-->
BLINK direktelinker rett under nyhet nr. 2
RESULTATER: Lysebotn Opp| BLINK (alle renn)| Andre konkurranser
Den nye flerbrukshallen ved Sjusjøen Skisenter og Natrudstilen. Miniatyrbilder fra v. mot h.: Mathias Neraasen med den store nøkkelen, Kjetil André Aamodt, Kjetil Kristoffersen og åpningssermonien. Foto: Sigmund Hov Moen / Collage: Langrenn.com.

Den nye flerbrukshallen ved Sjusjøen Skisenter og Natrudstilen. Miniatyrbilder fra v. mot h.: Mathias Neraasen med den store nøkkelen, Kjetil André Aamodt, Kjetil Kristoffersen og åpningssermonien. Foto: Sigmund Hov Moen / Collage: Langrenn.com.

NATRUDSTILEN OG SJUSJØEN SKISENTER: NY FLERBRUKSHALL ÅPNET

I de siste åra har de store skirennene på lagets skiarena blitt avviklet i midlertidige teltbaserte konstruksjoner.

Tips en venn  Skriv ut

Uleselig tekst

Bli abonnent – Full tilgang til alt det gode stoffet!


Allerede abonnent?
* Klikk her for å logge inn

Få hele Langrenn Pluss (+)
Velg abonnement*
Abonnementsvilkår*

Du gir med dette godkjennelse til at Langrenn.com AS automatisk fornyer ditt abonnement frem til du selv sier dette opp. Komplette vilkår er tilgjengelig her.

Uleselig tekst

Sjusjøen IL har de siste månedene jobbet hardt med bygging av en flerbrukshall i det flotte langrenns- og skiskytteranlegget på Natrudstilen ved Sjusjøen, 20 km fra Lillehammer.

I de siste åra har de store skirennene på lagets skiarena blitt avviklet i midlertidige teltbaserte konstruksjoner.

Ringsaker Almenning med sin stab av dyktige folk, har stått bak byggeprosjektet. Sjefen, Mathias Neraasen smilte fra øre til øre hele tida under den innholdsrike og svært interessante «eventen».

Bygget var, ikke uventet, helt og holdent holdt i tre. Og det skulle bare mangle, mente han. Ringsaker Almenning baserer hele sin virksomhet på å utnytte råstoffet som kommunen er full av: skog.

Hele bygget har ikke kostet mer enn 17-18 millioner kroner, og prosjektet er gjennomført innenfor budsjettet takket være bedriftens store ekspertise på den slags materiale.

I følge Neråsen er flerbrukshallen landets mest avansert byggverk i tre, til og med branndørene er laget i dette materialet! Konsulent på trekonstruksjoner har vært Joakim Dørum i det renommerte selskapet Green Advisor.

Fremst blant gratulantene var representanten for fylkesmannen i det nye fylket Innlandet, Kjell Joar Rognstad.

Han la vekt på det nye fylket, Innlandets ressurser. Skrytelappen var imponerende; det har 30% av landets matproduksjon, 30% av landets produktive skogareal, 40% av den årlige skogavvirkningen i Norge og 42% av landets samlede verdiskapning innen primærskogbruk.

Skogen i Innlandet sysselsetter cirka 2000 personer, den gir grunnlag for 8000 arbeidsplasser og en verdiskapning på cirka 4 milliarder kroner i året.

I disse CO2-kritiske tider kunne Rognstad fortelle at trærne i Ringsaker kommune årlig binder cirka 10 millioner tonn CO2. Norske personbiler slipper til sammenligning ut cirka 5.3 millioner tonn CO2 i året. Altså binder skogen i Ringsaker nesten 2 års utslipp fra hele Norges personbilflåte.

 

Han kan også opplyse at det trematerialet som utgjør 99% av materialene i huset blir gjenskapt i løpet av 1 times vekst i skogene i fylket.

Rognstad tar oss også med på et historisk tilbakeblikk og minner oss om Innlandets stolte tradisjoner når det gjelder byggverk i tre.

Vikingskipet ble i 1994, i forbindelse med Lillehammer-OL, levert av en meritert trelastbedrift fra fylket. Bedrifter i fylket leverte også de prisbelønte bærekonstruksjonene til Norges hovedflyplass som åpnet i 1998, til verdens lengste trebru på Flisa i 2003, og til verdens høyeste trehus, den 18-etasjer høye «skyskraperen» i Brumunddal i 2019.

Selvfølgelig sluttet også kommunens oppvekstkontor og representanter for de mange hytteeierne i kommunen seg til gratulantene, flerbrukshallen antas også å skulle få stor betydning for kommunens ungdommer og for helgebesøkende fra nære og fjerne tettbebyggelser.

Seansen i den flotte hallen avsluttes med inspirerende kåserier av to Kjetiler. Kjetil André Aamodt gav tilhørerne interessant innblikk i livet til en toppidrettsutøver. Kjetil Kristoffersen fortsatt med å på en like inspirerende måte, gjøre oss oppmerksom på at det gjelder å satse på det du har har anlegg for. 

Hva annet kan vi gjøre enn å gratulere Sjusjøen IL og Ringsaker Almenning med bygget!

Lenker
* Sjusjøen Skisenter
* Sjusjøen Hytteutleie
* Sjusjøen Café
* Værvarsel fra Yr over Sjusjøen

---

* Sjusjøen Skisenter / Sjusjøen Hytteutleie og Natrudstilen er profileringspartnere av Langrenn.com.


* Langrenn Pluss (+): Trening, teknikk, utstyr + +
Tips en venn  Skriv ut


blog comments powered by Disqus