WC Lillehammer: Program| Startlister| Sprint F: Kvinner| Menn| 10/15 km F: Kvinner| Menn| IBU WC Østersund: Program| Resultater| Øvrige resultater nedenfor nyhet 4| Helgens TV-program| Sesonginformasjonen 2021/22| Langrenn Pluss| Uttak landslag og team| Podkast - Ski(d)nytt med Elin & Øyvind
Illustrasjonsbilde. Foto: Rasmus Kongsøre.

Illustrasjonsbilde. Foto: Rasmus Kongsøre.

LESERINNLEGG: OFF SEASON ER I GANG – NÅ BLIR DET TIDENES SESONGAVSLUTNING I MEXICO!

– Ungdommen er lei av tomme ord og politisk retorikk

– Målinger viser historisk lav støtte hos ungdommen for politikernes koronatiltak. Det er synd, men for oss som er engasjert i aktiviteter for barn og unge er det veldig lett å forstå.

Tips en venn  Skriv ut
Annonse

LESERINNLEGG: OFF SEASON ER I GANG – NÅ BLIR DET TIDENES SESONGAVSLUTNING I MEXICO!

Nok en gang har myndighetene skuffet hundrevis, ja kanskje tusenvis av langrennsungdom som hadde sett frem til å møtes til trygge, gode lokale og regionale skirenn over hele landet. Vi får vite at ekspertene mener det i praksis ikke skjer smitte utendørs og oppfordrer til aktivitet i skog og mark. Men nei da, skirenn og konkurranser skal allikevel ikke være lov.

For mange aktive skiløpere er det nå et år siden de sist fikk gå et skirenn. Hver 14. dag har det kommet nye avlysninger, og hver 14. dag tar skiglad ungdom turen ned i kjelleren med tårer og frustrasjoner. Også førstkommende helg blir renn etter renn avlyst. Det er snart mars - og vi må vel bare innse at sesongen er over – før den egentlig har startet. Avlyst - Utsatt - Avlyst!

Målinger viser historisk lav støtte hos ungdommen for politikernes koronatiltak. Det er synd, men for oss som er engasjert i aktiviteter for barn og unge er det veldig lett å forstå. Ungdommen er lei av tomme ord og politisk retorikk. De vil ikke lenger høre på at politikere har stor forståelse for at det er vanskelig for ungdommen. Ungdommen gidder ikke lenger høre at de skal prioriteres – uten å bli prioritert.

Enten det gjelder idrett, skole, studie eller kultur, så vil ungdommen se handlinger. Handlinger som gir dem en hverdag som gjør det mulig å komme seg helskinnet gjennom pandemien - uten varige mentale mén.

Kjære politikere i alle partier! Dere er ansvarlig for å begrense koronasmitten i befolkningen – det har vi alle stor respekt for. Vi gjør alt vi kan for å følge de lover, regler og anbefalinger dere kommer med.

Men politikere - dere er også ansvarlig for effekten av alle tiltakene dere setter i gang. Den prisen mange må betale. Nå må dere klare å ha to tanker i hodet samtidig!

Ungdommen vil gjerne være med å begrense smittespredning – ja, ungdom flest er faktisk flinkest av alle. Men samtidig må ungdommen få leve sine liv videre. De må få lov til å være ungdom – mens de fortsatt er unge!

Ungdommen har betalt en enorm pris for koronatiltakene politikerne har satt inn. Som idrettsledere er motivasjonsproblemer og frafall i idretten noe vi nå dessverre ser daglig. For mange andre ungdom får det enda verre konsekvenser innen skolegang og andre deler av en ungdoms liv. Det rapporteres om økte psykiske lidelser hos ungdommen, og antall ungdom med spiseforstyrrelser meldes å være ute av kontroll.

Ett år er kanskje ikke så lenge i et politikerliv – for ungdommen er det en hel evighet! Et tapt ungdomsår er umulig å erstatte. Det kan ikke repareres med penger eller flere psykologer. Fokuset må være på forebygging. Skal vi greie å forebygge må myndighetene tillate oss å gjennomføre trygge og koronavennlige aktiviteter.

Rundt omkring i hele landet er det ildsjeler som står klare til å arrangere gode og trygge skirenn og aktiviteter for ungdommen – men de får ikke lov. Uansett hvor gjennomarbeidede smittevernplaner de lager. Erfaringene fra de som tidligere i vinter har fått lov å arrangere skirenn er bare positive. Ingen kjente smittetilfeller er knyttet til skisporten i Norge, alt har foregått uten noen problemer.

Oppfordringen til politikerne og helsemyndighetene må være å la ungdommen delta i gode og trygge aktiviteter. La dem få gå skirenn igjen. Og la dem få gjøre det nå - før det er for sent!

Til slutt kjære idrettsungdom! Fortvil ikke selv om dere er aldri så langt nede, og sesongen har gått rett vest. Selv om høydepunkter er avlyst og drømmer er knust. Selv om årets store mål gikk fløyten, og du aldri fikk vist hva du er god for. Endelig er det lys i tunnelen! Endelig!

Solberg, Nakstad og Høie åpner for sesongavslutning i Mexico i stedet. Der får dere møte likesinnede fra «Paradise Hotel» til jevnbyrdig kappestrid. Og i motsetning til skirenn – 100% lovlig. Gled dere – dette kommer til å bli tidenes heftigste sesongavslutning.

Offseason er i gang!

SKREVET AV

* Håvar Botterud - Styreleder i Team Vestmarka

* Aleksander Dyrberg Ek - Sportslig Leder i Team Vestmarka

* Dag Helland-Hansen - Leder for Langrennskomiteen i Akershus Skikrets

--- ---

SE OGSÅ

* DYSTER OPPDATERING AV SKIFORBUNDETS KORONAVEILEDER: – Rammer tusenvis av skiglade i alle aldre

* LESERINNLEGG: – HVOR VAR DU DA ERNA KNAKK STAVEN?

* LESERINNLEGG: – IRONIEN I DETTE ER AT JUNIORLØPERE KAN SETTE SEG PÅ EN PUB, MEN IKKE GÅ RENN

* AUDUN LAUGALAND: – JEG HÅPER DETTE ER EN FEIL FRA MYNDIGHETENES SIDE

* ERIK RØSTE I INTERVJU MED LANGRENN PLUSS: – Nettopp fordi skisporten virkelig har vist seg tilliten verdig og tatt smittevern på største alvor, forstår jeg at de nye konkurranserestriksjonene oppleves som svært urimelige

* ESPEN NAKSTAD I INTERVJU MED LANGRENN PLUSS: – Dersom man lykkes med å begrense spredningen av dette viruset nå, vil det bli lettere å drive idrett og annen aktivitet gjennom vinteren og våren uten strenge smitteverntiltak

* ERIK RØSTE OG SKIFORBUNDET STÅR OPP FOR GRASROTA – HAR SENDT KORONA-BREV TIL IDRETTSFORBUNDET

* LESERINNLEGG: – Takk Norges skiforbund, takk for hvor godt dere har passet eliten gjennom en krevende pandemi

* KOMMENTAR: DET ER BÅDE FLAUT OG TRIST – I VERDENS RIKESTE LAND DER LANGRENN ER VERDENS VIKTIGSTE IDRETT KLARER VI IKKE Å ARRANGERE VERDENSCUP


* LANGRENN PLUSS (+): Tid for å bli abonnent - Full tilgang på alle de gode sakene

Tips en venn  Skriv ut
Annonse


blog comments powered by Disqus


Annonse


Annonse
Emil Iversen og Hans Christer Holund under vinterens VM i Oberstdorf. Foto: Modica/NordicFocus

Iversen og Holund åpner opp om sitt forhold til mat og ernæring

Stjernene med tanker rundt mat og toppidrett

Foto: Brav

Swix flytter hovedkontoret til Lørenskog

Brav åpnet 4-etasjes hovedkontor med fabrikk og godtebutikk vegg-i-vegg med SNØ

Katja Smith Ødegaard (til venstre) og Kristin Lundanes Jonvik, rådgivere i Sunn idrett, er to av foredragsholderne på foreldrewebinaret 8. november. Foto: Pernille Ingebrigtsen

Rekordinteresse for foreldrewebinar om mat kropp og vekt

Over 3000 har meldt seg på Sunn Idretts webinar om mat, kropp og vekt på mandag

Når bør man hvile, når er det OK å trene, og hva er konsekvensen av å trene med sjukdom i kroppen? Illustrasjonsfoto: Creative Commons

Når bør man hvile, når er det OK å trene, og hva er konsekvensen av å trene med sjukdom i kroppen?

Landslagslegen om infeksjoner og treningsråd i forbindelse med sykdom