www.langrenn.com

RESULTATER: OFIKs Julistevne Bislett (skiløpere på 3000 meter)| Helgelandstrappa Opp
Martin Johnsrud Sundby gjennomfører stakeintervall på mølla hos Holmenkollen Treningslab, mens Sondre Sundby bidrar med sine allsidige kvalifikasjoner innen trening og teknikk. Foto: Holmenkollen Treningslab.

Martin Johnsrud Sundby gjennomfører stakeintervall på mølla hos Holmenkollen Treningslab, mens Sondre Sundby bidrar med sine allsidige kvalifikasjoner innen trening og teknikk. Foto: Holmenkollen Treningslab.

Marit Bjørgen hos Holmenkollen Treningslab: – Jeg tror vi kommer til å kunne tilby det “lille ekstra” til både barn, ungdom og voksne, på alle nivåer

– Jeg tror vi kommer til å kunne tilby det “lille ekstra” til både barn, ungdom og voksne, på alle nivåer, sier Marit Bjørgen.

Tips en venn  Skriv ut
04.02.2020 - Langrenn.com

Uleselig tekst

Bli abonnent – Full tilgang til alt det gode stoffet!


Allerede abonnent?
* Klikk her for å logge inn

Få hele Langrenn Pluss (+)
Velg abonnement*
Abonnementsvilkår*

Du gir med dette godkjennelse til at Langrenn.com AS automatisk fornyer ditt abonnement frem til du selv sier dette opp. Komplette vilkår er tilgjengelig her.

Uleselig tekst

Et unikt treningstilbud for alle - Holmenkollen Treningslab i Norges nasjonalanlegg

Med Marit Bjørgen, Ragnar Bragvin Andresen, Joakim Levorsen og Sondre Sundby i spissen skal Holmenkollen Treningslab tilby et unikt tilbud rettet mot langrenn, løp og sykkel, for alle aldre og nivåer. Dette skal de gjøre gjennom flotte fasiliteter og et unikt trenerteam.

Holmenkollen Treningslab holder til i samme lokaler som Superski, og sammen skal de to utfylle hverandre for å tilby alt det mest nødvendige for skiglade brukere av Holmenkollen nasjonalanlegg. Superski er en spesialforretning, skiverksted og holder en rekke skiskoler.

Holmenkollen Treningslab blir de første og eneste i Oslo-området som tilbyr full oppfølging på rulleskimølle - og dette for alle.

Foreløpig tilbyr de en mølle for klassisk, staking, løp og sykkel, men om ikke lenge vil Holmenkollen Treningslab tilby en “stormølle” for skøyting og testing av Vo2-maks. I tillegg tilbyr “labben” et topp utstyrt styrkerom og ikke minst treningsøkter i Norges nasjonalanlegg, Holmenkollen. Dette gjøres i samarbeid med Skiforeningen.

Fortsetter nedenfor bildet
Holmenkollen Treningslab med entreprenørene Marit Bjørgen, Joakim Levorsen, Ragnar Bragvin Andresen og Sondre Sundby. Foto: Holmenkollen Treningslab.
Holmenkollen Treningslab med skinavnene Marit Bjørgen, Joakim Levorsen, Ragnar Bragvin Andresen og Sondre Sundby.

Marit Bjørgen er en av gründerne og vil selv bidra som trener for Holmenkollen Treningslab.

Blant annet vil det månedlig være en full dag hvor Marit har ansvaret for mølleøktene. Her er det førstemann til mølla. Første anledning for de som har lyst til å kjøre en økt med Marit blir torsdag 24.oktober. 

– Jeg er veldig stolt over å kunne være en del av dette prosjektet. Jeg gleder meg til å jobbe med barn og unge, og forhåpentligvis kunne dele litt kunnskap, samt inspirere de til å holde på med det de liker.  Samtidig tror jeg vi kommer til å kunne tilby det “lille ekstra” til både barn, ungdom og voksne, på alle nivåer, da vi har et unikt tilbud når det kommer til trenere og fasiliteter, sier Marit Bjørgen.

Bakmann for Sundbys suksess i skiløypene
Holmenkollen Treningslab er stolte av å endelig kunne tilby trening på rulleskimølle for alle. Og med erfaringen til Sondre Sundby og Ragnar Bragvin Andresen vil de tilby topp oppfølging både under og etter øktene.

Sondre er en av de i Norge med mest erfaring med oppfølging på rulleskimølle av utøvere på øverste nivå. Han har vært fysisk trener for Martin Johnsrud Sundby siden 2012, og har hatt hovedansvar for styrke, hurtighet, teknikk og økter på rulleskimølle. I arbeidet på rulleskimøllen har han sammen med sin bror designet øktene som har vært med på å gjøre Martin til verdens beste skiløper.

Sondre har styrt øktene, og analysert og fulgt opp Martins teknikk siden 2013.

Fortsetter nedenfor bildet
Holmenkollen Treningslab hvor Marit Bjørgen har tatt plass i treningsrommet, flankert av Ragnar Bragvin Andresen (tv) og Sondre Sundby. Foto: Holmenkollen Treningslab.
Holmenkollen Treningslab hvor Marit Bjørgen har tatt plass i treningsrommet, flankert av Ragnar Bragvin Andresen (tv) og Sondre Sundby.

– Det er vanvittig morsomt å endelig kunne dele litt av den kunnskapen og erfaringen jeg har med trening på rulleskimølle.

– Jeg har i flere år etterlyst muligheter for å kunne trene andre enn de på toppnivå på en slik mølle, og da er det helt fantastisk at vi endelig kan tilby dette i Holmenkollen Treningslab sine lokaler. Jeg gleder meg stort til å kunne hjelpe skiløpere på alle nivåer med å ta steg i idretten de brenner for.

– Det blir morsomt å dele tips og triks som jeg og Martin har benyttet oss av i treningsarbeidet både på rulleskimølle, i styrkerommet og på utendørsøkter - da jeg tror det kan hjelpe mange med å ta steg i riktig retning, sier Sondre Sundby.

Martin Johnsrud Sundby er ambassadør for Holmenkollen Treningslab, og kommer med følgende kommentar etter å ha utført sine første økter i labben:

– Et sted som har alt du trenger for å bli råere på ski til vinteren, både når det kommer til fasiliteter og kompetanse.

Fortsetter nedenfor bildet
Martin Johnsrud Sundby gjennomfører stakeintervall på mølla hos Holmenkollen Treningslab, mens Sondre Sundby bidrar med sine allsidige kvalifikasjoner innen trening og teknikk. Foto: Holmenkollen Treningslab.
Martin Johnsrud Sundby gjennomfører stakeintervall på mølla hos Holmenkollen Treningslab, mens Sondre Sundby bidrar med sine allsidige kvalifikasjoner innen trening og teknikk.

Et sted for alle nivåer og alle aldre
– Utendørsforholdene i Holmenkollen har noe å tilby alle, og vi er heldige som har fått etablere oss i Skiforeningens bygg sentralt i anlegget.

– God stadionplass for lek og mestring, og et tilhørende løypenett som er kjent for å være blant de tøffeste i verdenscupen.

– Labben vil daglig trekke ut i anlegget for å gjennomføre økter med klubber og privatpersoner. Vi har kommet godt i gang med engasjement hos flere aldersklasser i TRY og Nesodden, og vi ønsker flere klubber velkommen, sier Ragnar Bragvin Andresen.

Fortsetter nedenfor bildet
Holmenkollen Treningslab har særdeles god tilgang til fantastiske utendørsmuligheter både i barmark- og vintersesongen. Her gir Ragnar Bragvin Andresen kyndig veiledning til unge talenter. Foto: Holmenkollen Treningslab.
Holmenkollen Treningslab har særdeles god tilgang til fantastiske utendørsmuligheter både i barmark- og vintersesongen. Her gir Ragnar Bragvin Andresen kyndig veiledning til unge talenter.

Et nettverk av trenere og idretter
Utover Marit, Sondre og Ragnar har labben flere spennende trenere med seg i staben.

Der i blant Sindre Buraas på løp, Fredrik Haraldseth på sykkel og Martine Ek Hagen, Karstein Johaug og Kari Sylten på ski.

Hjemmeside
For ytterligere informasjon besøk hjemmesiden til Holmenkollen Treningslab: www.hklab.no.

Sjekk også ut deres instagramprofil: hklabben. Der vil det komme masse tips og triks om trening, teknikk, innhold fra forskjellige uteøkter med mere.

Artikkelen er første gang publisert på Langrenn.com høsten 2019.


* Langrenn Pluss (+): Trening, teknikk, utstyr + +
Tips en venn  Skriv ut
Se hele nyhetsarkivet


blog comments powered by Disqus
Langrenn.com
Rottefella binding - Illustrasjon.

VIKTIG MELDING FRA ROTTEFELLA: Til alle som har kjøpt Rottefella rulleskibindinger våren 2020

Ansatte ved Bull Ski og Kajakk i full gang med plukking og tilpasning av ski til sine kunder. Foto: Bull Ski og Kajakk AS.

STILLING LEDIG: Butikkselger / Racingansvarlig langrenn søkes til Bull Ski & Kajakk - Røa

– Vi søker butikkselger med hovedansvar for racing langrenn til vår nye butikk

Eirik Mysen: Foto: Jan Erik Bårnes.

EIRIK MYSEN: – MANGE HADDE NOK BLITT DÅRLIGERE PÅ SKI AV Å TRENE SÅ MYE STYRKE SOM DET JEG GJØR

Skiplukkerns logo.

SPØRSMÅL: – Mange rilleverktøy, disse tilbyr mange forskjellige typer og grovhetsgrader. Alle muligheter til å bruke mye penger, og gå seg vill. Hvor trår de fleste feil? Har du tips om en enkel måte å gi skia løft med rilling uansett føre?

SVAR FRA SKIPLUKKER'N:

Illustrasjonsbilde. Foto: Creative Commons/Pixabay.com.

PROGRAM / RESULTATER: Diamond League 2020

9. JULI ER NESTE STEVNE

Finn Hågen Krogh. Foto: Thibaut/NordicFocus.

KROGHS RENNSTRATEGI: – Å kjøre noen slike vekkere gjør meg pigg til neste dag når jeg skal konkurrere

Røper inngående suksessdetaljer til Langrenn Pluss om timene før rennstart

Skiplukkerns logo.

SPØRSMÅL: – Hvor stor forskjell er det på de forskjellige sålene hos de forskjellige produsentene? Er en transperant ski nødvendig? Jeg har kjøpt flere par Fischer kaldski av deg og alltid fått Plus ski, hvorfor?

SVAR FRA SKIPLUKKER'N:

Vinterfjellet. Foto: Creative Commons/Pxfuel.com.

De beste destinasjonene for ski og annen forlystelse i Europa

PROGRAM: Blink 2020 – Blinkfestivalen

OPPDATERT

Iver Tildheim Andersen på Junior-VM 2020 i Oberwiesenthal. Foto: Marko Unger / Studio2media.

PROGRAM og STARTLISTE: OFIKs Julistevne 2020 – Flere skiløpere på 3000 meter

Heatoppsettet 3000 meter Menn er klart

Erik Valnes. Foto: Modica/NordicFocus.

ERIK VALNES – SPRINTKOMETEN 2020

– Det gikk jo bedre enn jeg hadde turt å forvente, sier han til Langrenn Pluss

Eirik Mysen: Foto: Jan Erik Bårnes.

VIL OPP ET HAKK: – Da tror jeg mer trening er det som skal til

– Jeg føler at jeg har ligget lenge sånn helt i toppen av tredje nivå

Noen av Rehn BK sine mange juniorer samlet på trening i Torsby Skitunnel. Klubbfoto.

BLIR DETTE SVERIGES STERKESTE JUNIORKLUBB TIL VINTEREN?

SØKER NORSKE LANGRENNSLØPERE TIL VINTERUNIVERSIADEN I LUZERN

Sjur Røthe på landslagets trening i Holmenkollen sommeren 2020. Foto: Ingeborg Scheve.

RØTHE: – JEG LEGGER OPP TIL OVER 90 TIMER TRENING I JULI

Langrenn Pluss på landslagssamling: – Min måte å gå på nå er ikke den samme

Martin Løwstrøm Nyenget. Foto: NordicFocus.

BRUDD FOR LANDSLAGSLØPER MARTIN LØWSTRØM NYENGET

Seniorlaget til Team Vestmarka. Her ved Eirik Asdøl, Julie Bjervig Drivenes og Aleksander Dyrberg Ek. Håkon Asdøl og Hermann Skram Botterud er ikke med på bildet. Foto: Stina Meinicke.

UTTAK: Team Vestmarka – Senior – 2020/2021

Herrenes seierspall på åpningsetappen av Ski Tour sesongen 2019/2020. FV: Simen Hegstad Krüger (2. plass),  Sjur Røthe (1) og Finn Hågen Krogh (3). Foto: Thibaut/NordicFocus.

ALLE UTTAK: Landslag, lag og team 2020/2021

Martin Galleberg er sommeren 2020 ansatt i Salomon som XC Racing Specialist. Foto: Salomon / Amer Sports.

NYTT OM FOLK: Salomon har ansatt ny XC Racing Specialist

– Timingen er meget bra da Martin kommer inn i et team som opplever stor pågang

Prepping av ski. Foto: Modica/NordicFocus.

VEDTAK: FLUORFORBUD I ALLE KLASSER I ALLE RENN PÅ SKIFORBUNDETS TERMINLISTER

Se hele nyhetsarkivet