-->
Kransjente Ellinor Lindman og vinner av Flyktningerennet 2015, John Kristian Dahl. Foto: Flyktningerennet/Karl Audun Fagerli.

Kransjente Ellinor Lindman og vinner av Flyktningerennet 2015, John Kristian Dahl. Foto: Flyktningerennet/Karl Audun Fagerli.

Dahl og Kjølstad spurtet om seieren i Flyktningerennet

Johan Kjølstad og John Kristian Dahl, begge tidligere sprintere som nå går langløp for Team United Bakeries, gjorde opp om seieren i Flyktningerennet med et realt spurtoppgjør etter 40 kilometer søndag.

Tips en venn  Skriv ut

Uleselig tekst

Bli abonnent – Full tilgang til alt det gode stoffet!


Allerede abonnent?
* Klikk her for å logge inn

Få hele Langrenn Pluss (+)
Velg abonnement*
Abonnementsvilkår*

Du gir med dette godkjennelse til at Langrenn.com AS automatisk fornyer ditt abonnement frem til du selv sier dette opp. Komplette vilkår er tilgjengelig her.

Uleselig tekst

65. utgave av Flyktningerennet gikk på grunn av forholdene for første gang ikke over svenskegrensa mellom Lierne og Gäddede, men gikk istedenfor i en 40 kilometer lang løype på norske side av grensa.

Rennet er til minne for de som måtte flykte fra Norge til Sverige under 2. verdenskrig.

Langløpstopper
De siste årene har Flyktningerennet mønstret et deltakerantall rundt 1200-1300, og blant disse har det vært mange kjente navn.

I år var mellomste og eldste bror Northug, Tomas og Petter, blant de mange som var ventet til start, men sykdom stoppet dem begge.

Sterke elitenavn var likevel på plass, da en håndfull av de beste langløpsnavnene hadde tatt turen fra lørdagens Årefjällslopp i Sverige til Lierne og Nord-Trøndelag.

Team United Bakeries-duoen John Kristian Dahl og Johan Kjølstad i sin egen klasse blant herrene, og gikk sammen hele løpet.

Moralsk vinner
Førstnevnte vant til slutt spurtduellen mot lagkapteinenen med 26 hundredelers margin, men hevdet etterpå at Kjølstad var den moralske vinneren.

- Johan var pigg og dro mesteparten. Han ville ikke gå ifra, men heller ha kompiskjøring. Det er bare å takke for det, sa Dahl til Trønder-Avisa.

Kjølstad brakk ankelen rett i forkant av Swix Ski Classics-rennet Jizerska i midten av januar og er fortsatt noe hemmet av det.

- Men det er ikke noen smerter når jeg går. Jeg er fornøyd med å ha kommet meg så fort tilbake, sa skogningen til Trønder-Avisa.

Jens Burman fra Åsarna tok tredjeplassen, mens Team Santanders Jerry Ahrlin ble nummer 4.

Burman tok for øvrig første spurtpris, mens de neste 7 fordelte seg mellom Kjølstad og Dahl.

John Kristian Dahl vant også Flyktningerennet i 2013. Med årets seier sikret han seg Lierne og Strømsunds kommuners vandrepremie som består sølvpremier til en verdi av kr 25.000.-

---

Flyktningerennet
Nordli, Lierne, Nord-Trøndelag - 29. mars 2015

Menn - 40 km, klassisk

1. John Kristian Dahl, Strindheim/Team United Bakeries 1:43:53,58
2. Johan Kjølstad, Skogn IL/Team United Bakeries 1:43:53,84
3. Jens Burman, Åsarna IK 1:47:53,52
4. Jerry Arhlin, Östersunds SK 1:49:35,27
5. Marcus Ruus, Åsarna IK 1:50:18,91
6. Torstein Østnor, Lierne IL 1:50:52,67

Komplette resultater


* Langrenn Pluss (+): Trening, teknikk, utstyr + +
Tips en venn  Skriv ut


blog comments powered by Disqus