-->
Magne Dæhli. Foto: Geir Nilsen/OPN.no.

Magne Dæhli. Foto: Geir Nilsen/OPN.no.

Dæhli sikter mot pallen i tidlig verdenscupstart

- Det er tidlig på året, men det er ikke verre enn at du går inn i sesongen med en litt annen plan enn vanlig, sier Magne Dæhli.

Tips en venn  Skriv ut

Uleselig tekst

Bli abonnent – Full tilgang til alt det gode stoffet!


Allerede abonnent?
* Klikk her for å logge inn

Få hele Langrenn Pluss (+)
Velg abonnement*
Abonnementsvilkår*

Du gir med dette godkjennelse til at Langrenn.com AS automatisk fornyer ditt abonnement frem til du selv sier dette opp. Komplette vilkår er tilgjengelig her.

Uleselig tekst

Allerede på årets annen dag innledes verdenscupen i orientering med sprintkvalifisering på Tasmania. Magne Dæhli håper å besøke seierspallen i løpet av Australia-oppholdet.

– Det er tidlig på året, men det er ikke verre enn at du går inn i sesongen med en litt annen plan enn vanlig, sier Dæhli, som har lært av feilene han gjorde da det var tilsvarende tidlig sesongstart på New Zealand for to år siden.

– Da var jeg ikke så bevisst på å endre opplegget ut fra at det var såpass viktige konkurranser så tidlig på året. Jeg har lært mye siden den gang, og tatt en del grep, slik at jeg nå føler meg vesentlig bedre forberedt.

Sammen med Olav Lundanes og Mari Fasting utgjør Dæhli den norske troppen til åpningsløpene.

– En liten, men forhåpentligvis sterk tropp, sier Dæhli, som forklarer hva som er blitt bedre siden forrige januarstart i verdenscupen.

Bedre nå
– Først av alt er jeg generelt bedre trent. I tillegg kom jeg for to år tilbake fra en sesong hvor jeg hadde følt et press for å kvalifisere meg til alle representasjonsoppgaver. Dermed var jeg sliten og tom etter sesongen, sier han.

– Nå føler jeg at formen har vært bedre utover høsten, og jeg har kunnet jobbe bra med mengdetrening helt siden vi avsluttet forrige verdenscupsesong i Sveits i oktober. Det har også gitt meg et grunnlag som jeg i desember har brukt til å toppe formen inn mot verdenscupen.

Ti dager i Alicante i midten av desember, med gode treningsforhold, satte en ekstra spiss på forberedelsene.

Ambisjoner
– Jeg føler meg bra og tror fysikken er på plass. I tillegg mener jeg å ha løst de tekniske problemene jeg slet med i høst, sier Dæhli.

– Jeg håper å kjempe i toppen på mellom- og langdistanse. En pallplass ville vært moro.

Først er det sprint i Launceston på Tasmania, med kvalifisering fredag og finaler lørdag. Dæhli har ambisjoner i verdenscupen sammenlagt kommende sesong.

– Jeg håper spesielt langdistansen skal passe meg bra, men det ville vært fint å dra hjem med god poengfangst etter tre løp, sier han.

– Verdenscupen har prioritet i år. VM er selvfølgelig aller viktigst, men det er ingen konflikt mellom verdenscupen sammenlagt og gode prestasjoner under VM.


* Langrenn Pluss (+): Trening, teknikk, utstyr + +
Tips en venn  Skriv ut


blog comments powered by Disqus