marit_torketare_270

Damene skuffet

Høydeeksperimentet slo feil ut for de norske damene. Skofterud beste norske på 5. plass – Bjørgen ikke engang blant de15 beste…
Tips en venn  Skriv ut

Eksperimentet med å dra rett opp i høyden å konkurrere slo helt feil ut for flere av de norske jentene. Flere av dem skuffet stort, og de norske jentene var spredt nedover hele resultatlista.

 

De norske plasseringene:

5. Vibeke Skofterud

12. Hilde GP

17. Marit Bjørgen

19. Kristin S. Steira

35. Kristin M. Stemland

36. Betty-Ann B. Nilsen

47. Ella Gjømle

 

Allerede ved først passering så man at noe ikke var som det skulle med våre fremste løpere. Marit Bjørgen var allerede 8 sekunder bak etter 700 meter av dette løpet, og differansen til dagens beste kvinne, Virpi Kuitunen, bare økte utover i løpet.

 

I mål var hun hele 1.48 bak den finske jenta.

 

I samme dragsug tok Virpi Kuitunen også over den gule ledertrøya for verdenscupen sammenlagt fra Marit Bjørgen.

 

Eneste lys i mørke var Vibeke Skofterud. Med sin 5. plass viste hun at formen er på vei og at hun ikke har tapt terreng siden løpene i Kuusamo, der hun også viste gode takter.

 

I går kom det fram at høyst private bilder av Skofterud er publisert på nettet etter et PC-tyveri. Åge Skinstad gikk idagens VG ut og sa at Skofterud skjermes etter hendelsen og at fult fokus er på langrenn – og mye tyder på at de har klart nettopp dette.

 

Ella Gjømle skuffet stort og ble sist av de norske, men Lyn-jenta har slitt med litt småsykdom i det siste, og løpet viste at hun kanskje ikke er fullt restituert.

 

Hilde GP kan i og for seg være fornøyd med sitt løp. 12. plassen er godkjent og nok noe veteranen er brukbart fornøyd med.

 

langrenn.com følger rennen i Cogne, og kommer tilbake med mer.

 

SE DAMENES RESTULTATENE HER


* LANGRENN PLUSS (+): Tid for å bli abonnent - Full tilgang på alle de gode sakene

Tips en venn  Skriv ut