RESULTATER: SØNDAG: Fossavatn Ski Marathon: Kvinner + Menn| RUBBESKI – SERIE I 4 DELER: INNLEDNING| DEL 1| DEL 2| DEL 3| SE ALT ANNET FRA PLUSS| SKIPLUKKER'N SVARER
Damenes seierspall i Årefjällsloppet 2021 som inngår i Ski Classics. FV: Emilie Fleten (2. plass),  Lina Korsgren (1) og Thea Krokan Murud (3). Foto: Magnus Östh/Visma Ski Classics.

Damenes seierspall i Årefjällsloppet 2021 som inngår i Ski Classics. FV: Emilie Fleten (2. plass), Lina Korsgren (1) og Thea Krokan Murud (3). Foto: Magnus Östh/Visma Ski Classics.

ÅREFJÄLLSLOPPET MED EMILIE FLETEN OG THEA KROKAN MURUD PÅ PALLEN – VUNNET AV LINA KORSGREN: – DET VAR UTROLIG TØFT

Med vinnerintervju – Oppdatert og utvidet

Årefjällsloppet som lørdag avrundet sesongen for langløpscupen Ski Classics ble en real prøvelse.

Tips en venn  Skriv ut

Årefjällsloppet som lørdag avrundet sesongen for langløpscupen Ski Classics ble en real prøvelse.

Forholdene i den svenske Vålådalen og i Årefjället var ekstremt krevende med svært fuktig snø, grovkornet og omdannet, men samtidig har det vært nedbør og temperaturer på begge sider av null, kombinert med sterk vind og mye utsatt terreng.

Det var med andre ord sugeføre med innslag av både fokksnø, nysnø, sludd og regn, samt gløtt av sol. Dette er også første gang Årefjällsloppet har vært 100 kilometer i lengde. Tidligere har distansen vært maksimalt 75 kilometer.

SKALLET AV

Ved første mellomtid etter 18,4 kilometer var fortsatt 12 av 22 løpere samlet i front. 9 kilometer senere, ved 27 km, var vi nede i 11. Etter 41,1 km hadde et stort skall flakket av, nå var "stormtroppen" på 6 løpere.

Så var vi nede i 5 utøvere som i samlet tetklynge passerte punktet ved 65,7 kilometer og slik holdt det seg lenge. Men på 92,6 km hadde vi nå kommet ned i 4 skiløpere.

HANG SEG PÅ LEDERULVEN

Oskar Kardin stakk i fra og hadde mange minutters ledelse (les om det i herreomtalen). Gutta startet 45 minutter etter damene. Da Oskar tok igjen kvartetten av skijenter, da hang de seg rett og slett på ham. For det viste seg at det var utrolig seigt å ligge i spiss. 

Frem til da hadde damene tatt støyten med å gå fuktigheten ut av skisporet, nå ble det Oskar Kardins jobb og selv om andre herreløpere kom opp, så ble damene med gutta inn mot mål.

I sluttfasen av rennet var Emilie Fleten den dominerende av damene, og det så ut til at hun kunne få sin første langløpsseier. Men så kom den umulige og spurtsterke Lina Korsgren og smatt forbi like før mål.

Vinnertiden ble 5:50:10.1, altså oppunder 6 lange og harde timer, og det var tre sekunder fra seierskvinne til Emilie. Nummer tre, 16 sekunder etter finner vi Thea Krokan Murud.

Palltrioen går for henholdsvis Team Ramudden, Team Ragde Eiendom og Team Koteng.

VINNERPRAT

Du har dominert ski classics i år, hvordan kjennes det å ta over for dronninga Britta (Johansson Norgren)?

– Det er herlig å få ut mitt beste på hvert eneste renn nesten hele sesongen. Du kan ikke be om mer enn det, sier Lina Korsgren til Langrenn.com.

Det er første gang det har vært et renn på 100 km i Ski Classics, hvordan føltes det å gå så langt?

– Det var utrolig tøft. Men jeg greide å ta meg gjennom det. Det kjennes absolutt i kroppen nå.

STYRER FRA PARIS

For øvrig er det en rekke kuriositeter i disse koronatider. Det er nemlig slik at Ski Classics-sjefen David Nilsson styrer hele langløpsfinalen fra Paris fordi Frankrike er så godt som hermetisk stengt for tida, og da spesielt parisområdet.

Tidtakingen skjer via Tyskland, uten at teknikerne har muligheten til å reise til løpet for å sette opp, rigge ned eller være på plass for å takle eventuelle utfordringer som dukker opp underveis. Av de to kommentatorene på live-sendingen sitter den ene i Norge og den andre i Finland og koordinerer sine kommentarer digitalt.

Se også: Slik gikk det med herrene (dobbelt norsk)

ÅREFJÄLLSLOPPET

27. mars 2021

Vålådalen - Sverige

---

KVINNER - 100 KM - KLASSISK

1. Lina Korsgren, Team Ramudden 5:50:10.1

2. Emilie Fleten, Team Koteng 5:50:13.7

3. Thea Krokan Murud, Team Kaffebryggeriet 5:50:29.9

* Komplette resultater med mellomtider


SNARVEIER

VERDENSCUP ENGADIN
Smøretips| Resultater
--- --- ---
VASALOPPET
Smøretips| Resultater: Kvinner Elite- Menn Elite
--- --- ---
NORGESCUP GÅLÅ - SENIOR
Smøretips| Resultater
--- --- ---
VM OBERSTDORF - LANGRENN + HOPP + KOMBINERT
Medaljeoversikt| Smøretips| Resultater

* LANGRENN PLUSS (+): Tid for å bli abonnent - Full tilgang på alle de gode sakene

Tips en venn  Skriv ut
Annonse
Annonse


Annonse