-->

– LIVSTID HADDE VÆRT BEDRE (flere utestengelser etter dopingskandalen i Seefeld)

Fire langrennsløpere og to trenere utestenges i fire år for sine roller i dopingskandalen som ble avslørt under ski-VM i Seefeld.

Tips en venn  Skriv ut

Uleselig tekst

Bli abonnent – Full tilgang til alt det gode stoffet!


Allerede abonnent?
* Klikk her for å logge inn

Få hele Langrenn Pluss (+)
Velg abonnement*
Abonnementsvilkår*

Du gir med dette godkjennelse til at Langrenn.com AS automatisk fornyer ditt abonnement frem til du selv sier dette opp. Komplette vilkår er tilgjengelig her.

Uleselig tekst

Martin Johnsrud Sundby mener straffen burde vært langt strengere etter at fire langrennsløpere og to trenere er utestengt fra langrennssporten i fire år

Det internasjonale skiforbundet FIS meldte om fire års utestengelser for flere løpere og trenere fredag formiddag etter dopingskandalen i VM i Seefeld, men Martin Johnsrud Sundby mener straffen er for mild.

– Straffen er sikkert fornuftig, men livstid hadde vært bedre, sier Sundby til det svenske nyhetsbyrået TT.

Midt under VM i Seefeld i februar ble fem langrennsløpere avslørt som juksemakere. Østerrikerne Max Hauke og Dominik Baldauf, Andreas Veerpalu og Karel Tammjärv fra Estland og Aleksej Poltoranin fra Kasakhstan.

Kort tid etter ble Hauke og Baldauf utestengt av det østerrikske skiforbundet i fire år.

På en pressekonferanse i Ruka fredag opplyste FIS at også Veerpalu, Tammjärv og Poltoranin utestenges i fire år, skriver Expressen.

Men det stopper ikke der. Ytterligere tre navn legges til på listen over dem som blir utestengt: Det dreier seg om skiløperen Algo Kärp fra Estland, samt trenerne Mati Alaver og Andrus Veerpalu.

Kärp har innrømmet doping og er utestengt i fire år, det er samme straff som Alaver og Veerpalu.

Sistnevnte er faren til Andreas Veerpalu.

Andrus Veerpalu, som i sin tid som aktiv blant annet vant to OL-gull og to VM-gull, utestenges for sin rolle i skandalen.

– Han er mistenkt for brudd på våre antidopingregler, men vi er ikke ferdige med hele etterforskningen, så vi kan ikke gi flere detaljer, sa antidopingsjef Sarah Fussek i FIS på pressekonferansen.


* Langrenn Pluss (+): Trening, teknikk, utstyr + +
Tips en venn  Skriv ut


blog comments powered by Disqus