Herrepallen på sprinten under verdenscupen i Davos 2019. FV: Lucas Chanavat (2. plass), Håvard Solås Taugbøl (1) og Håvard Solås Taugbøl (3). Foto: NordicFocus.

Herrepallen på sprinten under verdenscupen i Davos 2019. FV: Lucas Chanavat (2. plass), Håvard Solås Taugbøl (1) og Håvard Solås Taugbøl (3). Foto: NordicFocus.

KLÆBO TIL TOPPS I DAVOS – TAUGBØL TOK SIN FØRSTE PALLPLASS

I en finale med tre nordmenn viste Johannes Høstflot Klæbo muskler i sprintfinalen og vant lørdagens verdenscuprenn i Davos.

Tips en venn  Skriv ut

Uleselig tekst

Bli abonnent – Full tilgang til alt det gode stoffet!


Allerede abonnent?
* Klikk her for å logge inn

Få hele Langrenn Pluss (+)
Velg abonnement*
Abonnementsvilkår*

Du gir med dette godkjennelse til at Langrenn.com AS automatisk fornyer ditt abonnement frem til du selv sier dette opp. Komplette vilkår er tilgjengelig her.

Uleselig tekst

Johannes Høsflot Klæbo vant sprinten i Davos da Norge var representert med tre av seks løpere i finalen lørdag. Håvard Solås Taugbøl ble nummer tre.

Klæbo spurtslo franske Lucas Chanavat og noterte seg for sin seier nummer 30 i verdenscupen. Taugbøl gikk inn til sin første pallplass i karrieren da han bidro til nok en norsk jubeldag med sin tredjeplass, rett foran enda en nordmann.

Sindre Bjørnestad Skar fulgte Taugbøl helt inn og endte som nummer fire, i en halvnorsk finale.

– Det er veldig kult å ha Håvard på podiet og jeg tror alle i Norge er glade i dag, sa Klæbo til arrangøren etter sin 30. triumf i verdenscupen.

– At det er han (Håvard) som tar tredjeplassen er så utrolig fortjent. Vært en av verdens beste skøytesprintere i mange år uten å få det helt til. Jeg blir rørt selv. Vi er nesten naboer og trener mye sammen, sa Skar til TV 2.

Klæbo beholder ledelsen i verdenscupen i sprint etter at han også vant i åpningen i Ruka.

Emil Iversen ble nummer fem i Ruka, men kom sist i sitt semifinaleheat og klarte ikke å kvalifisere seg for finale. Det gjorde heller ikke Erik Valnes.

Finn-Hågen Krogh, Mattis Stenshagen og Pål Golberg røk ut allerede i prologen. Sistnevnte endte som nummer to i klassisk i Ruka, men klarte ikke å hevde seg i fristil i Davos.

Verdenscuphelgen i Davos avsluttes med herrenes 15km fristil søndag.

Se også: Slik gikk det med damene (norsk på pallen)

Verdenscup Davos
Davos, Sveits - 14. desember 2019

MENN - SPRINT - FINALE - FRI

1. Johannes Høsflot Klæbo, Norge 2:21.51
2. Lucas Chanavat, Frankrike 2:21.56
3. Håvard Solås Taugbøl, Norge 2:22.87

* Komplette resultater


* Langrenn Pluss (+): Trening, teknikk, utstyr + +
Tips en venn  Skriv ut


blog comments powered by Disqus