-->
BLINK direktelinker rett under nyhet nr. 2
RESULTATER: Lysebotn Opp| BLINK (alle renn)| Andre konkurranser
Illustrasjonsbilde. Foto: Creative Commons/Pixabay.com.

Illustrasjonsbilde. Foto: Creative Commons/Pixabay.com.

De store mesterskapene i 2020 finner du på nett – OL, Euro 2020 og mye mer

For sportsinteresserte er det mye spennende å glede seg til i 2020, med alt fra OL i Tokyo til EM i fotball – som i år spilles i en rekke forskjellige europeiske land.

Tips en venn  Skriv ut

Uleselig tekst

Bli abonnent – Full tilgang til alt det gode stoffet!


Allerede abonnent?
* Klikk her for å logge inn

Få hele Langrenn Pluss (+)
Velg abonnement*
Abonnementsvilkår*

Du gir med dette godkjennelse til at Langrenn.com AS automatisk fornyer ditt abonnement frem til du selv sier dette opp. Komplette vilkår er tilgjengelig her.

Uleselig tekst

For sportsinteresserte er det mye spennende å glede seg til i 2020, med alt fra OL i Tokyo til EM i fotball – som i år spilles i en rekke forskjellige europeiske land.

Det er få forunt å kunne oppleve alt dette på stadion, og med tanke på situasjonen i begynnelsen av 2020 er det usikkert om det vil være veldig attraktivt å reise uansett. Da er det bedre å orientere seg om hvilke muligheter som finnes på nett.

Før man kjøper et nytt strømmeabonnement, kanskje til flere hundre kroner og med bindingstider, er det lurt å sjekke hvilke strømmetjenester som allerede er inkludert med for eksempel abonnement på lineær TV. Reglene for senderettigheter er relativt innfløkt, men i hvert fall for noen serier og kamper kan det være noe å hente både i TV-selskapenes og andres apper – som for eksempel Betsson app eller andre apper med fokus på alt fra fotball til OL.

Penger avgjør hvem som får rettighetene
Senderettighetene til de store mesterskapene og ligaene selges til høystbydende, og det handler om mange milliarder for de mest populære objektene. For nordmenn betyr det igjen at det er nødvendig å forhold seg til flere forskjellige strømmetjenester for å få med seg så mye som mulig i 2020:

● Det er Discovery Communications som har rettighetene til å sende OL i Norge, noe som de fleste nordmenn sikkert har fått med seg etter at Vinter-OL i 2018 ble sendt på TVNorge, Eurosport og de andre kanalene i Discovery-familien. Det er ikke umulig at OL var et tema i de harde forhandlingene mellom Discovery og Telia i begynnelsen av 2020, det er ingen TV-distributør som vil sitte igjen uten mulighet å vise OL. På nett er det Eurosport Player eller DPlay som er veien til OL-opplevelsene, og her er det også mulig å starte en prøveperiode på Eurosport Player rett i forkant av OL.

● Hva gjelder EM i fotball er det TV2 og NRK som har rettighetene, så her bør det definitivt være mulig å få med seg en del kamper uten kostnad via NRK-appen. Dessuten vil TV2 vise innhold på TV2 Sumo. Så her er det nødvendig med et par apper til, for å få med seg så mye som mulig av innholdet.

● TV2 har dessuten sikret seg rettighetene til Tour de France helt fram til 2025. Spesielt etter at TV2 mistet rettighetene til å vise Premier League var det helt kritisk å få med seg trekkplasteret Tour de France videre. Men i forhold til Premier League må seere fra 2022 velge en av appene til Nordic Entertainment Group, som står bak Viaplay eller Viasport, for å få med seg kampene til det engelske favorittlaget.

I tillegg til dette alt mer kompliserte bildet, er det dessuten også mulig å benytte seg av en rekke forskjellige utenlandske strømmetjenester. Det forutsetter likevel bruk av VPN, ellers er det vanlig å oppleve feilmeldinger om at innholdet ikke kan vises utenfor det land som strømmetjenestene har senderettighetene i. Det gjør dette til et lite attraktivt alternativ for de aller fleste, og de norske appene over er å foretrekke.


* Langrenn Pluss (+): Trening, teknikk, utstyr + +
Tips en venn  Skriv ut


blog comments powered by Disqus
Eldar Rønning med en av sine 6 VM-medaljer fra langrennsløypene. Foto: Felgenhauer/NordicFocus.

RØNNING OM VINNERSKALLEN NORTHUG: – JEG HAR SETT DET SELV. DET ER RÅTT

Eldar setter ord på hva som kjennetegner vinnerskallene

Anders Aukland. Foto: Børre E. Helgerud / Team Ragde Eiendom.

ANDERS AUKLAND: – DET ER IKKE FARLIG Å GÅ TOM

– Før var det sånn at mange trodde de måtte «spise seg opp» til en femmil

Marit Bjørgen ute på trening med Team Ragde Eiendom. Foto: Børre E. Helgerud.

NYTT TRENINGSTILBUD: Bjørgen og Sundby i spissen for ny APP

– Vår visjon er at SkiX skal bli et unikt verktøy