-->

NY BOK FRA THOR GOTAAS – NORSKE UTEDOER MED BRÅ OG ULVANG: – Hvordan har det seg at størrelsen på dohullet varierer rundt om i Norge?

Lansering med fri inngang og signering

Forfatteren og folkeminnegranskeren Thor Gotaas har igjen vært på farten. Nå med en "dritbra" bok som også inneholder historier om Oddvar Brå, Vegard Ulvang og flere andre skiløpere.

Tips en venn  Skriv ut

Uleselig tekst

Bli abonnent – Full tilgang til alt det gode stoffet!


Allerede abonnent?
* Klikk her for å logge inn

Få hele Langrenn Pluss (+)
Velg abonnement*
Abonnementsvilkår*

Du gir med dette godkjennelse til at Langrenn.com AS automatisk fornyer ditt abonnement frem til du selv sier dette opp. Komplette vilkår er tilgjengelig her.

Uleselig tekst

Norske utedoer, bok fra Thor Gotaas og Roar Vingelsgaard. Omslag: Gyldendal.
Norske utedoer er en "dritbra" bok utgitt på Gyldendal Forlag av Thor Gotaas og Roar Vingelsgaard. Omslagsfoto: Gyldendal.

Hvorfor henger det ofte et bilde av kongen på utedoer? Hvordan har det seg at størrelsen på dohullet varierer rundt om i Norge? Og når begynte man egentlig å si "utedo"?

De fleste nordmenn over en viss alder har brukt utedoer, enten på hytta eller i egen oppvekst.

Utedoens historie speiler sosialhistorie, hygiene, kulturhistorie, psykologi og mye annet uventet. Det var en møteplass, særlig for kvinner, for private samtaler. Utedoens folklore er rik på fortellinger og anekdoter.

Ja, enkelte har også bodd på slike steder eller brukt dohullet som rømningsvei i krig.

Velkommen til lansering av Norske utedoer, torsdag 10. oktober 2019, klokken 12 på Gyldendalhuset (Sehesteds gate 4, 0164 Oslo).

Forfatterne Thor Gotaas og Roar Vingelsgaard geleider deg gjennom utedoens historie - en både seriøs og munter kulturhistorie om noe seiglivet.

Servering av kaffe og wienerbrød.
Salg av bok og muligheter for signering.
Gratis inngang og åpent for alle.


* Langrenn Pluss (+): Trening, teknikk, utstyr + +
Tips en venn  Skriv ut


blog comments powered by Disqus