Mille Johnset hadde ingen problemer med å takle denne høye wallriden på Trysils nyeste sykkelsti, Miss Piggy. Foto: Fredrik Otterstad/Trysil.

Mille Johnset hadde ingen problemer med å takle denne høye wallriden på Trysils nyeste sykkelsti, Miss Piggy. Foto: Fredrik Otterstad/Trysil.

Svinaktig god sykkelutvikling i Trysil - Åpner ny spektakulær sykkelsti

Det er nå investert 19 millioner kroner i et helt unikt og familievennlig stisykkelprodukt i Trysil.

Tips en venn Tips en venn Skriv ut Skriv ut

Uleselig tekst

Få hele Langrenn +


Kjøp abonnement - Rask tilgang alle artikler
Velg uke, måned, tre måneder eller ett år.

* Abonnement bestilles raskt i dette vinduet!

Allerede abonnent, logg inn via vinduet under:

Uleselig tekst

I dag åpner Trysil deres siste tilskudd til sykkelopplevelsen, den spektakulære sykkelstien Miss Piggy. Det er nå investert 19 millioner kroner i et helt unikt og familievennlig stisykkelprodukt i Trysil.

Trysil har de fire siste årene utviklet seg til å bli Norges største stisykkeldestinasjon. På disse få årene har de gått fra null til over 40.000 sykkeldager i 2017.

I år ligger de an til å passere 50.000 sykkeldager. Samtidig er de fortsatt i en utviklingsfase, og bare litt over halvveis i masterplanen for utvikling av sykkelproduktet.

I dag åpner de et nytt og helt unikt tilskudd til sykkelarenaen, og med seg for å åpne stien har de fått en helt fersk bronsevinner i VM for utforsykling, 17 år gamle Mille Johnset.

- Miss Piggy har fått sitt navn fra en stor, bygget trekonstruksjon som ser ut som en grisehale, der du først sykler over stien og så under den igjen, sier Olve Norderhaug, prosjektleder for byggingen i Trysil Bike Arena.

Det er foreløpig ingen i Skandinavia som har bygget noe lignende sykkelelement.

Et breddeprodukt blir til

Totalt er Miss Piggy 1,45 kilometer lang, og i tillegg til grisehalen har den flere andre store elementer i tre. Stien er gradert rød, så det er ingen nybegynnersti.

- Trysil skal være en familievennlig sykkeldestinasjon. Det var der vi startet når vi begynte å bygge sti, med de enkle og familievennlige stiene. Når har vi i tillegg bygget noe mer tekniske sykkelstier, for de mer erfarne syklister. Det gjør at vi nå har et breddeprodukt, i tillegg kan de som sykler i Trysil utvikle seg i takt med stiene.

- Det er veldig gøy at vi har fått med oss Mille på åpning av Miss Piggy. Hun er et stort forbilde for mange jenter, og er helt klart viktig for å rekruttere flere jenter til sporten, sier Norderhaug.

Grisegøy!

Mille Johnset, som er ny ambassadør for Trysil Bike Arena, kom rett fra VM i Sveits til Trysil for å være med å lage åpningsfilm for den nye stien Miss Piggy.

- Det var veldig gøy å bli spurt. Jeg hadde jo sett filmen med Brage fra i fjor, da han ble kledd i snekkerbukser og syklet stien Redneck. Den var veldig kul. I år sykler jeg Miss Piggy i grisekostyme.

- Det var en veldig morsom dag med filming i Trysil, og sykkelstien er helt rå, sier en nybakt VM-vinner Mille Johnset. - Jeg er veldig imponert over det de har fått til i Trysil. Nå gleder jeg meg til å komme tilbake hit og sykle mer!

Se Brage Vestavik åpne stien Redneck i fjor høst:

En av tre nye stier i høst

Miss Piggy er en av tre nye stier som etter planen skal åpnes i høst. Nå utvikles det i tillegg sykkelstier på nordsiden av Trysilfjellet.

- Vi er full gang med å lage en fantastisk blå sykkelsti som vil gå på høyfjellet ned til Høyfjellssenteret i Fageråsen. Denne stien kommer til å ha veldig mye flyt og vil passer for alle.

- I tillegg har vi for første gang merket en sykkelrunde som el-sykkelvennlig. Lynrunden, som runden heter, ligger i Fageråsen. Kanskje ser vi mer av merkede stier for el-sykling fremover, smiler Norderhaug.

Linker
* Hjemmeside for Destinasjon Trysil

---

Destinasjon Trysil er profileringspartner av Langrenn.com.


* Langrenn Pluss (+): Ekstra godt stoff og fyldigere artikler
Tips en venn Tips en venn Skriv ut Skriv ut