Teten i langløpet Marcialonga 2015. Foto: Östh/NordicFocus.

Teten i langløpet Marcialonga 2015. Foto: Östh/NordicFocus.

Daniel Holm: - Dette bør Ski Classics endre

- Det er helt åpenbart at maksantallet på 10 løpere må reduseres for å stimulere til videre vekst og påfyll av nye profflag, sier Daniel Alexander Holm til Langrenn.com.

Tips en venn  Skriv ut
Annonse

Daniel Alexander Holm, tidligere manager for langløpslaget Team NPRO, håper reglene i Ski Classics vil endres slik at flere lag kan kjempe om topplasseringene.

- Selv om det er flere lag enn tidligere, er det fortsatt bare 3-4 topplag med i Ski Classics. Jeg savner flere topplag som kan melde seg på i kampen om de gjeveste plasseringene, sier Holm.

- Dermed mener jeg det er helt åpenbart at maksantallet på 10 løpere må reduseres for å stimulere til videre vekst og påfyll av nye profflag, fortsetter han.

Redusere antall løpere
Holm er redd for at cupen ikke skal utvikle seg i riktig retning om regelverket ikke blir tatt fatt i.

- Blir ikke antallet redusert til for eksempel 7 løpere per lag frykter jeg for cupens fremtid. Jeg velger å se på dette som voksesmerter og tror at cupen blir tilpasset allerede mot neste sesong, sier han videre til Langrenn.com.

- Det må også diskuteres hvordan regelverket kan stimulere til økt tilsig av dameløpere, legger han til.

For Holm er det viktig at en regelendring skal ha til hensikt å jevne ut nivåene på lagene, slik at løpere kan frigjøres og at nye lag kan dannes.

- Jeg har full forståelse for at pengesterke lag tillater seg muligheten til å optimalisere regelverket, men til syvende og sist skaper det lite utvikling, påpeker han.

Les videre nedenfor bildet
21.jpg
Løpere fra det tidligere Team NPRO ute på sommertrening ved Hønefoss i Buskerud. Fra venstre: Børre Næss, Geir Ludvig Aasen Ouren, Svein Tore Sinnes, manager Daniel Alexander Holm og Håvard Hansen, Foto: Geir Nilsen/Langrenn.com.

Flere lag skaper interesse
En annen grunn til at Holm håper det vil komme endringer, er at han tror dette vil gjøre langløp mer interessant både for utøverne og tilskuerne.

- Med flere lag blir det mer spenning og jeg vil tro at løpere og lagledere ønsker flere sterke lag til start, sier han.

- Ski Classics som arrangør er avhengig av flere lag i den øverste delen av resultatlisten for at media skal være interessert i å frigjøre spalteplass og TV-tid.

Viktig med tilbakemeldinger
Han anbefaler arrangøren av Ski Classics til å danne en sponsor-pool blant deltakende lag som kan være med å bidra til utviklingen av konseptet.

- Tilbakemeldinger og innspill er ofte det beste verktøyet for utvikling. Og når det kan komme fra de som finansierer idretten direkte, så betyr det mye, sier Holm.

Tidligere ledet han som sagt Team NPRO, og Holm tror ikke det er utenkelig å gjøre comeback med et eget lag i den øverste divisjonen.

- Selv er jeg veldig engasjert i denne utviklingen. Cupen har en lysende fremtid og er i så måte et verdifullt supplement til hele skiidretten, sier Daniel Alexander Holm avslutningsvis.


* LANGRENN PLUSS (+): Tid for å bli abonnent - Full tilgang på alle de gode sakene

Tips en venn  Skriv ut


blog comments powered by Disqus