Marit Bjørgen, Davos 2010. Foto: Laiho/NordicFocus.

Marit Bjørgen, Davos 2010. Foto: Laiho/NordicFocus.

Dæhlie neste for Bjørgen

- Nå må jeg sikte meg inn på å ta Bjørn (Dæhlie), mente Marit Bjørgen etter sin verdenscupseier nummer 42.
Tips en venn  Skriv ut

Hun tok sin tiende seier i verdenscupen på rad på 15-kilometeren i La Clusaz og kom opp på siden av «læremesteren» og den tidligere norske skidronningen, Bente Skari.

- Det var synd hun la opp så tidlig. Nå har jeg muligheten til å skli ifra. Det er utrolig moro. Fantastisk. Det er ganske stort å ha tatt 42 seirer, sa Bjørgen.

Bare russiske Jelena Välbe er foran henne på listen av kvinnelige langrennsløpere med sine 45 seirer. Dæhlie er én foran der igjen med sine 46.

To år
- Når skjønte du at du kunne kopiere Skari?

- Jeg begynte å tenke på det for to år siden da jeg passerte 30 seirer, men jeg har ikke brukt det bevisst som motivasjon. Min motivasjon ligger i det å vinne skirenn.

- Hvor mange seirer kan du ta?

- Det vet jeg ikke, men noen til kan det bli. Jeg skal holde på fram mot Sotsji-OL i 2014.

Lang liste
Marit Bjørgen tok sin første verdenscupseier i Düsseldorf i oktober 2002. Det kom som en bombe og er den seieren hun husker best sammen med den første distanseseieren i Gällivare.

2002 er nevnt, men Marit fikk sine første landslagsoppdrag før den tid. Hun var med som lærejente i Lahtis-VM i 2001. Da var Skari verdens beste kvinnelige skiløper.

- Har du lært noe av Skari?

- Vi var på lag sammen, og da var hun verdens beste. Jeg har lært vanvittig mye av henne. Det er ting du sluker som du kanskje ikke vet at du sluker en gang. Jeg lærte mye om hvordan jeg skulle forholde meg til ting som media og sponsorer. Man tar hele tiden ting til seg.

Vant lett
Tre løpere var i særklasse best i La Clusaz. Justyna Kowalczyk kom sekundet bak i mål inn til første pallplass på en 15 kilometer i fri teknikk. Kristin Størmer Steira ble nummer tre 10 sekunder bak. Ned til fjerde jente var det hele 1.20,1 minutter.

- Jeg var ikke sikker på seier før jeg kom i mål. Kristin prøvde seg i den siste bakken, og Kowalczyk etter der igjen. Men jeg er i god form, hadde gode ski og kunne ta en ny seier, sa Bjørgen.

Søndag er det stafett i Frankrike. Deretter venter en nesten fem uker lang treningsperiode i Norge for super-Marit.

Les også
10. på rad for Bjørgen

(©NTB)


SNARVEIER

VERDENSCUP ENGADIN
Smøretips| Resultater
--- --- ---
VASALOPPET
Smøretips| Resultater: Kvinner Elite- Menn Elite
--- --- ---
NORGESCUP GÅLÅ - SENIOR
Smøretips| Resultater
--- --- ---
VM OBERSTDORF - LANGRENN + HOPP + KOMBINERT
Medaljeoversikt| Smøretips| Resultater

* LANGRENN PLUSS (+): Tid for å bli abonnent - Full tilgang på alle de gode sakene

Tips en venn  Skriv ut