult! Det var skikkelig artig å kunne gå mitt eget løp hele veien. Jeg fikk ikke hjelp av noen. Det var kun meg selv, skiene og løypa.

– Det er veldig inspirerende å gå når du får sekundering om at du kjemper om 2.-plassen. Jeg hadde aldri trodd dette på denne distansen og her i Davos, strålte Flugstad Østberg.

Sprang
Før var en plassering rundt de 20 det beste hun hadde oppnådd på distanse i Davos.

– Jeg er kjempefornøyd. Jeg er milevis bak Therese, men likevel er dette en seier for meg.

– Ditt definitive gjennombrudd?

– Ja, det er flere som sier det, og jeg får vel bare si takk for det jeg.

– Jeg har jobbet jevnt og trutt for det lenge, og det har vært et mål å komme på pallen i distanse.

– Jeg var det sammenlagt i Kuusamo, og så er jeg det på et enkeltrenn her. Jeg er nesten litt sjokkert, sa Østberg, som fortalte om at hun slet med å se ordentlig mot tampen av løpet.

– Jeg tapte litt mot slutten. Jeg slet innmari med synet på den siste runden, og jeg vet ikke om jeg var sliten eller om jeg bare glemte å blunke.

– Jeg håper ingen filmet meg ned den siste S-kurven. Det ville ikke ha sett bra ut.

Ventetid
Østberg fra Gjøvik er supertalentet som alle har ventet på. Hun herjet som junior og er juniorverdensmester en rekke ganger.

Etter hvert ble hun en god seniorsprinter også, og hun tok sølv på den individuelle sprinten i Sotsji. Samt laggull i sprint sammen med Maiken Caspersen Falla.

På distanse har det drøyd. Nå kan det kanskje se ut til at det har løsnet der også.

– Hvordan føles dette etter NM-gullet på hjemmebane for seks år siden? Det er mange som har gått og ventet på deg i distanse, og kanskje til og med kanskje også mast på deg?

– Ja, jeg er blitt mast på siden i 2009 på det, men det er jeg blitt vant til etter hvert. I starten var jeg veldig utålmodig selv også.

– Så har jeg etter hvert lært meg å være tålmodig, det har Marit (Bjørgen) sagt også helt siden jeg kom på lag. Og det har jeg vært, men samtidig er det også litt kjedelig.

Østberg manet også til litt edruelighet oppe i det hele.

– Nå var dette ett renn, og det kan fort være at jeg er nummer 21 igjen en annen dag. Nå må jeg bare glede meg over det her, og så vet jeg at jeg blir litt sterkere for hvert år og at jeg kanskje kan stabilisere meg der opp en vakker dag.

---

Verdenscup
Davos, Sveits - 12. desember 2015

Kvinner - 15 km fristil

1. Therese Johaug, Norge 35:40.3
2. Ingvild Flugstad Østberg, Norge +1:10.3
3. Heidi Weng, Norge +1:15.3
4. Astrid Uhrenholdt Jacobsen, Norge +1:15.5
5. Kari Øyre Slind, Norge +1:37.3
6. Kerttu Niskanen, Finland +1:40.6

* Komplette resultater


* Langrenn Pluss (+): Trening, teknikk, utstyr + +
Tips en venn  Skriv ut


blog comments powered by Disqus