VM rulleski: Program| Startlister| Resultater| Andre resultater: NM rulleskiskyting| Oslo Maraton| NC orientering| Øvrige resultater nedenfor nyhet 4| LANGRENN PLUSS| UTTAK LANDSLAG OG TEAM
Daniel Myrmæl Helgestad i Toppidrettsveka 2021. Foto: Martin Riseth/Toppidrettsveka

Daniel Myrmæl Helgestad i Toppidrettsveka 2021. Foto: Martin Riseth/Toppidrettsveka

Daniel Myrmæl Helgestad er ny daglig leder i Toppidrettsveka

Tips en venn  Skriv ut

Toppidrettsveka 2021 ble en suksess. Gode tv-tall og fornøyde utøvere og publikum. Selv i en krevende pandemiverden klarte Toppidrettsveka å arrangere konkurranser både i 2020 og 2021.

Fra og med 1. september tok Daniel Myrmæl Helgestad formelt over som daglig leder i organisajonen med to fast ansatte. Harald Flatseth, som har vært sjef for arrangementet i en årrekke, har nå trukket seg tilbake fra den daglige driften og overlatt spakene til den tidligere meget habile skiløperen og sønnen til Marit Myrmæl. Så god var Myrmæl Helgestad at han etter sølvmedaljen på 50 km friteknikk under NM del 2 på Gålå i mars 2014 var veldig nære en plass på landslaget. I verdenscupen er bestenoteringen en 13. plass fra 10 km klassisk i Falun 2016. Karrieren ble avsluttet etter en tyngre 2016/17 sesong. Ryggproblemer var et tilbakevendende problem gjennom karrieren. Her fra en sak fra Langrenn.com i 2015.

Mor Marit deltok i 3 olympiske leker og tok bronse sammen med Norge på stafetten under OL i Lake Placid i 1980. I tillegg ble hun norsk mester 4 ganger. Etter endt karriere har hun hatt flere lederstillinger innen idretten og var blant annet sportssjef for VM i Trondheim i 1997.

I det sivile liv begynte Daniel i Sparebank 1 - Midt Norge, men etter noen år ble dragningen tilbake mot langrennssporten for stor, og det var ikke vanskelig å takke ja til jobben som daglig leder for trøndelags største langrennsarrangement på sommerstid.

Under årets Toppidrettsveka har Daniel lært av Harald og de to har vært ansvarlige for alt fra hotellbookinger til veisperringer.

- Det har vært en meget spennende og lærerik prosess. Det er en vanvittig detaljplanlegging som skal på plass med alt fra selve konkurransene til transport og hotellopphold, forteller Daniel.

Er dere fornøyd med gjennomføringen?

- Det er alltid mulig å gjøre ting enda bedre, men ut i fra de tilbakemeldingene vi har fått og ikke minst seertallene som ble presentert så er vi meget godt fornøyd. Det var de tredje beste tallene vi har hatt siden oppstarten og det i et år med svært begrenset internasjonal deltakelse. Vi tror også utøverne og publikum fikk fine opplevelser både på Hitra, i Aure og Knyken.

Hva har vært det mest krevende?

- Vi lever jo midt i en pandemi, det skaper en del ekstra problemstillinger. Vi bestemte oss tidlig for ikke å invitere så mange utlendinger, selv om vi kunne fått fritak fra karantene for utøverne. Det er så mange små ting som dukker opp hele tiden som man ikke kan forberede seg på, det har vært den største utfordringen, forteller Myrmæl Helgestad.

Han understreker også viktigheten av de frivilliges innsats for at arrangementet kan gjennomføres.

- Vi har 6-700 frivillige som jobber hardt både før, under og etter arrangementene. Uten dem ville vi ikke vært noe, understreker Daniel.

Målet til Toppidrettsveka er å vokse og til neste år er planen at skiskyting skal innlemmes i konkurransene.

- Programmet er ikke spikret enda, men vi har et uttalt mål om å få med skiskytning i neste års Toppidrettsveka, det er en naturlig utvikling nå som vi har fått et så fint skiskytteranlegg i Granåsen, sier Daniel,

Nå som Toppidrettsveka er ferdig, er det på tide med litt ferie?

- Nei, nå er planleggingen mot neste år i full gang, sponsoravtaler skal fornyes, arrangørsteder skal bestemmes og øvelsesprogrammet skal spikres. Det er hektiske dager, ferien må nok vente en liten stund, avslutter Daniel.


* LANGRENN PLUSS (+): Tid for å bli abonnent - Full tilgang på alle de gode sakene

Tips en venn  Skriv ut
Annonse


blog comments powered by Disqus


Annonse


Annonse
Berit Kjøll gir klart svar til Johannes Høsflot Klæbo og andre utøvere som har etterlyst et klart om norsk idretts standpunkt rundt OL og menneskerettigheter.  Foto: Geir Owe Fredheim

Idrettspresidenten: – Boikott av OL setter oss på utsiden

Tar avstand fra menneskerettighetsbrudd, men vil ikke boikotte OL

Foto: Geir Nilsen/Langrenn.com.

Alt klart for langrennssportens Formel 1-øvelse

200 meter supersprint i VM på rulleski

Petter Northug på start i Alliansloppet 2021. Foto: Trollhättan Action Week

Northug til start i "Sommerens Vasalopp"

Klar for 9 harde mil i Sverige på søndag

Startlister Sykkel-VM Flandern 2021

Tempo for senior herrer søndag

Emma Ribom tok tre strake seiere under Sveriges store rulleskifestival Trollhättan Action Week og vant også i Frankrike i helga. Nå er hun og landslaget i gang med sesongens andre høydesamling. Foto: Svenska Skidförbundet

Dette kan bli Sveriges neste sprintstjerne

Emma Ribom har kommet som ei kule, utfordrer den etablerte eliten om OL-plassene

Amund Korsæth, Matteo Tanel og Denis Spitsov utgjorde pallen på 16km fristil VM rulleski 2021. Foto: Privat

Norges VM-debutant parkerte Denis Spitsov

Amund Korsæth hårfint unna VM-gull i sitt første mesterskap.

Foto: Svenske skiforbundet

Frida Karlsson er tilbake etter pausen

Trengte en måned på å finne seg selv

Amund Korsæth på toppen av pallen etter seieren i verdenscuprennet i Madona tidligere i september.

VM-sølv til Korsæth

Sömskar slo Nepryaeva og tok gull i kvinneklassen