Simen Hegstad Krüger. Foto: NordicFocus.

Simen Hegstad Krüger. Foto: NordicFocus.

HEGSTAD KRÜGER SUVEREN I DAVOS

Simen Hegstad Krüger lot seg ikke prege av høyden i Davos søndag, nærmest uanfektet krysset han målstreken som klar vinner.

Tips en venn  Skriv ut

Uleselig tekst

Bli abonnent – Full tilgang til alt det gode stoffet!


Allerede abonnent?
* Klikk her for å logge inn

Få hele Langrenn Pluss (+)
Velg abonnement*
Abonnementsvilkår*

Du gir med dette godkjennelse til at Langrenn.com AS automatisk fornyer ditt abonnement frem til du selv sier dette opp. Komplette vilkår er tilgjengelig her.

Uleselig tekst

Simen Hegstad Krüger var ustoppelig i Davos og gikk inn til seier på 15 kilometer fri teknikk søndag. Han var 19 sekunder foran russiske Sergej Ustjugov.

Krüger har slitt med småsykdom etter seieren i sesongåpningen på Beitostølen. Han åpnet greit søndag og var 4,5 sekunder bak finske Iivo Niskanen etter tre kilometer. Så fikk Lyn-løperen opp farten og var forbi Niskanen etter fem kilometer. Han økte jevnt utover i løpet sitt. Bakfra kom Ustjugov og tok seg forbi Niskanen mot slutten.

Sveitseren Dario Cologna hadde også en forrykende avslutning og tok tredjeplassen, bare sekundet bak Ustjugov.

– Det var en meget bra søndag. Utrolig deilig å få det til. Det har vært litt som har manglet i verdenscupstarten. I dag hadde jeg gode ski, og det var veldig gøy å få det til, sa Krüger til TV 2.

– Utfordringen var å finne rett fart. Da jeg fant den var det bare å male på. Det var mange deilige bakker med mye dobbeltdans i dalen her, sa Krüger.

Takler høyden godt

– Jeg tenkte ikke så mye på om det er høyt eller ikke her, så jeg har følt at høyden har gått greit. Nå skal det bli godt å ta juleferie med godfølelsen, sa Lyn-løperen.

Emil Iversen har vært solid på distansen med flere pallplasseringer. Trønderen startet forsiktig, fikk opp farten først på slutten og endte på 9.-plass 47,9 sekunder bak Krüger.

Sjur Røthe synes å være tilbake etter skulderproblemene han har slitt med etter Beitostølen. I høyden i Davos gikk han inn 1.11,6 bak vinneren på 20.-plass.

Mattis Stenshagen gikk ut tidlig og endte på 35.-plass. Hans Christer Holund i god form åpnet 9,6 sekunder svakere enn Niskanen, men Krügers lagkamerat hadde ikke dagen. Han hadde også et uhell underveis og gikk i mål 1.54 minutter bak, langt utenfor poengplass i verdenscupen.

Kjørte ut

– Jeg kjørte ut av løypa og tapte sikkert 45 sekunder på uhellet. Da var løpet kjørt. Det var i en sving med mye is. Jeg mistet grepet på skia og havnet på andre siden av løypa. Da gikk luften ut av ballongen. Det gjelder å holde seg på beina, sa Holund.

Didrik Tønseth er tilbake etter å ha vært friidrettsutøver en ukes tid. Han tapte til de beste helt fra start og endte nesten to og et halvt minutt bak vinneren, helt nede på 49.-plass.

Det har vært en del usikkerhet rundt Martin Johnsrud Sundby. Han var på pallen i Davos i fjor bak Jevgenij Belov og Maurice Manificat. Sundby har ikke funnet formen og tapte tidlig mye. Han valgte å gi seg etter ti kilometer.

Se også: Slik gikk det med damene (Klar Johaug-seier)

Verdenscup Davos
Davos, Sveits - 15. desember 2019

Arrangementstype: Langrenn

MENN - 15 KM - FRI

1. Simen Hegstad Krüger, Norge 33:59.3
2. Sergey Ustiugov, Russland 34:18.3
3. Dario Cologna, Sveits 34:19.3

* Komplette resultater


* Langrenn Pluss (+): Trening, teknikk, utstyr + +
Tips en venn  Skriv ut


blog comments powered by Disqus