Lina Korsgren jubler over seier i Vasaloppet 2021. Foto: Nisse Schmidt / Nisses Sportbild / Vasaloppet.

Lina Korsgren jubler over seier i Vasaloppet 2021. Foto: Nisse Schmidt / Nisses Sportbild / Vasaloppet.

MARIT BJØRGEN PÅ PALLEN I VASALOPPET – NY SEIER TIL LINA KORSGREN

Oppdatert og omskrevet, med sitater

Som alltid byr første søndag i mars på Vasaloppet, slik var det også i dag.

Tips en venn  Skriv ut

Som alltid byr første søndag i mars på Vasaloppet, slik var det også i dag. Strålende vær og skarpt føre med god vind i ryggen inviterte til raske tider i en utgave av Vasan hvor kun eliten hadde fått startplass, dette grunnet strenge koronarestriksjoner.

Grunnet et veldig lite snødryss i løpet av tiden etter at sporene var satt, ble det til at løperne sto og staket mellom løypene i mil etter mil.

Blant damene ble det først og fremst Lina Korsgren fra Team Ramudden og Marit Bjørgen som går for auklandguttas lag, Team Ragde Eiendom, det skulle handle om. Etter en løpstid på cirka 2 1/2 time satte Marit fart og sprengte det som da var et tetfelt på seks løpere.

Når damefeltet hadde gått i 2 timer og 57 minutter, og det var 21 kilometer igjen til mål, da ble det hentet inn av herrene. Gutta startet 20 minutter etter jentene og ikke da tetherrene tok igjen damene, men en av klyngene litt senere, hang Lina seg på og reiste med dem i fra Marit. Dette skjedde etter cirka 3 timer og 20 minutters skiløping.

VANT MED GOD MARGIN

Det ble til slutt en vinnermargin fra Lina Korsgren til Marit Bjørgen på 42 sekunder. Sistnevnte er godt voksen og det er noen sesonger siden hun parkerte skiene, allikevel har opptreningen til sitt comeback vært så vellykket at Marit kunne innkassere pallens nest øverste etasje i selveste Vasaloppet.

– Det var er bra løp, og jeg følte meg bra helt til det var fire mil igjen. Da gutta tok oss igjen kjente jeg at jeg var sliten i armene. Da ble det tungt på slutten og jeg hadde ikke krefter til å være med Lina da hun stakk, sier Marit Bjørgen til Langrenn.com etter målgang og legger til:

– Lina har tatt store steg. Nå må hun stole på seg selv og fortsette å gjøre det hun har gjort.

LØYPEREKORD

De gode forholdene er allerede nevnt, i tillegg var det seks kuldegrader da 73 damer la i vei så tidlig som klokka 07:40. Målgangen var 3 timer, 52 minutter og 8 sekunder senere. Aldri tidligere har noen kvinne gått så raskt mellom starten i Sälen og målet i Mora. 

Dette var faktisk første gangen det ble gått raskere enn milepælen på fire timer. Den forrige rekorden ble satt av Vibeke Skofterud i 2012 da hun brukte 4.08.24 på den 90 kilometer lange ferden.

– Jag har haft en bra dag, men det var lite kämpigt från Evertsberg och in mot mål, sa Lina Korsgren til arrangørene ved endt dyst. – Jag hade lite känningar och småkramp här och där. Men jag tänkte ”du måste skärpa dig nu”. Det var mäktigt att gå loss med Marit Björgen, en av världens bästa skidåkare.

– Det gick väldigt bra och smidigt när herråkarna kom ikapp, de fyra första hade vi ingen chans att hänga på, men sedan när den stora klungan kom var det ett bra ställe att hänga på. Men sedan släppte jag ändå men tuggade mig ikapp igen och det var nog det som var avgörande, la Lina til.

Se også: Slik gikk det med herrene (Gjerdalen vant)

---

VASALOPPET

7. mars 2021

Sälen til Mora - Sverige

---

KVINNER - 90 KM - KLASSISK

1. Lina Korsgren, Team Ramudden 3:52:08.2

2. Marit Bjørgen, Team Ragde Eiendom 3:52:50.2

3. Ida Dahl, Team Ramudden 3:57:07.3

* Komplette resultater


SNARVEIER

VERDENSCUP ENGADIN
Smøretips| Resultater
--- --- ---
VASALOPPET
Smøretips| Resultater: Kvinner Elite- Menn Elite
--- --- ---
NORGESCUP GÅLÅ - SENIOR
Smøretips| Resultater
--- --- ---
VM OBERSTDORF - LANGRENN + HOPP + KOMBINERT
Medaljeoversikt| Smøretips| Resultater

* LANGRENN PLUSS (+): Tid for å bli abonnent - Full tilgang på alle de gode sakene

Tips en venn  Skriv ut
Annonse


blog comments powered by Disqus


Annonse


Annonse