Damepallen på sprinten under verdenscupen i Davos 2019. FV: Maiken Caspersen Falla (2. plass), Linn Svahn (1) og Sophie Caldwell (3). Foto: NordicFocus.

Damepallen på sprinten under verdenscupen i Davos 2019. FV: Maiken Caspersen Falla (2. plass), Linn Svahn (1) og Sophie Caldwell (3). Foto: NordicFocus.

FALLA PÅ PALLEN I DAVOS – NY SVENSK STJERNE VANT

Den store svenske bredden på damesiden glimtet lørdag igjen til under damefinalen av verdenscupen i Davos.

Tips en venn  Skriv ut

Uleselig tekst

Bli abonnent – Full tilgang til alt det gode stoffet!


Allerede abonnent?
* Klikk her for å logge inn

Få hele Langrenn Pluss (+)
Velg abonnement*
Abonnementsvilkår*

Du gir med dette godkjennelse til at Langrenn.com AS automatisk fornyer ditt abonnement frem til du selv sier dette opp. Komplette vilkår er tilgjengelig her.

Uleselig tekst

Linn Svanh var raskest i siste bakke og slo Maiken Caspersen Falla på sprinten i Davos lørdag. Likevel beholder Falla ledelsen i verdenscupen i sprint.

20 år gamle Svanh stakk ifra de andre i siste bakke på kvinnenes sprint i Davos, og kunne ganske enkelt gå i mål til sin første verdenscupseier.

Falla klarte akkurat å sikre seg delt annenplass helt likt med amerikanske Sophie Caldwell, men trodde det var en annen svenske som stakk forbi henne i bakken.

– Jeg var sikker på at det var Stina (Nilsson) som var foran meg, fordi jeg har blitt gått ifra av Stina mange ganger i den bakken der. Jeg hadde ikke sjans til å følge (Svanh), det var skikkelig imponerende. Enda en ny svenske, sa Falla til TV 2 etter målgang.

Den norske sprintdronningen røk nesten ut i semifinalen, da fikk hun et feiltak i spurten. Hun fikk såvidt reddet seg inn og kvalifiserte seg til finalen som lucky loser på fjerdeplass, tåspissen foran sveitsiske Nadine Fähndrich.

Falla beholder dermed sin ledelse i verdenscupen i sprint etter å ha vunnet i åpningen i Ruka. Svenske Jonna Sundling lå nærmest i verdenscupen, men falt i finalen og endte på sjetteplass.

Tvillingsøstrene Lotta- og Tiril Udnes Weng røk ut i kvartfinalene, mens Anna Svendsen og Ane Appelkvist Stenseth ikke klarte å kvalifisere seg i prologen.

Neste renn for kvinnene i Davos er 10 kilometer fri teknikk søndag.

Se også: Slik gikk det med herrene (norsk på 1. og 3. plass)

Verdenscup Davos
Davos, Sveits - 14. desember 2019

KVINNER - SPRINT - FINALE - FRI

1. Linn Svahn, Sverige 2:38.54
2. Maiken Caspersen Falla, Norge 2:39.09
3. Sophie Caldwell, USA 2:39.09

* Komplette resultater


* Langrenn Pluss (+): Trening, teknikk, utstyr + +
Tips en venn  Skriv ut


blog comments powered by Disqus