Ruka: Program| Startlister| Sprint K: Kvinner| Menn| 10/15 km klassisk: Kvinner| Menn| Gålå: Program| Startlister| 10/15 km F: Kvinner| Menn| Sprint fri prolog/finaler: Kvinner| Menn| Østersund: Program| Startlister| Resultater| Øvrige resultater nedenfor nyhet 4| Helgens TV-program| Sesonginformasjonen 2021/22| Langrenn Pluss| Uttak landslag og team| Podkast - Ski(d)nytt med Elin & Øyvind
Den nederste del av den 147 trappetrinn lange Myrerskogtrappa på Kjelsås. Foto: Sigmund Hov Moen.

Den nederste del av den 147 trappetrinn lange Myrerskogtrappa på Kjelsås. Foto: Sigmund Hov Moen.

DEL 2: FORSLAG TIL SOMMERFERIEN 2021 FOR DE SPREKE

Tips en venn  Skriv ut
Annonse

FORSLAG TIL SOMMERFERIEN 2021 FOR DE SPREKE

Vi har erfart at det er farlig å sette opp en liste over trappe-adspredelser her i landet – og i utlandet. I min artikkel forleden kom jeg i skade for utelate essensielle elementer.

Her kommer en oppdatering (klikk her for å se del 1):

TRAPPA (Myrerskogveien - Lachmanns vei)

En av de eldste og mest klassiske av trappene i Oslo er den mellom Myrerskogveien og Lachmanns vei på Kjelsås (se ingressbildet helt øverst på siden). Den har 147 trinn, er rimelig nedslitt og går ned det trange bekkegjelet ned mot det såkalte Myrerjordet. Og - den er fortsatt mye brukt.

FLØRLI-TRAPPA

Ta turen til Flørli i Ryfylke og gå 4.444 trappetrinn til topps! Flørlitrappene og er en av de lengste tretrappene i verden. Dersom været er akseptabelt er du garantert nydelig utsikt ut Lysefjorden og mot Preikestolmassivet. Dersom du ønsker å få med deg alle de 4.444 trappetrinnene, men ikke ønsker en langtur, kan du følge en over 100 år gammel sti fra toppen og ned til Flørli igjen.

Stien ble opprinnelig brukt av rallarene da demningen ved Ternevatnet skulle bygges. Her ble det fraktet maskiner og utstyr som skulle benyttes i byggeprosessen. Demningen ble påbegynt 1918 og hele anlegget sto klar i 1920.

Geirr Vetti er daglig leder i «Stibyggjaren». Firmaet, som leier inn sherpaer fra Nepal til selve byggingen, har stått bak mer enn 300 stiprosjekter i Norge de siste årene. Flørlitrappene er den aller lengste trappa og en av de lengste tretrappene i hele verden.

De 4444 trinnene tar deg fra Flørli ved Lysefjorden og helt opp til Ternevatnet, en stigning på 740 meter. Og du kan følge den 100 år gamle Rallarstien ned igjen. Turen regnes som krevende og tar omtrent fire timer. Og husk; vannkraftprosjektet er et av de store i landet.

VIKERSUND-TRAPPA (SLANKETRAPPA)

Vikersundbakken er verdens største hoppbakke. Verdensrekorden lyder på 253.5 meter og ble satt av østerrikeren Stefan Kraft. Ved sida av bakken fører en trapp med 1078 trappetrinn hopperen til topps igjen.

Det skulle bare mangle om ikke disse trinnene ble en utfordring for folk i Modum og distriktene rundt. Trappa har derfor fått navnet «slanketrappa» i distriktet. Folk i trakten vet at mosjon er viktig. Vi har sjøl gått Torleif Haugs Minneløp med start i Vikersund og innkomst i Drammen. Og så har kommunen ressursen Kaggestad. Stas

TAIPEI (KINA)

Vi hadde hørt om skyskraperen i Taipei på Taiwan, og visste den var høy. Men siden det er et stykke dit hadde vi glemt den. Inntil vår spreke bekjente som har jobba med jernbaneutbygging på øya fortalte at han informerte oss sist. Han hadde nemlig løpt den sjøl!!

Taipei var i perioden 2004-2009 verdens høyeste bygning. Inntil rekorden ble slått av arabernes Burj Kalif. Bygningen på Taiwan har fått navnet til tross for at den har 106 etasjer. Men bare 101 ligger over bakkenivå.

Det var vel verdt et forsøk rapporterer min hjemmelsmann. For 5. gang noterte Suzy Walsham ny rekord; 13:12. Herreklassen: Fjorårets vinner, Champion Piotr Lobodzinski, ble utfordret, men kunne lett addere sin 3. seier i Taipei 101 med 10:46.  4. mann fra fjoråret ble Australias champion Mark Bourne med 11:27.

* SE OGSÅ: DEL 1: FORSLAG TIL SOMMERFERIEN 2021 FOR LANGRENN.COM’S LESERE


* LANGRENN PLUSS (+): Tid for å bli abonnent - Full tilgang på alle de gode sakene

Tips en venn  Skriv ut
Annonse
Annonse


Annonse
Emil Iversen og Hans Christer Holund under vinterens VM i Oberstdorf. Foto: Modica/NordicFocus

Iversen og Holund åpner opp om sitt forhold til mat og ernæring

Stjernene med tanker rundt mat og toppidrett

Foto: Brav

Swix flytter hovedkontoret til Lørenskog

Brav åpnet 4-etasjes hovedkontor med fabrikk og godtebutikk vegg-i-vegg med SNØ

Katja Smith Ødegaard (til venstre) og Kristin Lundanes Jonvik, rådgivere i Sunn idrett, er to av foredragsholderne på foreldrewebinaret 8. november. Foto: Pernille Ingebrigtsen

Rekordinteresse for foreldrewebinar om mat kropp og vekt

Over 3000 har meldt seg på Sunn Idretts webinar om mat, kropp og vekt på mandag

Når bør man hvile, når er det OK å trene, og hva er konsekvensen av å trene med sjukdom i kroppen? Illustrasjonsfoto: Creative Commons

Når bør man hvile, når er det OK å trene, og hva er konsekvensen av å trene med sjukdom i kroppen?

Landslagslegen om infeksjoner og treningsråd i forbindelse med sykdom