Resultater: Sykkel VM| Øvrige resultater nedenfor nyhet 4| LANGRENN PLUSS| UTTAK LANDSLAG OG TEAM
Verdenscupstafett i langrenn på Lillehammer. Foto: Thibaut/NordicFocus.

Verdenscupstafett i langrenn på Lillehammer. Foto: Thibaut/NordicFocus.

JELENA VÄLBE HAR FÅTT STYREPLASS PÅ ALLER ØVERSTE NIVÅ

Tips en venn  Skriv ut

JELENA VÄLBE INN I FIS-STYRET

Den russiske landslagssjefen Jelena Välbe er utnevnt som nytt styremedlem i det internasjonale skiforbundet (FIS Council).

Det melder det internasjonale skiforbundet FIS i en pressemelding onsdag.

Jelena Välbe er en av de mestvinnende langrennsløperne gjennom tidene. Hun er blant annet tre ganger olympisk mester i stafett (Albertville 1992, Lillehammer 1994 og Nagano 1998) og har fire individuelle bronsemedaljer fra OL. Hun har tatt 14 VM-gull, derav ti individuelle, og under VM i Trondheim i 1997 tok hun gull på samtlige fem distanser. Välbe har også 45 verdenscupseiere på CV’en, og har vunnet verdenscupen sammenlagt fem ganger.

53-åringen kommer opprinnelig fra Magadan øst i Russland, og var aktiv på verdenscupnivå fra 1987 til 1998. Hun har en universitetsgrad i samfunnsøkonomi fra 1991, og tok også doktorgrad i pedagogikk i 2007. 

Välbe la opp sin aktive idrettskarriere etter OL i Nagano i 1998, men har fortsatt å involvere seg i langrenn og idrett, og har mottatt flere utmerkelser for sin trenergjerning.

Välbe har vært leder for det russiske langrennsforbundet siden 2010, og landslagssjef for det russiske langrennslandslaget siden 2013.

Siden 2018 har Välbe vært medlem av hovedstyret i den russiske olympiske komiteen, og i 2019 ble hun valgt som president for hele det russiske skiforbundet.

I tillegg til vervet som styremedlem i FIS Council, er Välbe dypt involvert i ulike organisasjoner, både innen langrenn og idrett, så vel som i samfunnet generelt. Välbe sitter i en rekke utvalg og arrangementskomiteer for nasjonale og internasjonale eventer i Russland, er medlem av det rådgivende utvalget for Tornados ishockeyklubb for kvinner, og er president for Moskvas regionale forening for kvinner i næringslivet. Hun skal også ha engasjert seg i valgkampen til president Vladimir Putin i år.

Välbe har tre barn.

Tidligere i sommer ble Franz Steinle fra Tyskland utnevnt som nytt styremedlem i FIS (se egen sak).


* LANGRENN PLUSS (+): Tid for å bli abonnent - Full tilgang på alle de gode sakene

Tips en venn  Skriv ut
Annonse
Annonse


Annonse