-->
Torbjørn Hundere. Foto: Privat.

Torbjørn Hundere. Foto: Privat.

Svarer «anonym skipappa»: – Alle skifolk har et ansvar

– Du trenger ikke kjøpe utstyr for 10.000 kroner for å delta på et ungdomslangrenn.

Tips en venn  Skriv ut

Uleselig tekst

Bli abonnent – Full tilgang til alt det gode stoffet!


Allerede abonnent?
* Klikk her for å logge inn

Få hele Langrenn Pluss (+)
Velg abonnement*
Abonnementsvilkår*

Du gir med dette godkjennelse til at Langrenn.com AS automatisk fornyer ditt abonnement frem til du selv sier dette opp. Komplette vilkår er tilgjengelig her.

Uleselig tekst

Anonym langrennsfar og trener skriver til Langrenn.com at for å gjennomføre et fluorfritt skirenn i 15-16 årsklassen må han kjøpe inn utstyr for over 10.000 kroner. Dette inkluderer et nytt skipar med ny slip og pakker med ulike dyre fluorfrie smøreprodukter. Poenget må forstås dit hen at det har vært enklere og rimeligere å glide med fluor, og at det verdibaserte fluorforbudet som er vedtatt for barn og ungdom av Langrennskomiteen i NSF, er et slags overgrep mot de som vil hevde seg i sporten.

Langrennsfar og trener er frustrert, og jeg forstår godt at han ikke ønsker å stå frem å ta belastningen det vil være å fronte disse holdningene. Bare så det er sagt. Du trenger ikke kjøpe utstyr for 10.000 kroner for å delta på et ungdomslangrenn. Mer behøver man vel ikke si om den saken.

Det undertegnede mener er viktig å minne om er at det er samlet demokratisk Langrenns-Norge som har stått bak vedtaket til langrennskomiteen. Fluorsaken har vært oppe i flere omganger på vår- og høstmøter i kretsene, og fra tilhørerbenk kan jeg forsikre om at det har vært en bred og innholdsrik debatt. Representantene i kretsene har sett og forstått alvoret i saken. Det handler om HMS og omdømme til sporten.

Skipresident Erik Røste forteller til Budstikka i dag at han berømmer prosessen langrenn har kjørt, og at han ønsker de samme reglene for alle skidisipliner. Kombinert har kommet langt i praksis for seniorer, skiskyting har vedtatt et lignende forbud og alpint står på trappene.

Skigymnasene gikk nylig ut med informasjon der de forteller at det ikke kun er resultater som skal legges til grunn for deres inntak. Endelig inntak av søkere skjer etter en totalvurdering av faktorene karakterer, holdninger, verdier, idrettslige egenskaper, ferdigheter og prestasjoner observert og vurdert over tid. Dette er balast det er fint å få med seg fra heimen også.

Nasjonalsporten langrenn skaper følelser — og det er utfordrende å lage et verdibasert forbud. Verdisettet må også deles, og at folk er forskjellige må vi bare godta. Men intensjonen bak forbudet er uttrykt fra Skiforbundet, og de må jobbe iherdig og godt med å få dette tydelig frem til alle utøvere, foreldre, trenere, klubber, arrangører og kretser:

– Velg billige produkter som parafinglider og begrens antall par ski.

Nå starter moroa. Hver og en på skiarenaen har et ansvar for at vi sammen skal lykkes med dette. Rett opp ryggen og bidra i praksis til å skape sunne og gode holdninger for fair-play i langrennsporten framover.

Skrevet av Torbjørn Hundere
Tøffest uten fluor
Langrennsfar, foreldretrener, oppmann Holmen IF Langrenn

Se også
* Anonym skipappa i leserbrev: – Samlet kostnad: 10.700,-

---

* Leserbrev, kåserier, kommentarer og lignende representerer på generell basis skribentens syn og ikke nødvendigvis Langrenn.com sitt ståsted.


* Langrenn Pluss (+): Trening, teknikk, utstyr + +
Tips en venn  Skriv ut


blog comments powered by Disqus