PETTER NORTHUG
DU GA ALLTID ALT - VI TAKKER DEG!!!
Damepallen under verdenscupens 10 km i fri teknikk på Lillehammer i 2018. Fra venstre: Ebba Andersson (2. plass), Therese Johaug (1) og Charlotte Kalla (3). Foto: Tumashov/NordicFocus.

Damepallen under verdenscupens 10 km i fri teknikk på Lillehammer i 2018. Fra venstre: Ebba Andersson (2. plass), Therese Johaug (1) og Charlotte Kalla (3). Foto: Tumashov/NordicFocus.

THERESE JOHAUG RASKEST PÅ 10 KM

Therese Johaug vant lørdag også sesongens andre distanserenn i verdenscupen i langrenn, nå på Lillehammer.

Tips en venn Tips en venn Skriv ut Skriv ut

Uleselig tekst

Få hele Langrenn +


Kjøp abonnement - Rask tilgang alle artikler
Velg uke, måned, 3 måneder eller år.

* Abonnement bestilles raskt i dette vinduet!

Allerede abonnent, logg inn via vinduet under:

Uleselig tekst

Therese Johaug vant også sesongens andre distanserenn i verdenscupen i langrenn. På 10-kilometeren på Lillehammer slo hun Ebba Andersson med 9,2 sekunder.

Johaug imponerte særlig i siste halvdel av løpet i fristil. Halvveis lå hun henholdsvis 1,9 og 2,2 sekunder foran svenskene Andersson og Charlotte Kalla, men hun økte differansen kraftig mot de neste mellomtidene.

Før løpet ble Kalla regnet som den største utfordreren til Johaug på 10-kilometeren, men det var overraskende nok en annen svenske som kom nærmest. I mål var Andersson 9,2 sekunder bak Johaug, mens Kalla endte 15,7 sekunder bak.

– Jeg fikk bruk for den mentale styrken i dag, for det var tøft uti løypa der. Det var utrolig godt å få en seier i skøyting også. Veldig, veldig moro, sa Johaug til NRK.

Spennende

Mens Johaug hadde startnummer 19 lørdag, gikk Kalla ut med et sent startnummer. Det ga henne fordelen av at hun hele veien kunne bli sekundert mot Johaugs tider. Og det var en svært spent Johaug som sto i målområdet og fulgte svenskens løp.

Først da Kalla tapte 5,7 sekunder til Johaug fra 7,2 til 8,3 kilometer ble det klart at det ville ende med norsk seier.

– Det var veldig nervepirrende. Jeg ventet ganske lenge i målområdet på at de andre skulle komme i mål. Vi må se opp for svenskene, sa Johaug.

Imponerte sjefen

Etter comebacket i verdenscupen har Johaug vunnet begge distanserennene. Forrige helg ble det seier på 10 kilometer klassisk i finske Ruka.

– Jeg er imponert over Therese. I dag hadde hun alle jagende bak seg, men hun holdt best til slutt. Et veldig godt gjennomført løp, sa landslagstrener Ole Morten Iversen til NRK.

Ingvild Flugstad Østberg ble slått med 34,8 sekunder og tok 4.-plassen på Lillehammer. Ragnhild Haga ble nummer seks og Heidi Weng nummer åtte.

– Jeg synes de tre gjorde veldig gode løp i dag. Og Tiril (Udnes Weng) på 23.-plass er kanskje den største overraskelse, mente Iversen.

Se også: Slik gikk det med herrene (dobbelt norsk)

Verdenscup Lillehammer Triple
Lillehammer, Oppland - 1. desember 2018

Kvinner - 10 km - Fri
1. Therese Johaug, Norge 26:22.4
2. Ebba Andersson, Sverige 26:31.6
3. Charlotte Kalla, Sverige 26:38.1

* Komplette resutlater


* Langrenn Pluss (+): Ekstra godt stoff og fyldigere artikler
Tips en venn Tips en venn Skriv ut Skriv ut