-->
ol-06

«Slummen» skal bli OL-landsby: – Vi har vært her i over 40 år og nå er det ikke lenger plass for oss

OL-landsbyen legges til en av de fattigste områder.

Tips en venn  Skriv ut

Uleselig tekst

Bli abonnent – Full tilgang til alt det gode stoffet!


Allerede abonnent?
* Klikk her for å logge inn

Få hele Langrenn Pluss (+)
Velg abonnement*
Abonnementsvilkår*

Du gir med dette godkjennelse til at Langrenn.com AS automatisk fornyer ditt abonnement frem til du selv sier dette opp. Komplette vilkår er tilgjengelig her.

Uleselig tekst

OL-landsbyen til sommerlekene i Paris i 2024 legges til en av Frankrikes fattigste områder, forstaden Saint-Ouen like nord for den franske hovedstaden.

Den franske regjeringen lanserte mandag planene om byggingen av OL-landsbyen. Den skal huse 15.000 utøvere og funksjonær som skal i aksjon under lekene om snaue fem år.

Det totale budsjettet for lekene er på 68 milliarder kroner (6,8 milliarder euro). 15,2 milliarder av dem blir finansiert av den franske staten.

Seine-Saint-Denis-området nord for Paris har de siste årene lidd under sosial spenning og blitt forsømt av franske myndigheter. I det samme området ligger også Stade de France som er Frankrikes nasjonalarena for fotball, og som huset blant annet VM-finalen i 1998.

Tre års byggeperiode

Statsminister Édouard Philippe lanserte OL-planene der byggearbeidene skal gå over tre år. De franske myndighetene håper å skape 3000 nye hjem som skal tas i bruk etter lekene.

– Hvis vi vil at lekene skal bli en suksess må vi forsikre oss om at organisasjonsapparatet, investeringene og mobiliseringen blant folket ikke bare forsvinner når den olympiske ild slukkes, sa Philippe.

– Det må vare, la han til.

Arven etter at lekene er over har blitt et stort aspekt for utviklingen av den nye olympiske ideen etter at London opplevde stor suksess etter sitt OL. Lekene i 2012 ga nytt liv i de østre deler av den britiske hovedstaden.

Protester

Det har allerede vært protestaksjoner mot det olympiske landsbyprosjektet, et område som innehar over 20 bedrifter, tre skoler, et hotell, en studentbolig og boliger for utenlandske arbeidere.

– Vi har vært her i over 40 år og nå er det ikke lenger plass for oss, sa en representant for de utenlandske arbeiderne, Boubacar Diallo.

To nye boliger til dem skal stå for ferdig i 2022, men beboerne har foreløpig nektet å flytte før de nye boligene står klare.

Som svar på kritikken har selskapet Solideo, som har hovedansvaret for OL-utbyggingene, sagt at området nå vil få et virkelig økonomisk løft.

– Det som vil skje over de neste tre-fire årene er en kompensasjon for hva som ikke har skjedd de siste 30 årene, sier selskapet.


* Langrenn Pluss (+): Trening, teknikk, utstyr + +
Tips en venn  Skriv ut


blog comments powered by Disqus
Anders Aukland. Foto: Børre E. Helgerud / Team Ragde Eiendom.

ANDERS AUKLAND OM MOTGANG

– DET VIKTIGSTE SKJER I DITT EGET HODE

Illustrasjonsbilde. Foto: Creative Commons/Pixabay.com.

BRUTALE KRAV MOT SKIFORBUNDET: Krever at de stiller med 3,5 millioner kroner per NM-døgn

Sier til Langrenn.com Pluss: – Krav og betingelser vi ikke har sett før

Bjørn Dæhlie omkranset av DÆHLIE-ambassdører.

DÆHLIE SØKER 5 AMBASSADØRER

– Du blir en viktig brikke