-->
BLINK direktelinker rett under nyhet nr. 2
RESULTATER: Lysebotn Opp| BLINK (alle renn)| Andre konkurranser
Illustrasjonsbilde: Foto: Geir Nilsen/Langrenn.com.

Illustrasjonsbilde: Foto: Geir Nilsen/Langrenn.com.

SPØRREUNDERSØKELSE for skiløpere: Fluor i skisporten – POPFREE Ski goes global

– Et av hovedmålene med prosjektet er å sette i gang en internasjonal dialog for utfasing av fluorerte produkter i skisporten.

Tips en venn  Skriv ut

Uleselig tekst

Bli abonnent – Full tilgang til alt det gode stoffet!


Allerede abonnent?
* Klikk her for å logge inn

Få hele Langrenn Pluss (+)
Velg abonnement*
Abonnementsvilkår*

Du gir med dette godkjennelse til at Langrenn.com AS automatisk fornyer ditt abonnement frem til du selv sier dette opp. Komplette vilkår er tilgjengelig her.

Uleselig tekst

– Fluorsaken i langrenn har fått mye oppmerksomhet på slutten av sesongen 2018/2019 og var også viktig tema på vårmøte i Skiforbundet på Gardermoen nå i juni.

Det er Martin Schlabach, seniorforsker ved avdeling for miljøkjemi (MILK) hos Norsk institutt for luftforskning (NILU) som innleder med å fortelle dette til Langrenn.com.

Han fortsetter;

– Det er NILU som sammen med Fraunhofer IVV i Tyskland som har utviklet fluortesten som kalles for SkiFT.

– NILU er også med i et svenskledet europeisk prosjekt som jobber med utfasing av fluorerte gliprodukter i skisporten: «POPFREE Ski goes global». Se prosjekthjemmesiden på denne lenken.

Et av hovedmålene med prosjektet er å sette i gang en internasjonal dialog for utfasing av fluorerte produkter i skisporten og i denne sammenhengen arrangeres det en Workshop i Stockholm 26.-27. august (klikk her for info om workshopen).

I forkant av Workshopen kjøres det en kartlegging av holdningen og kunnskap om problemstillingen via et spørreskjema. Gå til spørreskjemaet gjennom å klikke her.


* Langrenn Pluss (+): Trening, teknikk, utstyr + +
Tips en venn  Skriv ut


blog comments powered by Disqus