dahl_lite_90x107

Dahl gir ikke opp VM-håpet

Sesongen så langt har ikke blitt så bra som fjorårets NM-vinner på sprinten, John Kristian Dahl hadde håpet på. Men han har fortsatt et lite håp om å komme til VM.
Tips en venn Tips en venn Skriv ut Skriv ut
 

Uleselig tekst

Bli abonnent – Full tilgang til alt det gode stoffet!


Allerede abonnent?
* Klikk her for å logge inn

Få hele Langrenn Pluss (+)
Velg abonnement*
Abonnementsvilkår*

Du gir med dette godkjennelse til at Langrenn.com AS automatisk fornyer ditt abonnement frem til du selv sier dette opp. Komplette vilkår er tilgjengelig her.

Uleselig tekst

John Kristian Dahl har ikke prestert så godt som han hadde håpet på denne sesongen.

- VM har vært gulerota denne sesongen og det hadde vært artig å komme dit. Men halve toget dit er gått etter 16. plassen i Asiago, og da var jeg ikke med. Det er en sjanse igjen over nyttår, og da satser jeg på å vise meg bedre fram, sier John Kristian Dahl.

Dersom han ikke kommer seg til VM i Oberstdorf skal han takle det også.

- Verden raser ikke sammen av den grunn, og livet går videre. Jeg er fortsatt ung og har en del år foran meg uansett. Jeg skal nok komme tilbake igjen, sier finnmarkingen.

Etter NM-seieren i Bardufoss sist sesong ble han nevnt som gullkandidat i VM, og det ble store forventninger til 23-åringen.

- Media har fokusert veldig på det, men jeg bryr meg ikke så mye om hva som skrives. Jeg legger heller ikke mye press på meg selv, jeg går på ski for å ha det artig, sier Dahl.

Han har ingen god forklaring på hvorfor han ikke har prestert opp mot sitt beste så langt i sesongen.

- Jeg har ikke peiling. Det er vanskelig å si. Jeg har vært frisk og føler at jeg har fått trent bra. Jeg har trent litt mer enn i fjor, og litt annerledes styrke. Jeg håper at det kommer seg etter jul. Normalt har jeg pleid å bli i bedre form utover sesongen, sier sprint-talentet.

For tiden er han hjemme i Kirkenes på juleferie. Julen blir han til å bruke til å trene mye.

- Jeg skal trene godt, men også spise god mat og slappe av. Kanskje tar jeg meg en fridag også, sier John Kristan Dahl.


* Langrenn Pluss (+): Trening, teknikk, utstyr + +
Tips en venn Tips en venn Skriv ut Skriv ut