Resultater: Valencia Half Marathon| Gråkallen Opp| Djupadalten| Fredrikstad Maraton| Øvrige resultater nedenfor nyhet 4| Status "tidlig-snø"-løyper| Langrenn Pluss| Uttak landslag og team| Podkast - Ski(d)nytt med Elin & Øyvind: Ep. 1| Ep. 2| Ep. 3| Ep. 4| Ep. 5|
Simen Engebretsen Nordli på premieutdelingen etter søndagens Klarälvslopp.

Simen Engebretsen Nordli på premieutdelingen etter søndagens Klarälvslopp.

Deltidssnekkeren fra Hamar var den eneste som hang med da Novak rykket

Tips en venn  Skriv ut
Annonse

I skyggen av at Petter Northug ble nummer 5 og blandet seg inn i kampen om seieren i et stort skirenn for første gang på flere år var det en annen nordmann som gikk enda fortere.

Da Max Novak satte inn sitt etter hvert velkjente rykk med cirka 10 kilometer igjen av Klarälvsloppet på søndag var det bare en mann som klarte å henge seg på. 30-åringen Simen Engebretsen Nordli, Team Næringsbanken, gjorde det ingen har klart i verken Alliansloppet eller Toppidrettsveka, nemlig henge seg på når Max Novak rykker. Løpere som Andreas Nygaard, Stian Hoelgaard, Stian Berg, Kasper Stadaas og Vetle Thyli klarte ikke å være med.

- Jeg var offensiv og prøvde å skaffe en luke litt tidligere, men jeg turte ikke dra til maks for jeg viste jo ikke helt hvor sterk jeg var. Da Novak gikk lå jeg et stykke bak i feltet, men følte meg bra. Da Hoelgaard og Berg slo ut til siden var det bare å gå, men jeg trodde jo at jeg skulle få med meg noen i forsøket på å ta han igjen, sier Simen og fortsetter;

- Det kostet å hente de meterne, men jeg hadde krefter til et lite magadrag som gjorde at jeg fikk bakskiene hans.

Etter noen minutter der Simen fikk hentet seg litt inn, samarbeidet de to bra den snaue milen som var igjen. Feltet bak var aldri i nærheten av å hente dem inn. Da det var en drøy kilometer igjen, måtte Simen gi noen meter i en skarp sving.

- Det var rett og slett på grunn av at han var litt sterkere enn meg og hadde litt mer trøkk i stavene. Etter det klarte jeg å stabilisere avstanden, men ikke ta han igjen. Jeg passet på å ikke sprenge meg totalt slik at jeg kunne holde den store gruppen bak meg, sier Simen.

Det hele endte altså med en andreplass bare 5 sekunder bak Novak og 25 sekunder foran hovedfeltet med stjerner som Nygaard og Northug.

Den hamarbosatte gutten har vært med mange år i langløpssirkuset. Hans beste prestasjon på vinteren er en 9. plass i Jizerska Padesatka i 2019. På sommeren har han flere gode prestasjoner med blant andre en 5. og en 6. plass fra Alliansloppet og en 3. plass fra Gautefallrennet. Men at det var han som skulle være den som klarte å henge på da Novak stakk var overraskende.

- Jeg har følt meg bra i sommer, men ikke så bra som jeg var på søndag. Jeg tror at det er kontinuitet over lang tid som jeg får igjen for nå. Jeg har ikke testet meg så mye som tidligere år og gått færre rulleskirenn enn jeg pleier. Det har vært et fokus på langturer og terskeltrening, målet er å holde igjen litt på formen nå på sommeren.

Simen har en 60 prosents jobb som snekker ved siden av skigåingen. Når Langrenn.com ringer for å snakke må han ta en pause fra snekringen.

- Jeg har jobbet mandag, tirsdag og onsdag fram til nå, men det kommer til å bli mindre nå som det nærmer seg sesong. Det er en god venn som er sjefen min så jeg kan jobbe så mye jeg selv ønsker, forteller Simen.

Mye av treningen gjennomfører han alene. Selv om Hamar er en stor by, er det ikke så mange å trene med der. De fleste skiløperne i regionen bor på Lillehammer.

- Det blir mye trening alene, men jeg har noen gode treningskamerater. Henning Lie ble nummer 20 i Klarälvsloppet, han har begynt å satse. Det er fint å kunne justere med motstanden på rulleskiene. Det blir mange turer på 4er hjul, forteller Engebretsen Nordli.

Treningsmengdene ligger på rundt 20 timer i uka, men han passer på å ikke overdrive de dagene han er på jobb. Hovedfokuset er på langturer og lange kontrollerte intervalløkter med dragtid på rundt 1 time.

Simen ser fram til å bli lagkamerat med briten Andrew Musgrave som har meldt overgang til Team Næringsbanken.

- Det skal bli gøy. Generelt så har lagets nye sponsor Næringsbanken kommet inn og hevet nivået på laget. Vi har også kjøpt den gamle smørebilen til Lukas Bauer og ED System Bauer. Forhåpentligvis kan den være med å bidra til at vi får gode ski til vinteren, avslutter Engebretsen Nordli.

Det blir spennende å følge Simen og hans lagkamerater i Team Næringsbanken i vinterens Visma Ski Classics.

Se også:

Alle resultater fra Klarälvsloppet

Terminliste Visma Ski Classics 2021/22


* LANGRENN PLUSS (+): Tid for å bli abonnent - Full tilgang på alle de gode sakene

Tips en venn  Skriv ut
Annonse


blog comments powered by Disqus


Annonse


Foto: Det Svenske Skiforbundet

Fire løpere må bli hjemme fra svenskenes Val Senales-samling

Både Frida Karlsson og Calle Halfvarsson må stå over.

Det nye Visma Ski Classics Challenger-rennet Sovereign2Silverstar arrangeres i British Columbias største og mest snøsikre langrennsdestinasjon, og byr på to renn på to dager. Foto: Arrangøren

Nytt todagers challengersrenn: Sovereign 2 Silverstar

Bli med på Canadas første Visma Ski Classics event

Kari Øyre Slind under rulleskiøkta på Mallorca søndag formiddag. I november sikter hun mot comeback på Beitostølen. Foto: Privat

Kari Øyre Slind brakk begge beina i juli - sikter mot comeback på Beitostølen

Forteller om kampen for å komme tilbake fra skrekkulykken i sommer

Illustrasjonsbilde: Foto: Rauschendorfer/NordicFocus.

Norges Skiforbund har feid elefanten i rommet under teppet!

- Det beste nå er om toppene i skiforbundet viser selvinnsikt og trekker seg.

Annonse