-->

– Sprinterne er ikke VM-vraket

Namdals Avisa

Sprintrener Hallstein Bøgseth avviser at VM-toget allerede har gått for Trond Einar Elden og de andre spesialsprinterne i langrenn.
Tips en venn  Skriv ut

Uleselig tekst

Bli abonnent – Full tilgang til alt det gode stoffet!


Allerede abonnent?
* Klikk her for å logge inn

Få hele Langrenn Pluss (+)
Velg abonnement*
Abonnementsvilkår*

Du gir med dette godkjennelse til at Langrenn.com AS automatisk fornyer ditt abonnement frem til du selv sier dette opp. Komplette vilkår er tilgjengelig her.

Uleselig tekst

I går skrev Dagbladet at landslagssjef Steinar Mundal vurderte å ikke ta med noen rene langrennssprintere til ski-VM i Lahti. Årsaken var at den knalltøffe sprintløypa i VM lignet så mye på den i Culsone, som de fleste norske sprinterne var lite fornøyde med.

Hallstein Bøgseth snakket ut med Mundal etter avisoppslaget i går.

Misforståelse

-Jeg tror ikke han mener det etter at jeg snakket med ham i dag. Det må bero på en misforståelse, og er nok en overdrivelse fra avisas side For hvis sprinterne går fort nok, og viser takter i løpene før VM, er de med og går sprintløp i VM. Det er jeg sikker på, sier Bøgseth til NA.

- Hvor mange av løperne på sprintlandslaget som går i VM, vet jeg ikke. Men at det blir løpere fra sprintlandslaget med i VM er jeg sikker på. Det er også sprintere på de andre lagene, som Solbakken (Håvard), Brørs (Morten) og Bjerkeli (Håvard). Når det drar seg til er det de beste som skal være med å gå.

-Når blir det klart hvilke løpere som skal gå sprint-VM?

-Det er mange sprintrenn før VM. Først dette i Italia, så i Garmisch og Engelberg i mellomjula. Deretter prøve-OL. I månedsskiftet januar/februar skal det være klart. VM-troppen vil bestå av kanskje 11 herreløpere, sier Bøgseth. Sammen med landslagstrenerne Steinar Mundal og Pål Gunnar Mikkelsplass skal han komponere laget som skal gå i VM.

- Vi sitter ikke på hver vår tue. Vi er i samme familie. Det er et samarbeid som skal til når vi komponerer et lag til VM, sier han. Imponert Den eneste som fikk godkjent etter onsdagens sprintstafett i italienske Clusone var Trond Einar Elden. Slik vurderer sprinttrener Hallstein Bøgseth sambygdingens innsats så langt:

- Han har åpnet veldig bra. Han imponerte på det første større rennet i Bruksvallarna forrige helg. Da hadde han litt kniven på strupen. Det var sterkt at han overbeviste da det virkelig gjaldt. Søndag går Trond Einar individuell verdenscupsprint i italienske Brusson på 1 400 meters høyde.


* Langrenn Pluss (+): Trening, teknikk, utstyr + +
Tips en venn  Skriv ut


Hurtigruta blir NM-hotell?

Trønder Avisa - Normann Ryan Jr

Elofssons andre strake

Langrenn.com følger verdenscupen

Ikke noe å skylde på

Langrenn.com

– Skuffende

Langrenn.com

– Det gikk tungt

Langrenn.com

Laget til herrestafetten i Santa Caterina Valfurva

Langrenn.com følger verdenscupen

Russisk dominans på svak norsk dag

Langrenn.com følger World Cup

”De tänker bara på sig själva”

Aftonbladet - Patrik Thorneus

Også sprintrennet i Kitzbühel er avlyst

Langrenn.com følger verdenscupen

STÅ PÅ...

Langrenn.com gir deg mer...

Nominert til idretts-Oscar

VG - ROY FREDDY ANDERSEN

Vi følger rennene "live"

Langrenn.com følger verdenscupen

Två svenska giganter. På italiensk snö.

expressen.se - Linus Nenzèn

Norge toer i stafett

Nettavisen.no - Jon Hagebø