-->
Den nye flerbrukshallen ved Sjusjøen Skisenter og Natrudstilen. Miniatyrbilder fra v. mot h.: Mathias Neraasen med den store nøkkelen, Kjetil André Aamodt, Kjetil Kristoffersen og åpningssermonien. Foto: Sigmund Hov Moen / Collage: Langrenn.com.

Den nye flerbrukshallen ved Sjusjøen Skisenter og Natrudstilen. Miniatyrbilder fra v. mot h.: Mathias Neraasen med den store nøkkelen, Kjetil André Aamodt, Kjetil Kristoffersen og åpningssermonien. Foto: Sigmund Hov Moen / Collage: Langrenn.com.

NATRUDSTILEN OG SJUSJØEN SKISENTER: NY FLERBRUKSHALL ÅPNET

I de siste åra har de store skirennene på lagets skiarena blitt avviklet i midlertidige teltbaserte konstruksjoner.

Tips en venn  Skriv ut

Uleselig tekst

Bli abonnent – Full tilgang til alt det gode stoffet!


Allerede abonnent?
* Klikk her for å logge inn

Få hele Langrenn Pluss (+)
Velg abonnement*
Abonnementsvilkår*

Du gir med dette godkjennelse til at Langrenn.com AS automatisk fornyer ditt abonnement frem til du selv sier dette opp. Komplette vilkår er tilgjengelig her.

Uleselig tekst

Sjusjøen IL har de siste månedene jobbet hardt med bygging av en flerbrukshall i det flotte langrenns- og skiskytteranlegget på Natrudstilen ved Sjusjøen, 20 km fra Lillehammer.

I de siste åra har de store skirennene på lagets skiarena blitt avviklet i midlertidige teltbaserte konstruksjoner.

Ringsaker Almenning med sin stab av dyktige folk, har stått bak byggeprosjektet. Sjefen, Mathias Neraasen smilte fra øre til øre hele tida under den innholdsrike og svært interessante «eventen».

Bygget var, ikke uventet, helt og holdent holdt i tre. Og det skulle bare mangle, mente han. Ringsaker Almenning baserer hele sin virksomhet på å utnytte råstoffet som kommunen er full av: skog.

Hele bygget har ikke kostet mer enn 17-18 millioner kroner, og prosjektet er gjennomført innenfor budsjettet takket være bedriftens store ekspertise på den slags materiale.

I følge Neråsen er flerbrukshallen landets mest avansert byggverk i tre, til og med branndørene er laget i dette materialet! Konsulent på trekonstruksjoner har vært Joakim Dørum i det renommerte selskapet Green Advisor.

Fremst blant gratulantene var representanten for fylkesmannen i det nye fylket Innlandet, Kjell Joar Rognstad.

Han la vekt på det nye fylket, Innlandets ressurser. Skrytelappen var imponerende; det har 30% av landets matproduksjon, 30% av landets produktive skogareal, 40% av den årlige skogavvirkningen i Norge og 42% av landets samlede verdiskapning innen primærskogbruk.

Skogen i Innlandet sysselsetter cirka 2000 personer, den gir grunnlag for 8000 arbeidsplasser og en verdiskapning på cirka 4 milliarder kroner i året.

I disse CO2-kritiske tider kunne Rognstad fortelle at trærne i Ringsaker kommune årlig binder cirka 10 millioner tonn CO2. Norske personbiler slipper til sammenligning ut cirka 5.3 millioner tonn CO2 i året. Altså binder skogen i Ringsaker nesten 2 års utslipp fra hele Norges personbilflåte.

 

Han kan også opplyse at det trematerialet som utgjør 99% av materialene i huset blir gjenskapt i løpet av 1 times vekst i skogene i fylket.

Rognstad tar oss også med på et historisk tilbakeblikk og minner oss om Innlandets stolte tradisjoner når det gjelder byggverk i tre.

Vikingskipet ble i 1994, i forbindelse med Lillehammer-OL, levert av en meritert trelastbedrift fra fylket. Bedrifter i fylket leverte også de prisbelønte bærekonstruksjonene til Norges hovedflyplass som åpnet i 1998, til verdens lengste trebru på Flisa i 2003, og til verdens høyeste trehus, den 18-etasjer høye «skyskraperen» i Brumunddal i 2019.

Selvfølgelig sluttet også kommunens oppvekstkontor og representanter for de mange hytteeierne i kommunen seg til gratulantene, flerbrukshallen antas også å skulle få stor betydning for kommunens ungdommer og for helgebesøkende fra nære og fjerne tettbebyggelser.

Seansen i den flotte hallen avsluttes med inspirerende kåserier av to Kjetiler. Kjetil André Aamodt gav tilhørerne interessant innblikk i livet til en toppidrettsutøver. Kjetil Kristoffersen fortsatt med å på en like inspirerende måte, gjøre oss oppmerksom på at det gjelder å satse på det du har har anlegg for. 

Hva annet kan vi gjøre enn å gratulere Sjusjøen IL og Ringsaker Almenning med bygget!

Lenker
* Sjusjøen Skisenter
* Sjusjøen Hytteutleie
* Sjusjøen Café
* Værvarsel fra Yr over Sjusjøen

---

* Sjusjøen Skisenter / Sjusjøen Hytteutleie og Natrudstilen er profileringspartnere av Langrenn.com.


* Langrenn Pluss (+): Trening, teknikk, utstyr + +
Tips en venn  Skriv ut


blog comments powered by Disqus
Deler av HSG-U høsten 2018. Foto: Hovden Skigymnas.

INVITASJON Rekruttsamling: HSG-U hos Hovden Skigymnas

Påmeldingsfrist er 1. juni – Samling for skiløpere født i 2005 og 2006

Åge Skinstad. Foto: Geir Nilsen/Langrenn.com.

ÅGE SKINSTAD: – JEG HAR IKKE SETT TESTMASKINEN

Om det mulige FIS-søksmålet fra bransjen: – Swix og Toko er IKKE blant disse

Marcialonga – Jizerska – Vasaloppet – Birken utgjør The Grand Classics i Visma Ski Classics.

LANSERING: The Grand Classics i langrenn – Birken er med i det gode selskap

Hvem blir første løper til å ta en Grand Slam i nyvinning fra Visma Ski Classics

Madshus-testing ved Sjusjøen. Innfeldt bilde er Madshus-ingeniøren Connor Green. Foto: Stefano Zatta / Madshus og privat.

Madshus ansatte 22-åring fra Harvard University til å bygge flaggskipet i skiparken

– Vi begynte egentlig med å kaste det meste av etablerte måleparametere

Madshus med blant andre Svein Ivar Moen tester ski for fullt ved Sjusjøen våren 2020. Foto: Stefano Zatta / Madshus.

MADSHUS: – Gutta fra racingservice fikk masse ekstra tid til å være med på disse prosessene

Skifabrikken kommer med helt ny utgave av Redline, nå versjon 3.0

Bjørn Dæhlie omkranset av DÆHLIE-ambassdører.

DÆHLIE SØKER 5 AMBASSADØRER

– Du blir en viktig brikke

Anders Mølmen Høst. Foto: Visma Ski Classics / Magnus Östh.

PENGENE STRAKK TIL GJENNOM 10 ÅR SOM FULLTIDS SKILØPER

Premiepenger - Sponsorarbeid - Synlighet - Studier - Deltidsjobbing