-->
John Kristian Dahl på verdenscupsprinten i Stockholm 2011. Foto: Felgenhauer/NordicFocus.

John Kristian Dahl på verdenscupsprinten i Stockholm 2011. Foto: Felgenhauer/NordicFocus.

Dahl fikk ut potensialet

– Jeg fant roen og fikk tråkket skiene godt ned, sier John Kristian Dahl til Langrenn.com, etter at han gikk seg inn på seierspallen i Skandinavisk Cup lørdag.
Tips en venn  Skriv ut

Uleselig tekst

Bli abonnent – Full tilgang til alt det gode stoffet!


Allerede abonnent?
* Klikk her for å logge inn

Få hele Langrenn Pluss (+)
Velg abonnement*
Abonnementsvilkår*

Du gir med dette godkjennelse til at Langrenn.com AS automatisk fornyer ditt abonnement frem til du selv sier dette opp. Komplette vilkår er tilgjengelig her.

Uleselig tekst

- For å ikke bli tatt igjen av Kristian Tettli Rennemo (startet 20 sek. bak) åpnet jeg litt hardt. Jeg ville ikke klart det kjøret helt til mål, innleder John Kristian Dahl om løpsutviklingen på dagens 15 kilometer klassisk i finske Vuokatti.

- På 2. runden roet jeg derfor ned og gikk bak en svenske, men på siste runden tråkket jeg igjen bra til, fortsetter løperen som går for Strindheim når han ikke representerer Norge.

- Det var et bra løp og jeg hadde gode ski. Jeg fikk ut mitt potensiale.

- Russer’n som vant virker å ha vært i godt slag i dag?

- Ja, han har gått fort. Jeg vet ikke hvor jeg tapte til han. Men han har nok trolig hatt jevnere fart enn meg gjennom hele løpet, forklarer Dahl om Anatoliy Romanov som vant med 22 sekunder.

Merittert løper
John Kristian Dahl er fra Kirkenes, men holder bo i Trondheim. Inklusive hans første tur opp på seierspallen i et verdenscuprenn, tilbake i 2003, har han ifølge FIS i individuelle renn besteget verdenscup-pallen totalt 9 ganger. En gang har han vunnet. Alle ganger har det vært snakk om sprint.

Men mannen som er på sprintlandslaget har også god kapasitet i distanserenn, hvilket han viste så sent som i siste halvdel av november da han inngikk i det norske 3. laget som kapret 2. plass i verdenscupstafetten på Sjusjøen.

- Hvordan er det for en med din bakgrunn å gå Skandinavisk Cup?

- Det var et bevisst valg å gå her for å få en god gjennomkjøring. Dette er en divisjon ned i forhold til verdenscupen, men samtidig en god målestokk, sier John Kristian Dahl til Langrenn.com.

På 15 km klassisk i dag ble det altså 2. plass. I går gikk 30-åringen inn til 5. plass i den 3,75 km lange prologen. Nå står ett renn igjen denne helgen, det er 15 km fri teknikk.

- Hva tenker du om morgendag?

- Jeg får prøve å være med i toppen da også.

---

Resultater - Skandinavisk Cup
Menn - 15 km klassisk
Vuokatti, Finland - 17. desember 2011


1. Anatoliy Romanov, RUS 34:15.3
2. John Kristian Dahl, NOR 34:37.8
3. Ari Luusua, Ounasvaaran Hiihtoseura 34:48.0
4. Niklas Dyrhaug, NOR 34:49.8
5. Jussi Simula, Jämsänkosken Ilves 34:55.3
6. Lars Nelson, SWE 35:05.2

Komplette resultater

* Langrenn Pluss (+): Trening, teknikk, utstyr + +
Tips en venn  Skriv ut


blog comments powered by Disqus