Ingvild Flugstad Østberg etter sin seier på 7. etappe av Ski Tour Canada 2016 med 10 km fristil i Canmore. Foto: Felgenhauer/NordicFocus.

Ingvild Flugstad Østberg etter sin seier på 7. etappe av Ski Tour Canada 2016 med 10 km fristil i Canmore. Foto: Felgenhauer/NordicFocus.

Østberg: - Hvem hadde trodd dette?

- Det føltes ikke som om jeg gikk fort i dag, sier Ingvild Flugstad Østberg etter den suverene etappeseieren i Canada.

Tips en venn Tips en venn Skriv ut Skriv ut

Uleselig tekst

Bli abonnent – Full tilgang til alt det gode stoffet!


Allerede abonnent?
* Klikk her for å logge inn

Få hele Langrenn Pluss (+)
Velg abonnement*
Abonnementsvilkår*

Du gir med dette godkjennelse til at Langrenn.com AS automatisk fornyer ditt abonnement frem til du selv sier dette opp. Komplette vilkår er tilgjengelig her.

Uleselig tekst

På motsatt side av Canada virket det som om Ingvild Flugstad Østberg hadde gjort sitt denne sesongen, men der tok vi grundig feil. 25-åringen fra Gjøvik overrasker stadig seg selv også.

Fredag klinket hun til med sin aller første seier på en 10 kilometer i fri teknikk med individuell start.

– I starten på touren kjente jeg at det ikke stemte hundre prosent, og jeg følte meg ikke bra for to dager siden heller. Jeg skjønner det egentlig fortsatt ikke. Jeg trenger å analysere dette mer, sa en nesten overveldet Østberg mens hun ble omringet av lokale autografjegere.

Distansert
Heidi Weng på 2.-plass ble distansert med 23 sekunder. Foran lørdagens siste etappe på Ski Tour Canada har Østberg plassert seg på 3.-plass med 1.24,4 minutter opp til samme Weng.

– Hvem hadde trodde dette? Ikke jeg i hvert fall, og det tror jeg ingen andre hadde trodd heller. Det er en helt fantastisk følelse, og jeg skjønte det ikke helt heller. Det tok lang tid i målområdet der før jeg forsto at jeg hadde vunnet, sa Østberg.

I målområdet gliste hun fett, og da hun kom på pallen ble hun kledd opp i en drivende hvit og klassisk cowboyhatt med brede bremmer fra provinsen Alberta som Canmore ligger i.

Kjempet
– Underveis i løpet fikk jeg beskjed om jeg lå bak eller jevnt med Therese (Johaug) og Heidi. Jeg trodde at jeg kjempet om 2.-plass, men så gikk det bare et par-tre hundre meter og jeg fikk høre at jeg kjempet om seieren.

– Jeg hadde aldri i min villeste fantasi trodd at jeg skulle vinne en individuell 10 kilometer i skøyting. Det føltes ikke som om jeg gikk fort i dag, men slik er det ofte når man går fort.

Østberg har skyndet seg langsomt opp i verdenseliten. En slik seier som på fredag var ikke i tankene hennes før denne sesongen startet.

– Jeg hadde ikke trodd at jeg skulle klare en slik seier som dette på noen år.

Lørdagens avsluttende etappe i Ski Tour Canada er den 10 kilometer lang klassisk jaktstart.

---

Ski Tour Canada - 7. etappe
Canmore, Canada - 11. mars 2016

Kvinner - 10 km, fristil

1. Ingvild Flugstad Østberg, Norge 23:20.1
2. Heidi Weng, Norge +23.0
3. Krista Pärmäkoski, Finland +24.5
4. Kari Øyre Slind, Norge +24.6
5. Jessica Digginsl, USA +32.6
6. Therese Johaug, Norge +40.1

* Komplette resultater denne etappen
* Sammenlagt etter 7. etappe (justert for bonus)


* Langrenn Pluss (+): Trening, teknikk, utstyr + +
Tips en venn Tips en venn Skriv ut Skriv ut


blog comments powered by Disqus