Konnerud åpnet fredag 24. november den første delen av World Cup-løypene både for klassisk og skøyting. Foto: Konnerud IL.

Konnerud åpnet fredag 24. november den første delen av World Cup-løypene både for klassisk og skøyting. Foto: Konnerud IL.

Deltakerne strømmer til Konnerudrennet - Nå også med stakefrie soner

– Vi kjører en 3 kilometer lang sløyfe. Der har vi kjørt på med kunstsnø for å sikre gode forhold når det kommer så mange løpere som det gjør, forteller rennleder Hans André Olsen foran helgens Konnerudrenn.

Tips en venn Tips en venn Skriv ut Skriv ut

Uleselig tekst

Velkommen til Pluss-seksjonen!


Tegne abonnement
4 alternativer for abonnement; Uke, måned, 3 måneder eller år.

* Abonnement bestilles enkelt via denne linken!

* Enda bedre og fyldigere innhold finner du i vår Pluss-seksjon. Fremhever spesielt biblioteket av fagartikler om trening, styrke, utstyr, smøring, teknikk etc.

Tegne abonnement Langrenn.com Pluss

Om du har abonnement logger du deg inn via vinduet nedenfor.

Uleselig tekst

Lørdag 9. og søndag 10. desember er det igjen klart for Konnerudrennet i World Cup-løypene på Konnerud Skistadion i Drammen og Buskerud. 

– Nå er alt på stell og det virker veldig bra, sier rennleder Hans André Olsen til nettavisen Langrenn.com. 

– Vi gikk gjennom løypa for lørdagen med teknisk delegert i går, og han var godt fornøyd, så da er det sportslige sikra.

– Vi kjører en 3 kilometer lang sløyfe. Der har vi kjørt på med kunstsnø for å sikre gode forhold når det kommer så mange løpere som det gjør.

Torsdag er det mildt på Konnerud med 4-5 varmegrader i lufta, men på lørdag er det meldt null grader og på søndag enda litt kaldere. 

Hvordan ligger dere an med tanke på påmeldinger?

– Vi har foreløpig rundt 1.600 fordelt på begge dager - drøyt 900 på lørdag og snaut 700 på søndag, forteller Olsen og påpeker at det fortsatt er mulig å melde seg på helt frem til renndagen via epostadressen konnerud.ski@ebnett.no.

Nytt for året er at deltakerne i klassiskrennet søndag skal bryne seg på stakefrie soner.

– Det blir én sone for de som går 2 kilometer og to soner i 3 kilometer-sløyfa. Den ene er cirka femti meter og den andre rundt hundre meter.

Lenker
* Konnerudrennet på Facebook
* Innbydelse og påmelding
* Konnerud IL på Løyper.net


Gå raskere på ski
* 400 artikler: Trening, utstyr, teknikk, smøring, styrke med mere
Tips en venn Tips en venn Skriv ut Skriv ut