Emil Hegle Svendsen i aksjon under verdenscupen i Anterselva 2016. Foto: Manzoni/NordicFocus.

Emil Hegle Svendsen i aksjon under verdenscupen i Anterselva 2016. Foto: Manzoni/NordicFocus.

Svendsen før Oslo-VM: - Har fått starte fra «scratch»

- Jeg starter i VM med tro på medalje, sier Emil Hegle Svendsen etter å ha vært borte fra konkurranse i over én måned.

Tips en venn Tips en venn Skriv ut Skriv ut
 

Uleselig tekst

Bli abonnent – Full tilgang til alt det gode stoffet!


Allerede abonnent?
* Klikk her for å logge inn

Få hele Langrenn Pluss (+)
Velg abonnement*
Abonnementsvilkår*

Du gir med dette godkjennelse til at Langrenn.com AS automatisk fornyer ditt abonnement frem til du selv sier dette opp. Komplette vilkår er tilgjengelig her.

Uleselig tekst

Emil Hegle Svendsen har ikke konkurrert siden Antholz i januar. Etter en tung periode ser han nå bedring både i sporet og på standplass kun en drøy uke før VM på hjemmebane.

«Super-Svendsen» fikk det ikke til å stemme og valgte å stå over alt av konkurranser etter verdenscuprennet i Antholz 23. januar.

Siden da har 30-åringen ligget i trening hjemme i Norge. Nå har han kanskje funnet godfølelsen i grevens tid før VM i Holmenkollen.

– Jeg vet at formen er bedre enn den har vært, og jeg har fått muligheten til å starte fra «scratch» og bygge meg opp igjen, sa han til NTB om de siste ukers trening da han møtte pressen på Beitostølen tirsdag.

– Jeg har også en bedre følelse på standplass enn jeg har hatt hele sesongen.

Lang pause
Svendsen, som har 11 VM-gull hittil i karrieren, erkjenner at en så lang konkurransepause er noe han aldri har gjort tidligere før et viktig mesterskap.

Når startskuddet for sprinten i Kollen går lørdag 5. mars som første individuelle konkurranse, er det 42 dager siden Svendsen sist konkurrerte i Antholz.

– Det er litt spesielt, men jeg håper den treninga jeg har gjort og gjør skal gjøre at jeg er i konkurransemodus når det smeller. Så skal jeg bruke den siste uken for å finne tilbake til den offensive konkurranseformen.

Fram mot VM skal han blant annet gå et testløp for å simulere konkurranse best mulig. For 30-åringen innrømmer at konkurranseformen naturlig nok ikke er slik den hadde vært om han hadde konkurrert mer.

– Konkurranseformen er nok litt svekket, men jeg håper å bruke testløpet til noe bra. Jeg har ikke lyst til å bruke et VM-løp som gjennomkjøring, for jeg har jo helst lyst til å kline til fra start.

Skal ta medalje
Og for dem som tviler på om Svendsen er god nok for å ta medalje i VM, er trønderen i sedvanlig, offensiv stil én uke før startskuddet.

– Jeg starter i VM med tro på medalje. Og inntil det motsatte er bevist, lever jeg i troen, fortalte han.

Til tross for at han har levert en sesong langt under hva han er kapabel til, har han sjelden vært utenfor topp 15 på resultatlista denne sesongen. Kanskje har han også vært for hard med seg selv.

– Resultatmessig har det ikke vært katastrofe, og jeg har gravd meg ned mer enn hva jeg har hatt godt av og egentlig trengt. Men når man legger ned en hard jobb har man lyst til å få igjen for det, og det føler jeg ikke at jeg har fått, sa han.

VM på hjemmebane er imidlertid en perfekt arena å slå tilbake på. Så langt er det solgt over 100.000 billetter og Svendsen gleder seg til det hele kommer i gang.

– Jeg tror aldri vi har opplevd et sånt trykk som vi får oppleve i Kollen og det digger jeg. Det blir utrolig artig å oppleve.


* Langrenn Pluss (+): Trening, teknikk, utstyr + +
Tips en venn Tips en venn Skriv ut Skriv ut


blog comments powered by Disqus