Sadie Bjornsen. Foto: NordicFocus.

Sadie Bjornsen. Foto: NordicFocus.

SADIE BJORNSENS DRØM: – Ønsker meg norsk smører

– Med tanke på at 99 % av mine renn foregår i Europa er tanken på å få med en «lokal» smører på laget en drøm!

Tips en venn Tips en venn Skriv ut Skriv ut

Uleselig tekst

Bli abonnent – Full tilgang til alt det gode stoffet!


Allerede abonnent?
* Klikk her for å logge inn

Få hele Langrenn Pluss (+)
Velg abonnement*
Abonnementsvilkår*

Du gir med dette godkjennelse til at Langrenn.com AS automatisk fornyer ditt abonnement frem til du selv sier dette opp. Komplette vilkår er tilgjengelig her.

Uleselig tekst

Bli bedre, hver dag – et mantra velkjent for alle idrettsutøvere verden over.

I internasjonal langrenn er nivået skyhøyt og utviklingen går i rekordfart. For hvert renn vil det være et nytt svensk stjerneskudd, nordmennene vil nok en gang ha truffet spikeren med smøringen, og finnene er nok en gang på hjemmebane.

Under World Cup på Lillehammer i november sto jeg på startstreken i sprintfinalen med fire svenske jenter og et nytt norsk fjes, Kristine.

Resultatet den dagen ble min første pallplassering i fristil, bak svenske Jonna og Stina. Som vanlig hadde smørerne våre sørget for skøyteski i verdensklasse, noe de ofte gjør.

I løpet av min langrennsoppvekst i USA har jeg imidlertid alltid likt klassisk stil best, og føler at mitt sterkeste kort alltid har vært å være den råeste og raskeste i staking. I løpet av de siste årene har jeg hatt noen skikkelige drømmedager, de dagene der bare alt stemmer. På de dagene er jeg helt i verdenstoppen.

Likevel, i denne sporten som jeg elsker, er det ikke bare nivået på utøverne som stadig stiger, det samme gjør ekspertisen til smøreteamene og ikke minst utstyret vårt. For å kunne hevde deg blant verdenseliten trenger du at alle disse tingene; formen, teknikken, utstyret og smøringen er på plass, hver eneste gang.

Når jeg nå skal gjøre en evaluering av sesongen, både oppturene og nedturene, sitter jeg igjen med en liste over områder som må forbedres til neste sesong for at vårt team skal kunne hevde oss blant de aller beste, i alle renn, i begge stilarter, gjennom hele sesongen.

Her om dagen hadde jeg en prat med en tidligere sprintvenninne, Celine Brun-Lie. Jeg var ute etter tips for å komme i kontakt med en entusiastisk, flink og nysgjerrig smører som kunne ha passet inn på det fantastiske teamet vårt.

Jeg har lært at nordmenn er født med ski på beina, og jeg ser for meg at de også hadde en boks smøring i hånden da de kom til verden. Med tanke på at 99 % av mine renn foregår i Europa er tanken på å få med en «lokal» smører på laget en drøm!

Så her er jeg, mine norske venner, for å spørre om dere vil være med på laget. Vi ser etter en omgjengelig og energisk smører som vil jobbe sammen med oss.

Vi tilbyr mye reising, god lagånd og ikke minst en iherdig innsats for å bevare langrenn som den aller kuleste internasjonale vintersporten. Jeg selv kommer i hvert fall til å, nok en gang, jobbe beinhardt gjennom hele sommeren og høsten for å være best mulig rustet til sesongstart neste vinter.

Ta kontakt med vår hovedtrener Chris Grover (chris.grover@usskiandsnowboard.org) for mer informasjon om stillingen.

Har du spørsmål om hvordan vi jobber eller målene våre for neste sesong må du mer enn gjerne sende meg en mail (sadiebjornsen@gmail.com)

Vi ser frem til å høre fra deg!

* Les også stillingsannonse: LEDIG STILLING: Servicemann for USA (Ski Tech for U.S. Ski Team)


* Langrenn Pluss (+): Trening, teknikk, utstyr + +
Tips en venn Tips en venn Skriv ut Skriv ut


blog comments powered by Disqus