Therese Johaug. Foto: NordicFocus.

Therese Johaug. Foto: NordicFocus.

DOBBELT NORGE: JOHAUG BEST AV ALLE – NORSK GJENNOMBRUDD PÅ 8. PLASS

Therese Johaug var klart raskest av samtlige løpere på 10 km i Davos søndag.

Tips en venn  Skriv ut

Uleselig tekst

Bli abonnent – Full tilgang til alt det gode stoffet!


Allerede abonnent?
* Klikk her for å logge inn

Få hele Langrenn Pluss (+)
Velg abonnement*
Abonnementsvilkår*

Du gir med dette godkjennelse til at Langrenn.com AS automatisk fornyer ditt abonnement frem til du selv sier dette opp. Komplette vilkår er tilgjengelig her.

Uleselig tekst

Therese Johaug fortsetter i vinnersporet og var i en egen klasse på kvinnenes 10 km fri teknikk i Davos søndag. Heidi Weng tok annenplassen.

Det var den fjerde strake seieren for Johaug, som har vunnet samtlige distanserenn denne sesongen med god margin. Hun vant to individuelle renn i Ruka og var suveren på Lillehammer forrige helg. Hun var også ustoppelig i høyden i Davos og vant med 30,6 sekunder.

– Jeg følte at vi var i høyden, men leverte et godt gjennomført renn. Skiene var gode og det var kroppen også, sa Johaug til arrangøren.

– Det har vært en veldig god sesong så langt og jeg ser fram til en liten juleferie, sa Johaug.

Hun blir værende igjen i Davos til torsdag før kursen settes hjemover. Der skal hun feire jul og forberede seg til Tour de Ski. Johaug skal ikke gå neste helgs sprint i Planica.

Dobbelt norsk

Weng sikret dobbelt norsk, mens amerikanske Jessica Diggins tok tredjeplassen.

– Det var gøy og et bra løp. Jeg var offensiv i starten, men ble fryktelig stiv mot slutten. Jeg fikk beskjed av smøreren min om at jeg måtte sette meg ned i hocke i utforkjøringene, sa Weng til TV 2.

Weng var som Johaug rask de første kilometerne, men ble likevel distansert med 10,3 sekunder ved første passering. Ved passering halvveis var avstanden økt til 19,4 sekunder. Etter åtte kilometer var avstanden oppe i nesten halvminuttet, mens det i mål skilte 30,6 sekunder.

Amerikanske Diggins var noen få tideler foran Weng på første passering, men måtte til slutt se annenplassen glippe med 5,8 sekunder.

– Planleggingen har vært god og det er ikke overraskende at Therese gjør slike løp. Hun ble utfordret litt av Weng, men hun ble litt stiv på slutten, sa Johaugs trener Pål Gunnar Mikkelsplass til NRK.

Imponerende av Smedås

Han var også mektig imponert over hennes sambygding Magni Smedås.

Hun imponerte søndag med sin åttendeplassen. Løperen fra Dalsbygda ble slått med 1.16 minutter av vinneren. Ragnhild Haga hadde en oppløftende åpning, men endte 1.21 minutter bak Johaug i mål til slutt. Det holdt til 11.-plass.

– Det var kjempegøy, å bli nummer åtte var stort. Jeg hadde som mål å ta verdenscuppoeng, sa Smedås.

Kari Øyre Slind gikk til 29.-plass, mens Anne Kjersti Kalvå ble nummer 32. Verdenscupdebutant Karoline Simpson-Larsen endte på 41.-plass.

Se også: Slik gikk det med herrene (seier til Krüger)

Verdenscup Davos
Davos, Sveits - 15. desember 2019

KVINNER - 10 KM - FRI

1. Therese Johaug, Norge 25:02.7
2. Heidi Weng, Norge 25:33.3
3. Jessica Diggins, USA 25:39.1

* Komplette resultater


* Langrenn Pluss (+): Trening, teknikk, utstyr + +
Tips en venn  Skriv ut


blog comments powered by Disqus