RESULTATER: Ski-NM: Mandag: 5/10 km: Kvinner- Menn| Søndag: 15/30 km: Kvinner- Menn| Lørdag: Sprint: Finale: Kvinner- Menn| Prolog: Kvinner- Menn| SKI CLASSICS - La Diagonela: Kvinner| Menn| Øvrige mellom nyhet 4 og 5| Snarvei begivenheter mellom nyhet 2 og 3| 800 FAGARTIKLER| SKIPLUKKER'N SVARER| TOPPTRENT SVARER: SVAR 1| SVAR 2| SVAR 3
Eirik Mysen jubler etter å ha vunnet TotenRullen 2020 over 15 km i klassisk teknikk. Foto: Ådne Strandlie.

Eirik Mysen jubler etter å ha vunnet TotenRullen 2020 over 15 km i klassisk teknikk. Foto: Ådne Strandlie.

SUKSESS: Norsk rulleskigründer valgt som leverandør til World Cup – 80 par ski fra FF Rollerskis og 100 hjulsett skal leveres

– FIS ønsket i utgangspunktet at FF Rollerskis skulle levere til ytterligere tre runder i årets rulleskiverdenscup.

Tips en venn  Skriv ut

NB!Reprise fra tidligere i sommer i samband med at World Cup rulleski kjøres denne uka i Otepää med den norske leverandøre FF Rollerskis på plass med to av sine ansatte der.

---

Startupbedriften FF Rollerskis AS på Nøtterøy utenfor Tønsberg har fått kontrakt med det internasjonale skiforbundet (FIS) om å produsere rulleskiene som skal brukes til klassiskrennet under verdenscuprunden i rulleski i Latvia i månedsskiftet juli/august.

Der skal de levere 80 par ski av flaggskipmodellen FF Classic.

I tillegg skal FF Rollerskis AS levere cirka 100 hjulsett med rullemotstand 2 til fristilrennene i Latvia.

For de norske gründerne er kontrakten med FIS også en viktig mulighet til å få markedsført sine flaggskipmodeller inn mot målgruppen eliteløpere.

– Dette er veldig spennende, og kan øke salget vårt i utlandet.

– Samtidig er det også en stor investering og litt skummelt for en liten bedrift som vår, særlig ettersom vi aldri har gjort dette i utlandet før, sier Pernille Engebretsen, som er markedsansvarlig i FF Rollerskis AS.

FIS er også interessert i å benytte FF-skiene videre.

– Vi har fått signaler om at FIS har et ønske om å kjøpe ut skia etter runden i Latvia for å ha dem til 2021. Vi vil også selge ski til de løperne som ønsker det, og de skia som blir til overs gir vi til lokale klubber med behov i Latvia, sier Engebretsen.

LES OGSÅ: Totenrullen vunnet av FF-løperen Eirik Mysen

Innovasjon
Rulleskiene til FF Rollerskis AS har flere innovative nyvinninger på skiene i begge stilarter, men det er spesielt klassiskskiene som skiller seg radikalt fra andre modeller på markedet.

– Den klassiske rulleskimodellen FF er den vi har lagt aller mest ressurser i å utvikle, og det er disse skiene som skal brukes i rulleskiverdenscupen i Latvia, forklarer Engebretsen til Langrenn.com.

I tillegg til demperteknologien med flytende gaffel som brukes på skiene i begge stilarter for å forbedre støtdempingen og gi mer snøliknende respons, har klassiskskiene en unik hjulkonstruksjon.

Disse hjulene har et støpt v-spor midt på som gjør skiene vesentlig mer retningsstabile og føles mer som å gå i et skispor enn den vanlige følelsen man har når man går klassisk rulleski på asfalt.

Videre er klassiskhjulene til FF Rollerskis montert på felg.

Det reduserer varmeutviklingen ut mot gummien i hjulene og gjør at de holder lenger enn tradisjonelle klassiskhjul, forklarer hun. Det er disse skiene som skal brukes under FIS-rennet i Latvia, der det skal gås 10 kilometer klassisk med enkeltstart.

FF Rollerskis AS har hatt kontakt med FIS rundt utvikling av et nytt rulleskihjul til fristil, av den typen de nå skal levere til rulleskiverdenscupen i Latvia.

– Dette hjulet har helt unike egenskaper, i tillegg til et system som gjør at gummien ikke kan falle av hjulet. Det skjedde med noen typer hjul under Toppidrettsveka i Trondheim i fjor. Derfor spurte FIS oss om vi kunne tenke oss å levere våre hjul til verdenscupen i år, sier Engebretsen.

– FIS ønsket i utgangspunktet at FF Rollerskis skulle levere til ytterligere tre runder i årets rulleskiverdenscup, men vi ble enige om at det ble litt mye i år. Neste år er det mer aktuelt, sier hun.

Lang prosess
Etter at gründerne fikk ideen til den nye rulleskiteknologien i 2016, begynte de å utvikle skiene med ulike prototyper og fikk patent-registrert sine innovasjoner og designer i 2017.

Da rulleskiene til FF Rollerskis kom på markedet for første gang i 2018, fikk de strålende mottakelse og stor interesse i skimiljøet, både blant eliteløpere på verdenscupnivå så vel som mosjonister.

– Da FF Rollerskis AS hadde stand under Alliansloppet i Sverige i 2018, verdens største rulleskikonkurranse og en del av den internasjonale rulleskicupen i langløp (Guide World Classic Tour), ble de nærmest nedrent av nysgjerrige løpere fra inn og utland, minnes Pernielle Engebretsen overfor Langrenn.com.

Didrik Tønseth, Eirik Mysen og Kari Øyre Slind er noen av eliteløperne som bruker FF Rollerskis.

LES MER OM
* FF Rollerskis kamp om å komme inn på det etablerte rulleskimarkedet

--- ---

* FF Rollerskis og Standardski.no er profileringspartner av Langrenn.com


* LANGRENN PLUSS (+): Elite-intervjuer, trening, teknikk, utstyr, smøring med mye mere
Tips en venn  Skriv ut
Annonse


blog comments powered by Disqus


Annonse


Annonse