-->
thomas nm del2

Demper forventningene

Thomas Alsgaard går sitt første skirenn på over to år når han stiller til start i La Sgambeda søndag. Noen ambisjoner om å kjempe i toppen har han imidlertid ikke.
Tips en venn  Skriv ut

Uleselig tekst

Bli abonnent – Full tilgang til alt det gode stoffet!


Allerede abonnent?
* Klikk her for å logge inn

Få hele Langrenn Pluss (+)
Velg abonnement*
Abonnementsvilkår*

Du gir med dette godkjennelse til at Langrenn.com AS automatisk fornyer ditt abonnement frem til du selv sier dette opp. Komplette vilkår er tilgjengelig her.

Uleselig tekst
Thomas Alsgaard går denne helgen sitt første skirenn på over to år. Søndag står det 42 kilometer lange rennet La Sgambeda på planen, hvor Alsgaard stiller til start sammen med lagkameratene i Team Fast. Han understreker imidlertid at det ikke er snakk om noe comeback.

- Jeg har ingen ambisjoner om å kjempe i toppen. Jeg gjør dette for å gå skirenn på fine plasser og komme i litt bedre form igjen. Det kan være et påskudd for å trene litt jevnt igjen, sier Thomas Alsgaard til langrenn.com.

Uregelmessig trening
Tidligere OL- og VM- vinner Alsgaard har holdt formen noenlunde ved like de siste årene, men treningen har variert fra uke til uke.

- Jeg har trent litt, men det har vært veldig uregelmessig. Det har blitt mye en uke og så kan det ha gått fire uker uten noe trening. Jeg har imidlertid prøvd skiene litt, uttaler Alsgaard.

Rune Torseth i Team Fast har mer tro på Alsgaard enn han selv har.

- Thomas vil styrke laget vårt. Han hadde nok ikke stilt til start om han ikke var i bra form,sier Rune Torseth til langrenn.com.

Moro å være i miljøet
Planen til Alsgaard er å gå 5-6 av klassikerne i FIS Marathon cup.

- Jeg har alltid hatt lyst til å gå en del av klassikerne, derfor har jeg satt opp noen av de rennene jeg ikke fikk gått når jeg gikk aktivt. Det er litt tilfeldig at disse inngår i langdistansecupen, forteller Alsgaard.

Han ser på samarbeidet med Team Fast som veldig gunstig.

- Det er mye gunstigere for meg å være med Team Fast enn å organisere alt selv. I tillegg så laget en effekt at jeg kunne bidra mot laget. Jeg kommer til å ta ett renn av gangen og se hva jeg får tid til, men det er moro å være i miljøet igjen, avslutter Thomas Alsgaard til langrenn.com.

Alsgaard setter seg på flyet imorgen med retning Italia.


* Langrenn Pluss (+): Trening, teknikk, utstyr + +
Tips en venn  Skriv ut