www.langrenn.com

NYESTE RESULTATER

| | | | | | | | |
---
Pølsas Rulleskitips: Klassisk| Staking

BERIT KJØLL - DEN NYE SJEFEN: – Med dette intervjuet ønsker jeg å sette sluttstrek

Mener noen kritikere «har tråkket feil dame på tærne».

Tips en venn Tips en venn Skriv ut Skriv ut
07.06.2019 - NTB

Uleselig tekst

Bli abonnent – Full tilgang til alt det gode stoffet!


Allerede abonnent?
* Klikk her for å logge inn

Få hele Langrenn Pluss (+)
Velg abonnement*
Abonnementsvilkår*

Du gir med dette godkjennelse til at Langrenn.com AS automatisk fornyer ditt abonnement frem til du selv sier dette opp. Komplette vilkår er tilgjengelig her.

Uleselig tekst

Idrettspresident Berit Kjøll tar selvkritikk etter PR-saken, men mener noen kritikere «har tråkket feil dame på tærne» denne gangen.

Kjøll ble valgt til idrettspresident forrige søndag. Hun slo valgkomiteens kandidat Sven Mollekleiv med bare to stemmer i en thriller. Det hele ville blitt avgjort ved loddtrekning om én stemme til hadde falt i favør Mollekleiv.

Så brøt spetakkelet løs mandag. Da meldte Dagens Næringsliv om bruk av PR-eksperter for 85.000 kroner for å bistå Kjøll i valgkampen. Den regningen tok Norges Håndballforbund.

– Jeg tenker at jeg ikke har noen grunn til å legge meg flat. Jeg står godt oppreist, men når man ser hvordan reaksjonene har vært i ettertid, så er det klart at jeg kanskje burde gjort enkelte ting annerledes. Det har jeg ingen problemer med å erkjenne, sier Kjøll til NTB på spørsmål om hun vurderte å ta en såkalt «puddel».

– Du havnet rett i det mange vil kalle en storm?

– Jeg synes rett og slett det har vært en krevende periode med en del kastevinder og røff sjø. Da gjelder det å ha riktig seilføring og stø kurs. Jeg forstår godt de argumentene og synspunktene som har kommet, men jeg føler også at mye er medieskapt og betydelig «hausset opp», sier 63-åringen.

– Sett i bakspeilet, hva kunne du gjort annerledes?

– Det er et godt spørsmål. Hva skulle jeg gjort annerledes? Der og da trengte jeg kunnskap og kompetanse på visse områder for å rekke alt det jeg hadde bestemt meg for å få gjort før tinget. Jeg startet i en motbakke mot to motkandidater som hadde all innsikt og ballast. Jeg ser i ettertid at ting kunne vært gjort annerledes, men jeg ser også at de ressursene og den kompetansen jeg knyttet til meg i innspurten opp mot Idrettstinget var viktig, sier Kjøll.

Sterk

– Denne perioden har gitt meg et solid innblikk i hvilket sterkt eierskap alle (i Norge) har til denne bevegelsen. Dette er unikt og også noe av det fine med å gå inn i dette vervet og bidra til å løfte idrettsbevegelsen videre.

– Du har fått en del kraftig kritikk, og det er brukt ord som «tråkker på idrettens verdier» i debatten den siste tiden.

– Slikt må jeg bare parkere med en eneste gang. Her er det noen som koker dette i hop, og det får stå for deres regning. Mine grunnverdier står fjellstøtt og har alltid gjort det. Det er grunnen til at jeg har holdt på med frivillighet i 30 år. Jeg er meg som menneske. Jordnær, det vil jeg være, uansett hvilken rolle jeg innehar. Jeg er valgt på den jeg er og det verdigrunnlaget jeg står for. Det er solide verdier, sier Kjøll.

– Du får jo støtte fra en del også?

– Jeg kommer inn utenfra og har gått inn i noe og utfordret noe. Jeg registrerer jo at ikke alle omfavner det, men det må jeg også tåle. Likevel, når noen begynner å mene noe om verdiene dine, ja da har de tråkket feil dame på tærne denne gangen.

Trist

– Er du satt sammen slik at du bare kan feie kritikk bort og gå videre?

– Nei, man blir jo litt trist og skuffet over mennesker. Så alt preller ikke av. Men jeg er laget slik at jeg sier: «Jeg har vunnet et valg og har tillit i idrettsbevegelsen. Det er et idrettsting som har valgt meg.» Og jeg har også fått fenomenale støtteerklæringer fra dem som ikke valgte meg der.

– Det kjenner jeg sterkt. Og så er det enkelte stemmer der ute som jeg med undring ser kommer på banen og uttaler seg. Jeg liker gode diskusjoner, men når de er avsluttet, forventer jeg at man er lojal og går videre. Det er så mange bra mennesker i den norske idrettsbevegelsen. Jeg er stolt og glad for å skulle bruke energien og lederegenskapene mine her.

Kjøll har denne uka avholdt møte med sine to visepresidenter Vibecke Sørensen og Johann Olav Koss.

Torsdag hadde hun også innkalt idrettskretser og særforbund til et møte.

– Med dette intervjuet ønsker jeg å sette sluttstrek for denne saken og se framover, sier Kjøll til NTB.


* Langrenn Pluss (+): Trening, teknikk, utstyr + +
Tips en venn Tips en venn Skriv ut Skriv ut
Se hele nyhetsarkivet


blog comments powered by Disqus
Langrenn.com
Snøhaugen på Beitostølen 1. november 2016. Skjermdump fra webkamera.

Program Høstmøte – Arrangør- og anleggsseminar

Team Hallingdal sesongen 2019/2020. Foto: Sondre Thune Lunde.

UNDER LUPEN HOS TEAM HALLINGDAL

Sigurd Lund Røer (foran) og Harald Ihlebæk på vei opp alpinbakken under en tøff elghufsintervall, i forbindelse med BSK Elite sin samling på Trysil i september 2016. Foto: Eirik Lund Røer.

STILLING: BÆKKELAGET SØKER TRENER

Holmenkollen Treningslab med Marit Bjørgen på treningsmølla, ringside står Ragnar Bragvin Andresen og Sondre Sundby. Foto: Holmenkollen Treningslab.

HOLMENKOLLEN TRENINGSLAB LANSERES - BJØRGEN I SENTRAL ROLLE

Fyldig beskrivende artikkel med 5 bilder

Fra åpningen av Kraftsenter Holmenkollen i regi av Holmenkollen Biathlon. Foto: Privat.

KRAFTSENTER HOLMENKOLLEN FÅR NÅ FASTE EGNE LOKALER

Tre solide kort fra Gjøvik og Toten Langrenn (GTL) på deres samling ved Hafjell og Mosetertoppen høsten 2019. Fra venstre Torjus Slettvold Asak, Fredrik Fuglerud Flugstad og Marius Viken Vesterås. Foto: John Kvale.

HÅKON RAMSTAD PÅ HØSTSAMLING MED 23 LØPERE OG 3 TRENERE: – VI BODDE I EN AV STORHYTTENE PÅ MOSETERTOPPEN

Fyldig intervju med hovedtrener

– Urettmessig skattlegging av frivillig innsats

Emil Iversen og Johannes Høsflot Klæbo med gullmedaljene fra lagsprint under VM i Seefeld 2019. Foto: GEPA-pictures/WSC Seefeld 2019.

Alle uttak - Landslag, lag og team 2019/2020

Oppdatert med nytt uttak

Team Hallingdal.

UTTAK: TEAM HALLINGDAL 2019/2020

STATSBUDSJETTET: Idretten får mere

Den nye flerbrukshallen ved Sjusjøen Skisenter og Natrudstilen. Miniatyrbilder fra v. mot h.: Mathias Neraasen med den store nøkkelen, Kjetil André Aamodt, Kjetil Kristoffersen og åpningssermonien. Foto: Sigmund Hov Moen / Collage: Langrenn.com.

NATRUDSTILEN OG SJUSJØEN SKISENTER: NY FLERBRUKSHALL ÅPNET

Illustrasjonsbilde. Foto: Geir Nilsen/Langrenn.com.

UTTAK: TEAM OBOS 2019/2020

Første løpetur etter ankomst til Ramsau og høstsamlinga 2017 for Gjerdrums skiløpere – det gjelder å få flyturen ut av beina. Arkivfoto: Thomas Ulverud.

Ramsau-samling: – I dag er det lang fjelltur på programmet, og i morgen skal utforløypa Schladming forseres

Norsk representant får toppverv: – Endret seg betydelig de siste årene

Ida Ingemarsdotter på samling i Seiser Alm ved inngangen til 2013. Foto: Petter Soleng Skinstad/Langrenn.com.

Ida Ingemarsdotter tilbake i landslagsdrakt: – Jeg ble glad over å bli spurt

Illustrasjonsbilde. Grafikk fra Längdspår.se. Bilde av Charlotte Kalla med OL-medlajer. Foto: Modica/NordicFocus. Fotomontasje: Langrenn.com.

BLE INVITERT TIL MØTE I SVERIGE: – Fantastisk vekst for Løyper.net i nabolandet gjennom Längdspår.se

Petter Soleng Skinstad (tv) og Mårten Soleng Skinstad er fra høsten 2019 løpere i Team Coop. Foto: Coop.

UTTAK: Team Coop 2019/2020

4 LANGRENNSLØPERE FÅR KR 50 000,-

På Torsby idrottsgymnasium har du de förutsättningar som krävs för att testa hur långt du kan nå inom längdskidåkning. Här finns närhet, terräng, sparring och snö – året om. Foto: Linda Bengtsson.

Åpne søkedager hos Torsby idrottsgymnasium

Petter Soleng Skinstad (tv) og Mårten Soleng Skinstad er fra høsten 2019 løpere i Team Coop. Foto: Coop.

NYTT OM FOLK: Petter og Mårten Soleng Skinstad går inn i nytt lag

Se hele nyhetsarkivet