www.langrenn.com

Resultater
Lofoten Skyrace Vertical
Grafene viser trafikken på Langrenn.com i den mesterskapsfrie februar 2020 (blå) mot samme måneden i 2016 (oransje). Besøkstallene har som man ser vokst noe veldig. Grafikk: Langrenn.com / Google Analytics.

Grafene viser trafikken på Langrenn.com i den mesterskapsfrie februar 2020 (blå) mot samme måneden i 2016 (oransje). Besøkstallene har som man ser vokst noe veldig. Grafikk: Langrenn.com / Google Analytics.

Besøket på Langrenn.com: Økte med 44% fra februar i forrige mesterskapsfrie vinter til nå i 2020

Sesongen 2019-2020 har på mange måter vært krevende og sesongavslutningen ble også rask og brutal. Men heldigvis har det vært mange lyspunkter også gjennom året.

Tips en venn  Skriv ut
16.03.2020 - Geir Nilsen

Uleselig tekst

Bli abonnent – Full tilgang til alt det gode stoffet!


Allerede abonnent?
* Klikk her for å logge inn

Få hele Langrenn Pluss (+)
Velg abonnement*
Abonnementsvilkår*

Du gir med dette godkjennelse til at Langrenn.com AS automatisk fornyer ditt abonnement frem til du selv sier dette opp. Komplette vilkår er tilgjengelig her.

Uleselig tekst

Sesongen 2019-2020 har på mange måter vært krevende og sesongavslutningen ble rask og brutal. Men heldigvis har det vært mange lyspunkter også gjennom året.

Sett med sportslige øyne har norsk langrenn både på breddenivå og hva eliten gjelder gått fra suksess til suksess.

Langrenn.com har mange profileringspartnere innenfor ulike segmenter, blant annet turrenn. Flere av disse melder om veldig gode deltakertall. Dette stikk i strid med hva man skulle tro som følge av en snøfattig vinter i befolkningsrike områder.

Gjennom de omfattende og brede portaltjenestene, som er her på Langrenn.com, inkludert den omfattende resultatservicen, ser vi også at deltakelsen i aldersbestemte klasser (barn, ungdom, junior og senior) har holdt seg svært godt også i vinter.

Til Hovedlandsrennet for 15- og 16-åringer, som gikk ved Nybygda i slutten av februar, var det tett på 1000 påmeldte per dag.

NM Junior, som skulle vært på Beitostølen nå siste helg, men som dessverre ble korona-stoppet, lå på tilsvarende tall.

Kraften i nasjonalidretten er med andre ord fortsatt stor, om noen skulle være i tvil om det, selv om det også for langrenns vedkommende svinger litt over tid. Tilgangen på snø, størrelsen på barne- og ungdomskullene og ikke minst ildsjeler som står på tidlig og sent, er blant de viktige faktorene.

Foran denne vinteren antok jeg personlig at interessen og trafikken på Langrenn.com kanskje ville være hakket lavere enn normalt. Dette begrunnet i et mesterskapsfritt år (altså verken OL eller VM for seniorene).

Men så smalt det til allerede i september. Da kunne jeg publisere følgende overskrift:

* Vekst rett til himmels for Langrenn.com i september: TRAFIKKEN ØKTE MED 57% TIL 289.000 UNIKE BRUKERE

Var dette et blaff i høstsola, eller et lovende tegn om noe mere.

Det skulle vise seg at det var noe mere, mye mere på gang. Etter Tour de Ski som avrundet tidlig i januar kunne jeg bruke en tittel som dette:

* SOLEKLAR BESØKSREKORD FOR TOUR DE SKI PÅ LANGRENN.COM: 368.000 unike brukere hadde 747.000 besøk og 1,5 millioner sidevisninger

Men like fort som de norske løperne sprintet rundt i løypene under Tour de Ski, så smeltet snøen unna i lavereliggende strøk. Den ene januarstormen etterfulgte den andre, og januarstormene fortsatte gjennom februar. Ville dette knekke trafikken videre utover.

Nei, det gjorde den ikke. For det første så har snøen holdt seg veldig godt i høyere strøk. Sånn cirka 700-800 meter over havet og videre oppover har det vært snø i massevis.

Og i "Fjord og Fjell-landet Norge" er det sjelden lang vei til noen fra havsnivå og opp til nydelige langrennsløyper.

I tillegg gjorde den kalde perioden i november og desember, i kombinasjon med flere år med godt fellesskapsarbeide fra Skiforbundet, klubber og destinasjoner rundt dette med snøproduksjon, at det egentlig er overraskende få renn som ble avlyst i januar og februar. Enten har snøen fra førjulsperioden faktisk stått distansen, i kombinasjon med produksjon av kunstsnø, eller så har løsningen vært å flytte rennet lenger innover i dalen, opp på åsen, opp i fjellet osv.

I sum kan vi derfor se at også februar fikk sine besøksrekorder her på Langrenn.com. I tillegg er det også slik at det er viktig å sammenligne likt med likt, altså ikke epler mot bananer.

For i februar 2019 hadde vi Seefeld-VM, i februar 2018 var det OL i Pyeongchang og året før der igjen kunne februar by på Lahti-VM.

Så for å finne sammenligningsgrunnlag mellom årets epler og forrige gang det var epler, må vi tilbake til 2016. Heller ikke det året var det noe stort internasjonalt mesterskap.

Da finner vi at det i februar 2020 ble levert ut 2,4 millioner sidevisninger til litt over 1 million og 29 tusen besøk fra 428.000 unike brukere.

I 2016, for 4 år siden, var det i februar det året, så mye som 297.000 unike besøkende, men i år vokste dette altså til så mye som 428.000.

** Dette er en vekst på formidable 44 prosent **

Når ovenstående ord skrives er det dessverre kort tid siden det ble meddelt at all konkurranser må opphøre, som følge av føringer fra myndighetshold som ledd i å bekjempe koronaviruset og COVID-19.

Dette skjedde samtidig som vi var på terskelen til enda flere pulserende vinteruker, med finale i world cup, nevnte junior-NM og NM del 2 for seniorer, samt mange begivenheter innenfor turrenn, som for eksempel Birken, Skarverennet, Troll Ski Marathon, Red Bull Janteloppet, Red Bull Nordenskiöldsloppet, Reistadløpet, Ylläs-Levi og Kobberløpet etc. etc.

Tross alt er det slik at sesongen normalt ikke er ferdig før Fossavatn Ski Marathon på Island og vårt eget Svalbard Ski Marathon er tilbakelagt, de begge går normalt i månedsskiftet april/mai.

Senvinteren 2020 blir derfor ikke som det var forventet at den skulle bli. Det er både trist og leit, samtidig håper jeg at den jevne Langrenn.com-leser tenker som meg, altså at vi gleder oss over alt vi rakk å gjennomføre før bommen gikk ned.

Sesongåpningene før jul gikk som de skulle, det samme gjorde Tour de Ski, verdenscupen har rullet og gått det aller meste av programmet den skulle gjennomføre, det samme gjelder Visma Ski Classics hvor 9 av 12 renn ble unnagjort på beste vis, NM del 1 ble en flott skifest, Hovedlandsrennet gikk som det skulle, drøssevis av turrenn rakk vi å gjennomføre, kretsmesterskap, lokale renn, sonerenn med mere ble arrangert, mye av norgescup for junior og senior er arrangert, 2 av 3 runder i Skandinavisk Cup ble tilbakelagt og i tillegg ble Junior-VM og U23-VM arrangert helt i siste liten.

Selv om vi alle skiglade feller noen tårer, må vi altså ikke glemme at vinteren 2019-2020 ga oss mye glede også.

Og når døren nå er lukket noen uker før tiden for sesongen 2019-2020, så betyr det at nye dører åpner seg opp. Reise- og konkurranseforbud frigjør for eksempel mye tid både for utøvere og for oss som videreformidler prestasjoner i ulike plattformer.

Selv så jeg allerede i forrige uke at jeg kan fremskynde en del ting for nettstedet Langrenn.com og ta fatt i disse oppgavene langt tidligere enn planlagt. Jeg skal også få gjennomført en del Langrenn.com-tanker jeg vet at det ellers aldri ville blitt rom for.

En av de viktigste leveregelene her i livet er tross alt: – Aldri så galt at det ikke er godt for noe!

Bruk tiden godt og fornuftig så holder vi sammen trøkket både på og utenfor Langrenn.com frem til ting igjen normaliserer seg, videre gjennom våren og sommeren og snart er det igjen tid for vinter og skiløping!

Ønsker samtidig deg og dine alt det beste gjennom unntakstilstanden og de ulemper koronakrisen fører med seg!

Skihilsen Geir Nilsen
Redaktør Langrenn.com


* Langrenn Pluss (+): Trening, teknikk, utstyr + +
Tips en venn  Skriv ut
Se hele nyhetsarkivet


Langrenn.com
Hans Christer Holund. Foto: Modica/NordicFocus.

HOLUNDS KJØLESKAP

Langrenn Pluss titter inn i skistjernens matskap

Mye folk i sving i Trysils Magic Moose. Foto: Jonas Sjögren / Destinasjon Trysil.

TRYSIL SER LYST PÅ SOMMEREN: – Noen av de store overnattingsaktørene melder om at bookingtallene foreløpig har økt med 100 prosent i juli sammenlignet med samme tid i fjor

Didrik Tønseth og Dynafit inngår allianse sommeren 2020. Foto: Privat.

NY SPONSOR FOR DIDRIK TØNSETH – I LØPING

– Jeg liker å jobbe med detaljer og leter alltid etter konkurransefortrinn

Eldar Rønning på vei mot det som endte med en hederlig 5. plass på 50 km fellesstart i klassisk stil i Val di Fiemme 2013. Like bak ser vi Petter Eliassen med startnr. 24. Foto: Felgenhauer/NordicFocus.

TAKLE MOTGANG: Eldar Rønnings erfaringer etter en karriere som stoppet før tiden

Trekker fram Estil og Northug

Steinar Mundal flankert av Mikael Gunnulfsen, lengst til venstre og deretter, Devon Kershaw og Even Northug. Alle er en del av Team Telemark for sesongen 2020/2021. Foto: Team Telemark.

STEINAR MUNDAL BESKRIVER SUKSESSOPPSKRIFTEN TIL TEAM TELEMARK

Anders Aukland. Foto: Børre E. Helgerud / Team Ragde Eiendom.

ANDERS AUKLAND OM MOTGANG

– DET VIKTIGSTE SKJER I DITT EGET HODE

Pål Golberg. Foto: Modica/NordicFocus.

Pål Golberg driver ikke med mental trening – Han kaller det noe helt annet

BEST NÅR DET GJELDER

Bjørn Dæhlie leder an i front under et intensitetsdrag på samling med Aukland-guttas langløpslag. Foto: Geir Nilsen/Langrenn.com.

I GRØFTA: – Det kommer til å ligge igjen mange i grøfta etter denne bølgen med intensitetsbolker også

DERFOR SLUTTET MAN MED INTENSITETSBOLKER

Anikken Gjerde Alnæs. Foto: Modica/NordicFocus.

Verdenscupløper slo seg inn på seierspallen i Jotunheimen

Paraglider. Foto: Creative Commons/Pxfuel.com.

Hvilke er de beste vintersportsstedene i Norge?

Løperne på pallen i Bergheim Opp 2020. Fra venstre: Bjørnar S. Tyribakken, Vegard Myklemyr, Oliavia Oppheim og Mari Torsteinsrud. Foran: Kristen Mikkelsplass og Marte Mikkelsplass. Arrangørfoto.

MIKKELSPLASS-DUO KLATRET RASKEST OPPOVER 400 HØYDEMETER

Boka 35 sykkelturer i verdens beste skiterreng. Hafjell, Øyerfjellet, Nordseter og Sjusjøen. Foto: Øyvind Wold.

HAFJELL: 35 sykkelturer i verdens beste skiterreng

Omtale av Vegard Vinje

Petter Northug i Toppidrettsveka. Foto: Geir Nilsen/Langrenn.com.

INTENSITETSSTYRING: – Hvor viktig er puls og laktat? Det kommer an på hvordan du er skrudd sammen, sier Audun Svartdal

– Petter Northug er den kaldeste, mest kalkulerende løperen jeg har møtt

Illustrasjonsbilde. Foto: Creative Commons/Pixabay.com.

BRUTALE KRAV MOT SKIFORBUNDET: Krever at de stiller med 3,5 millioner kroner per NM-døgn

Sier til Langrenn.com Pluss: – Krav og betingelser vi ikke har sett før

Illustrasjonsbilde. Foto: Christian Siedler/Flickr.com.

GRATIS: Test digital løpecoach fra Racefox helt kostnadsfritt

Nytt leilighetskonsept: Effektiv byggeprosess og høy kvalitet skal gjøre de nye leilighetene, utviklet av Leve Hytter, attraktive for både eiendomsutviklere og sluttkunde. De først blir bygget på Mosetertoppen, Hafjell i sommer.

FULL FART I HYTTEBRANSJEN: – Leve Hytter opplever et skred av etterspørsel på nye prosjekt – Også ved Hafjell Mosetertoppen

– Et innsalg som er all time high

Emilie Fleten. Foto: Visma Ski Classics / Magnus Östh.

EMILIE FLETEN: – Du må tørre å få i deg nok næring til å trene mer, trene tøffere økter og tåle den treninga du må gjøre

Bjørn Dæhlie omkranset av DÆHLIE-ambassdører.

DÆHLIE SØKER 5 AMBASSADØRER

– Du blir en viktig brikke

Bryce Canyon i Utah, delstatsnabo til Nevada hvor Las Vegas ligger. Foto: Creative Commons/Pixabay.com.

Bare i Las Vegas – Stå på ski i ørkenen

Skjermbilder fra treningsdagboken Bestr. Grafikk: Bestr.no. Foto og fotomontasje: Langrenn.com.

BESTR – TRENINGSDAGBOKA KOMMER NÅ UT PÅ ENDA ET SPRÅK

PRODUKTNYTT

Se hele nyhetsarkivet